محمدرضا هاشمی روز سه شنبه در نشست کارگروه گندم، آرد و نان خراسان رضوی در مشهد افزود: وجود صفهای طولانی در مقابل نانواییهای مشهد با توجه به شیوع کرونا به یک دغدغه جدی برای اعضای ستاد مقابله با کرونا خراسان رضوی تبدیل شده بود.
وی اضافه کرد: طرح برکت که با هدف نظارت و کنترل بیشتر بر نحوه توزیع آرد و نان شهر مشهد طراحی شده است خروجی مطلوبی داشت که اجرای آن موقت نخواهد بود و در بخشهای مختلف تداوم مییابد.
فرماندار مشهد گفت: طرح برکت به وزیر کشور نیز ارایه شد که مورد استقبال قرار گرفت و مقرر شد در صورت بررسی بیشتر از سوی کارشناسان، اجرای آن به کل کشور تعمیم یابد.
هاشمی افزود: ۹۵ درصد از نانواییهای مشهد به خوبی عمل کردهاند و پنج درصد تخلف دیگر مربوط به نانواییهای محدودی میشود که همین میزان تخلف در جوار بارگاه منور رضوی قابل قبول نیست.
معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مشهد نیز در این نشست گفت: برای تامین نان شهرستان مشهد، هزار و ۲۶۵ واحد نانوایی یارانهای شامل ۹۲۰ نانوایی شهری و ۳۴۵ نانوایی روستایی و همچنین هزار و ۱۴۲ واحد نانوایی نیمه یارانهای فعال است.
شکوه میرشاهی افزود: ماهیانه ۱۵ هزار تن آرد برای مصارف نانوایان یارانهای و ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن آرد برای مصارف نانواییهای نیمه یارانهای توسط ۱۶ کارخانه آرد تولید و توزیع میشود.
وی اضافه کرد: پیرو گزارشهای رسیده در خصوص نارضایتیهای مردمی از صفوف طولانی نانوایی ها و عدم رعایت نرخ نان توسط متصدیان نانوایی، طرح برکت با هدف پیشگیری از تخلفات نانواییها و به منظور بازرسی و نظارت بر زنجیره تولید گندم، آرد و نان در شهرستان مشهد اجرا شد.
معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مشهد گفت: از توان ۱۰ گروه بازرسی میدانی و ۲ گروه بازرسی ویژه متشکل از هشت نفر از بازرسان سازمان صنعت، پنج نفر از بازرسان اتاق اصناف و ۲۴ نفر از بازرسان حافظان نظام در قالب گروههای ۲ نفره استفاده شد و ۱۲ دستگاه خودرو و ۱۷ ناظر بسیج کارخانه ها هم در اجرای طرح برکت به کار گرفته شدند.
میرشاهی افزود: در طرح یک ماهه برکت در مشهد ۲ هزار و ۴۰۷ نانوایی بازدید شد که منجر به تشکیل ۴۸۹ پرونده تخلف به ارزش ۲۸ میلیارد ریال و مسدود شدن سهمیه ۲۷۴ نانوایی به میزان ۲ هزار و ۱۵۵ تن شده است.