انجام ۳۵۹ تماس جهت سکته قلبی و مغزی با اورژانس جهرم

خبرگزاری مهر چهارشنبه 29 تیر 1401 - 16:21
جهرم- رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی جهرم گفت: در سه ماه گذشته، ۳۵۹ تماس به اورژانس جهرم، جهت دریافت خدمات درمانی پیش بیمارستانی، سکته قلبی و مغزی بوده است.
انجام ۳۵۹ تماس جهت سکته قلبی و مغزی با اورژانس جهرم

محمدرضا خوشرو در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: در سه ماه گذشته، ۳۲۰ تماس به اورژانس ۱۱۵ جهرم، جهت دریافت خدمات درمانی پیش بیمارستانی، برای سکته قلبی و ۳۹ تماس برای سکته مغزی بوده است.

وی افزود: شایع‌ترین علائم سکته قلبی در بیماران را درد و احساس سنگینی در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، حالت تهوع، تعریق زیاد، رنگ پریدگی و ضعف و بی‌حالی دانست.

رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی جهرم بیان کرد: بسیاری از افراد در هنگام احساس درد در قفسه سینه، تماس با اورژانس را به تأخیر می‌اندازند، زیرا اغلب فکر می‌کنند جدی نیست و اگر درد قفسه سینه همراه با سرایت درد به بازوها، گردن، فک، معده و پشت آن باشد، می‌بایست فوراً با اورژانس تماس گرفت.

به گفته وی، در صورتی که به حمله قلبی شک کردید، اولین کار این است که با اورژانس تماس بگیرید. شما باید تا زمانی که آمبولانس می‌رسد، بنشینید و استراحت کنید. در این حالت جویدن یک قرص آسپرین ۳۰۰ کمک‌کننده است اما اگر در دسترستان نیست، برای پیدا کردن آن بلند نشوید و حرکت نکنید؛ این کار ممکن است قلب شما را تحت فشار غیر ضروری بگذارد. در صورتی که به آسپرین حساسیت دارید، از آن استفاده نکنید.

خوشرور گفت: حمله قلبی وقتی اتفاق می‌افتد که جریان خون قسمتی از قلب به طور ناگهانی قطع می‌شود اما ایست قلبی زمانی اتفاق می‌افتد که قلب، عمل پمپاژ خون به بدن را متوقف می‌کند. اگر چه حمله قلبی می‌تواند باعث ایست قلبی شود، اما آنها دو چیز متفاوت‌اند.

وی عنوان کرد: کسی که دچار ایست قلبی شده است، ممکن است افت هوشیاری داشته باشد و نتواند درست نفس بکشد و اگر مشاهده کردید کسی دچار حمله قلبی شده است با تماس فوری با اورژانس و ماساژ قلبی (CPR) می‌توانید جان او را نجات دهید.

رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی جهرم اظهار کرد: از علائم سکته مغزی می‌توان به افتادگی گوشه لب هنگام لبخند زدن، اختلال در تکلم (من و من کردن و لکنت زبان) و عدم توانایی در بالا بردن همزمان دو دست است. این علائم می‌تواند با سردرد شدید ناگهانی یا فلج شدن نیمی از بدن خود را نشان دهد.

به اذعان وی، به محض بروز علائم سکته مغزی، زمان را از دست ندهید و سریعاً با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید. زیرا اگر سکته مغزی به علت وجود لخته در عروق مغز باشد و در کمتر از ۳ ساعت بروز کند می‌توان با تزریق دارو بیمار را نجات داد.

وی گفت: از جمله اقدامات اولیه درمانی هنگام بروز سکته مغزی این است که با حفظ آرامش خود، سطح هوشیاری بیمار را ارزیابی کنید، اگر بیمار هوشیار نیست اما به طور طبیعی نفس می‌کشد یا اگر نیمه‌هوشیار است، او را به یک پهلو بخوابانید و مراقب باشید که به جایی برخورد نکند و سریعاً با آمبولانس تماس بگیرید.

خوشرو با اشاره به اینکه اجازه ندهید که بیمار احساس سرما کند و مراقب باشید و چیزی در دهان بیمار نباشد، عنوان کرد: هیچ غذا و نوشیدنی به او ندهید زیرا دادن غذا و نوشیدنی به بیمار ممکن است سبب خفگی او شود؛ علائم فرد را در نظر بگیرید و مراقب تغییرات او و مدت زمانی که فرد دچار این حالت شده است باشید تا تکنسین‌های اورژانس برسند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.