به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ افزایش بهای قیمت کالاها در سراسر جهان به ویژه در اروپا باعث شده تا مردم به سختی امورات خود را سپری کنند. در پرتغال بهای کالاها هر ماه افزایش پیدا میکند و سود فروشندگان کمتر میشود.
ترزا باربوسا، سبزی فروش اهل پرتغال گفت: قیمت پیاز افزایش یافته پیدا کرده، اما من همان نرخ قبلی را از مشتریان دریافت میکنم. قیمت لوبیای سبز به خاطر خشکسالی به شدت زیاد شده است.
آلمان که پیشتر یکی از کشورهای با ثبات اقتصادی به شمار میرفت حالا مردمان این کشور برای اینکه بتوانند از پس هزینههای زندگی برآیند به صرفه جویی بیش از پیش در انرژی روی آورده اند.
یک شهروند آلمانی گفت: با این قیمتها که مرتب افزایش مییابد، یا مجبوریم برای خرید یه مقدار ثابت مواد غذایی، دو یا سه برابر قبل هزینه کنیم یا به اندازهای که در توان داریم خرید کنیم و کمتر بخوریم.
مشابه این شرایط در انگلیس هم حاکم است بانک مرکزی انگلیس در گزارشی هشدار داد که فشارهای تورمی جهانی به خاطر بحران اوکراین به شدت تشدید و چشم انداز اقتصادی برای انگلیس بدتر شده است.
شهروند انگلیسی تصریح کرد: در لندن، جایی که بازار مسکن نفرین شده، اجاره خانه ماهیانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ پوند افزایش پیدا کرده در حالیکه حقوق من تغییری نکرده است.
براساس اعلام اداره آمار اتریش، تورم در این کشور در ماه ژوئن به ۸.۷ درصد رسیده است.
یک نانوای اتریشی گفت: ما در شرایطی هستیم که اگر من امروز قیمتی روحساب کنم، هفته بعد تغییر میکند مثلا قیمت کره در نوامبر ۲۰۲۱ کمتر از چهار یورو بود، اما در حال حاضر بیش از هشت یورو شده است.
فرانتس سینابل (Franz Sinabell) اقتصاددان ارشد موسسه تحقیقات اقتصادی اتریش (WIFO) اضافه کرد: "افزایش هزینه زندگی هم اکنون دومین بحران برای کسب و کارهای کوچک به شمار میرود، چون آنها در جریان بحران کرونا به شدت آسیب دیدند".
در شرایطی که مردم تلاش میکنند خود را با افزایش قیمتها وفق دهند، بسیاری نیز عادات خرید خود را تغییر داده اند.
یک شهروند اتریشی گفت: من واقعا آگاهانهتر خرید میکنم و مطمئن میشوم که پولم را صرف چیزهایی نکنم که نیاز ندارم".
بانک مرکزی انگلیس هشدار داد تورم بالاتر هم در انگلیس و هم در سطح جهان به ویژه برای کالاها، به طور قابل توجهی درآمد واقعی خانوارها و تقاضا را کاهش میدهد.