به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از آنکارا؛ رسانههای ترکیه در روزهای اخیر گزارشهایی منتشر میکنند که نشان میدهد گرانی مسکن و اجاره بهای سنگین، مهمترین علت مهاجرت معکوس از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک و روستاهای این کشور محسوب میشود.
بنا به آمار موجود افزایش قیمت مسکن در ترکیه در شش ماه اخیر بدلیل افزایش قیمت تمام شده از مصالح گرفته تا دستمزد روندی افزایشی داشته و مردم عادی عاجز از خرید مسکن، بسوی خانه اجارهای روی آورده اند واین امر موجب افزایش سرسام آور بهای اجاره در شهرهای بزرگ بویژه مناطق ساحلی شده است.
هر چند آماری از میزان این مهاجرت معکوس در دسترس نیست اما، گزارشها حاکی از آن است که متوسط اجاره بها در شهرهای استانهای ساحلی آنتالیا، موغلا و ازمیر ۳۰۰، استانبول ۲۷۰، آنکارا ۲۵۰ درصد در یکسال گذشته افزایش یافته است.
ودات بیلگین وزیر کار و تآمین اجتماعی ترکیه قول داده است تآثیرات مخرب گرانی و تورم در کوتاهترین زمان ممکن رفع خواهد شد، اما شواهد عینی گرانیهای طاقت فرسا در ترکیه چیز دیگری را بیان میکند.
علاوه بر گرانی مسکن و اجاره بهای سنگین، نرخ تورم (۸۰-۱۸۰ درصد) زندگی در کلانشهرها را غیر قابل تحمل کرده است.
قیمت یک قرص نان ۲۰۰ گرمی بین ۴-۷ لیر، هر لیتر بنزین ۲۳ لیر است و حداقل قبوض یک منزل از آب و برق و گاز گرفته تا تلفن و. به ۱۵۰۰ لیر میرسد، این هم به این معنی است که یک فرد اگر کار هم داشته باشد با حداقل دستمزد (۵۵۰۰ لیر) نمیتواند در شهرهای بزرگ به زندگی خود ادامه دهد و ناچار به برگشتن به زادگاه خود و یا کوچ به شهرهای کوچک است.
کارشناسان معتقدند آغاز سال تحصیلی جدید، شروع فصل نقل و انتقالات کارمندان و ثبت نام دانشجویان جدید، بر التهاب بازار افسار گسیخته ترکیه خواهد افزود.