دیار هگمتانه میزبان سی امین سفر استانی رئیسی شد

صدا و سیما پنج شنبه 06 مرداد 1401 - 09:51
رئیس جمهور در ادامه سفرهای استانی دولت سیزدهم، همراه با جمعی از وزرای دولت وارد همدان (دیار هگمتانه) شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز پنجشنبه در ادامه سفر‌های استانی و بررسی میدانی استان‌ها،  همراه با جمعی از وزرای دولت وارد فرودگاه همدان شد و مورد استقبال مقامات استانی و محلی قرار گرفت.

در این سفر، حدود ۲۴۷ طرح در حوزه‌های اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و کشاورزی، بررسی و تصویب خواهد شد. همدان، استانی پر از ظرفیت و قابلیت در بخش‌های صنعت گردشگری، کشاورزی و معدن است و با برخورداری از نیروی انسانی پر تلاش و متعهد، علمی و جوان در مسیر رشد و توسعه قرار دارد.

دیار هگمتانه میزبان سی امین سفر استانی رئیسی شد

استان همدان با ۵ هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه ارتباطی (آزادراه، بزرگراه، راه اصلی و روستایی) همواره به عنوان شاهراه ارتباطی شمال به جنوب و شرق به غرب کشور شناخته شده و با ۲ خط ریلی جداگانه در مسیر غرب و مرکز کشور با طول حدود ۵۰۰ کیلومتر، دارای موقعیت ممتازی در این بخش است.

این استان زرخیز دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی (آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی است. بر اساس آخرین آمار‌های منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان همدان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.

همدان از قطب‌های اصلی تولید سیر، سیب زمینی و گندم به عنوان محصولات راهبردی کشاورزی است.

استان همدان، همچنین دارای ۲ نشان جهانی «انگور و مبل و منبت» ملایر و «سفال» لالجین است.

سالانه ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان همدان تولید می‌شود که ۶۵۰ هزار تن آن در حوزه دام و طیور است. این استان، ۴.۵ درصد محصولات کشاورزی کل کشور را تولید می‌کند.

از مجموع ۶۷ نوع ماده معدنی کشور، ۳۰ نوع در معادن استان همدان استخراج و فرآوری می‌شود و در مجموع، این استان حدود ۲ میلیارد تن از ذخیره ۶۰ میلیارد تنی اکتشاف شده کشور را دارا است.

۵ معدن سنگ آهن نیز در استان همدان وجود دارد که این معادن، ۱۶ میلیون تن ذخیره قطعی آهن دارند و هر سال، حدود ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تن از این معادن استخراج می‌شود.

بخش معدن، علاوه بر رونق اقتصادی، نقش ویژه‌ای در اشتغال استان همدان دارد.

استان همدان در حوزه گردشگری نیز دارای ظرفیت‌ها و قابلیت‌های منحصر به‌ فرد و ممتازی است که از آن جمله می‌توان به سایت و شهر باستانی و تاریخی هگمتانه با چند هزار سال قدمت اشاره کرد. غار علیصدر به‌عنوان بزرگترین غار آبی جهان نیز از دیگر ظرفیت‌های منحصر به‌ فرد گردشگری استان همدان است.

مقبره ۲ تن از مفاخر ادبی و علمی کشور، ابوعلی سینا و باباطاهر عریان نیز به‌عنوان جاذبه‌های ارزشمند و قابل توجه گردشگری در شهر همدان قرار دارد.

کتیبه تاریخی گنجنامه و محوطه گردشگری و تفریحی عباس آباد نیز از دیگر جاذبه‌های این استان است.

۲۴۷ طرح عمرانی، تولیدی و اقتصادی اشتغال‌زا برای ارائه و پیشنهاد در راستای زمینه‌سازی پیشرفت و توسعه استان همدان، در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به این استان تهیه شده که شامل طرح‌های عمرانی، نیمه‌تمام و منابع مالی آن‌ها است.

تکمیل طرح آب‌رسانی بین حوضه‌ای همدان (تالوار)، ثبت جهانی منظر تاریخی هگمتانه تا همدان، تکمیل موزه منطقه‌ای غرب کشور و مخزن امن، احیای واحد‌های راکد و نیمه فعال صنعتی، طرح چهار بانده کردن جاده همدان - غار علیصدر، کنار گذر غربی همدان، تکمیل طرح راه آهن همدان - ملایر، طرح‌های نیمه تمام بهداشت و درمان مانند بیمارستان اکباتان، توسعه دانشگاه‌ها، پارک علم و فناوری و مراکز آموزش عالی استان، ۳ طرح بزرگ کشاورزی از جمله کارخانه خوراک دام نهاوند، گاوداری ۶ هزار رأسی فامنین و طرح بزرگ گلخانه‌ای، تعدادی از این طرح‌ها را تشکیل می‌دهند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.