اعتراض سوريه به معیار‌های چندگانه غرب در موضوع تروریسم

صدا و سیما پنج شنبه 02 بهمن 1399 - 05:47
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد گفت، شاهد معیار‌های چندگانه غرب در موضوع تروریسم هستیم و فایده اساسی این کار برای سازمان‌های تروریستی است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد گفت، سال‌ها شاهد معیار‌های چندگانه غرب در موضوع تروریسم هستیم و فایده اساسی این کار برای سازمان‌های تروریستی است.
بشار الجعفری که در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد سخن می‌گفت، با بیان این مطلب، تصریح کرد، سازمان‌های تروریستی و سرکردگانشان گاه به نامگذاری‌هایی که رسانه‌های غربی برایشان داشتند فخر فروشی کردند، چون رسانه‌های غربی در توصیف آنان از واژه هایی، چون جهادی ها، مبارزان راه آزادی، مخالفان میانه روی مسلح و دولت خلافت اسلامی استفاده می‌کنند.
متن سخنان بشار الجعفری به شرح زیر است.
درباره تهدیدات علیه صلح و امنیت جهانی به عنوان نتیجه اتفاقات و انفجار‌های تروریستی و تبهکارانه یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱، باید بگویم آن زمان امید ما این بود که در این زمینه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد سبب بهبود تلاش‌ها برای رسیدن به هدفی باشد که همگان انتظار داشتند و آن هدف، تقویت همکاری‌های هماهنگ بین المللی در سایه سازمان ملل متحد و سازوکارهایش، در مسیر مبارزه با تروریسم، خشکاندن منابع تامین مالی تروریسم، مبارزه با اندیشه‌های افراط گرایانه و آموزش‌های انحرافی و غلط بود.
در سایه قطعنامه ۱۳۷۳ شورای امنیت سازمان ملل متحد بود که این شورا تصمیمات متعددی را در زمینه مبارزه با تروریسم اتخاذ کرد و بنا به اظهار نظر برخی، هدف از این تدابیر، اصلاح کمبود‌ها و نواقص در متن قطعنامه و یا اصلاح کمبود‌ها در روند اجرای تدابیر سابق و جلوگیری از برخی اتفاقات، چون جلوگیری از پرداخت باج به تروریست‌ها بود همانگونه که مبارزه با داعش و جبهه النصره و گروه‌های خارجی ستیزه جو و به تعبیر دیگر تروریست‌های بدون مرز و خشکاندن منابع مالی تروریسم نیز از اهداف این قطعنامه است و یکی از راه‌های این نوع مبارزه، قطع ارتباط میان گروه‌های تروریستی و شبکه‌های تبهکاران بدون مرز است. متاسفانه بعد‌ها مشخص شد تمامی این امید‌ها چیزی جز رویا نبود، زیرا مبارزه با تروریسم از سوی برخی کشور‌های غربی مورد سوء استفاده قرار گرفت. این کار گاهی برای نابودی برخی کشور‌های عضو سازمان ملل متحد و تلاش برای نابودی دستاور‌های این کشور‌ها در حوزه اقتصاد و تمدن و در ادامه غارت سرمایه‌های آنان انجام شد. کار‌هایی که با اتهام‌هایی تحت عنوان حمایت از تروریسم اجرایی شد که نمونه آن را چند روز قبل و در قالب اتهام‌های بی ارزش علیه کوبا و ایران شاهد بوده ایم.
سرمایه گذاری‌های مثبت بر روی واژه تروریسم از سوی دولت‌های شناخته شده، علنی و واضح بود. شاهد سیاسی کاری، گزینشی عمل کردن و معیار‌های چندگانه درباره تروریسم بودیم و فایده اساسی این کار هم برای سازمان‌های تروریستی و سرکردگان آن‌ها بود که گاه از نامگذاری‌هایی که رسانه‌های غربی برایشان داشتند فخر فروشی می‌کردند. واژه هایی، چون جهادی ها، مبارزان راه آزادی، مخالفان میانه روی مسلح و دولت خلافت اسلامی برخی از این نامگذاری هاست. این گروه‌ها از حمایت‌ها و رها گذاشتنشان در مسیر افزایش کشتار‌ها و ویرانی‌ها که با شعار توسعه دموکراسی انجام می‌شود بهره می‌برند و این بهره مندی را با شیوه‌های متمدنانه (با تمسخر) مثل سر بریدن، خوردن جگر دشمنان، تخریب آثار تاریخی، سرقت این آثار، تکفیر و اهانت به ادیان و شخصیت‌های دینی آشکار می‌سازند.
ما بار‌ها توضیح داده ایم که برخی در پی گسترش ویرانی و هرج و مرجند، اما همین افراد از تبعات این کار‌ها در امان نخواهند ماند. این افراد با اظهار نظر‌های تحریک آمیز و نفرت پراکنانه و با ترویج شعارهایی، چون هرج و مرج برنامه ریزی شده، که شعار یکی از وزیران پیشین امور خارجه آمریکا (کاندولیزا رایس) بود و پس از آن نیز جانشینش آن را تکمیل کرد، این اهداف را پیگیری کردند و متاسفانه هشدار‌های ما هم جدی گرفته نشد تا آنکه با اتفاقات اخیر در پایتخت کشور میزبان (میزبان شورای امنیت سازمان ملل متحد) مواجه شدیم. این اتفاقات تجسیم سیاست‌های هرج و مرج طلبانه و به بار نشستن همان راهبرد ویرانگرانه و افزایش تنش‌ها بود. در هر حال اقدامات تروریستی که اخیرا واشنگتن شاهد بود در زمره اقداماتی است که اگر در پایتخت یکی از چندین کشور عضو سازمان ملل متحد رخ می‌داد با استقبال دولت‌های غربی مواجه می‌شد و از آن با عناوینی، چون بهار یا انقلاب‌های رنگی و نارنجی یاد می‌شد و گفته می‌شد این اتفاقات تعبیری از دموکراسی طلبی و آزادی خواهی است، اما چون در پایتخت یک کشور مهم غربی مثل واشنگتن رخ داد با سیلی از محکومیت‌ها و انتقادات مواجه شد و شبکه‌های اجتماعی برای محکوم کردن این اقدام و حتی برای مسدود کردن صفحات متعلق به عوامل این اتفاقات بسیج شدند. البته ما مخالف این کار نیستیم و از اقدامات هرج و مرج طلبانه در هیچ جایی حمایت نمی‌کنیم، اما از روند گزینشی برخورد با این گونه اتفاقات انتقاد داریم. از اقدام شبکه‌های اجتماعی در سوء استفاده از محافل تندروی غربی، برای فتنه انگیزی، ایجاد درگیری، تبلیغ به اقدامات خرابکارانه، خشونت، نفرت پراکنی و تشویق تروریسم بدون مرز علیه بسیاری از کشور‌های عضو سازمان ملل متحد، که غالبا با شعار‌های به دور از اخلاق انجام می‌شود ابراز شگفتی می‌کنیم.
بار دیگر در زمینه مبارزه با تروریسم، ریشه کنی این مشکل، حمایت از دولت سوریه و هم پیمانانش در مبارزه با دو گروه تروریستی داعش و هیئت تحریر الشام یا جبهه النصره و گروه‌های وابسته به آنها، که هنوز هم از پوشش‌های رسانه‌ای غرب برای تداوم جنایاتشان علیه مردم سوریه بهره برداری می‌کنند، همکاری هماهنگ و جدی بین المللی با نظارت سازمان ملل متحد را خواهانیم. ما چند روز قبل در قالب حملات تروریستی علیه اتوبوسی در حد فاصل تدمر و دیرالزور یا حمله به تانکر‌های حامل سوخت و خودرو‌های غیرنظامی در مسیر اثریا-سلمیه، جنایاتی را علیه مردم سوریه شاهد بودیم که به شهادت ده‌ها تن از نظامیان و غیر نظامیان منجر شد، اما کسی جز سفیران روسیه فدرال و چین به این حوادث اشاره نکرده اند. این اتفاقات را عناصر گروه تروریستی داعش انجام دادند، نیرو‌هایی که از منطقه تحت کنترل اشغالگران آمریکایی در تنف آمده بودند. آنان همان تروریست‌هایی هستند که حملات تروریستی خونینی را علیه غیر نظامیان در استان سویداء انجام دادند و به نظامیان ارتش در میدان گازی و خطوط انرژی حمله کردند. مخفی نماند که نیرو‌های اشغالگر آمریکایی که در شمال شرق سوریه هم حضور دارند عامل محرک شبه نظامیان مزدور قسد هستند تا اعضای گروه تروریستی داعش را از بازداشتگاه هایشان رها کنند و با این روند بتوانند بار دیگر داعش را احیا کنند و از آنان در سوریه و عراق بهره بگیرند. دیگر نفاق به سطح غیر قابل تحملی رسیده، از یک سو دولت آمریکا مدعی سرکوب گروه تروریستی داعش می‌شود و از سوی دیگر بدون هیچ اطلاعی، از اردوگاه الهول و تنف در پی احیای این گروه‌ها بر می‌آید تا بتواند به کشورم آسیب برساند.

اقدامات زورمدارانه غرب حتی واردات نخ جراحی به سوریه را ناممکن کرد
بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد، در ادامه سخنانش در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: در شمال غرب سوریه همچنان گروه‌های تروریستی و در صدر آن‌ها هیئت تحریر الشام یعنی جبهه النصره و گروه‌های مرتبط با آن بخش‌هایی از استان ادلب و محیط آن را در اختیار دارند و غیر نظامیان را به عنوان گروگان و سپر انسانی می‌گیرند. ما در سال‌های گذشته به توصیه دولت سوریه، درباره جنایات این گروه‌های تروریستی و حامیانشان، صد‌ها نامه رسمی به شما دادیم. از جمله این نامه ها، نامه به دبیر کل و شورای امنیت سازمان ملل متحد بود. در این نامه‌ها اطلاعاتی از گروه‌های تروریستی موسوم به لشکر سلطان مراد، المعتصم بالله، احرار شرقی، درع الحسکه و ... که در منطقه راس العین و حومه تا منطقه تل ابیض و عین عیسی در استان رقه فعالیت می‌کنند و از حمایت نظام سیاسی ترکیه بهره مندند، ارائه شد. این گروه‌ها همچنان به کشتار، غارت، آواره ساختن ساکنان منطقه، تلاش برای اجرای برنامه‌های ترکیه، ایجاد تغییر در ترکیب جمعیتی، قاچاق، به کارگیری تسلیحات شیمیایی و سرقت محصولات کشاورزان سوری اعم از گندم، جو و ذرت و انتقال آن‌ها از طریق گذرگاه‌های مرزی تل ابیض و راس العین، به ترکیه ادامه می‌دهند، ضمن اینکه جنایات دیگری هم مرتکب می‌شوند که فرصت برای بیان آن‌ها کافی نیست، جنایاتی که کشور‌های معروف سعی می‌کنند با استفاده از شورای امنیت، به آن‌ها پایان دهند و عوامل ارتکاب آن را مجازات کنند، اما با ابراز تاسف باید بگویم که درباره این همه اخبار نگران کننده، چیزی در گزارش آقای لوکاک دیده نشد.
با افزایش آمار مبتلایان به کرونا و تبعات فاجعه بار این بیماری بر اقتصاد و بخش‌های حیاتی بسیاری از کشور‌های عضو سازمان ملل متحد، آمریکا و اتحادیه اروپا همچنان در پی تدابیر زورمدارانه علیه سوریه و کشور‌های دیگرند. آنان در این زمینه به خواسته‌های دبیر کل و نماینده ویژه اش در سوریه هم توجهی ندارند. باید بگویم در چنین شرایطی حتی واردات نخ جراحی به سوریه ممنوع است. در نشست بیست و پنجم نوامبر ۲۰۲۰ شورای امنیت سازمان ملل متحد به گزارش دبیر کل هلال احمر سوریه، که سازمانی غیر دولتی و شریک اساسی سازمان ملل متحد است و همچنین گزارش‌هایی از نمایندگان چند سازمان بین المللی دولتی و غیر دولتی گوش فرا دادید. در آن گزارش‌ها اشاره شده بود برای تامین مالی اقدامات بشردوستانه، چند ماه طول می‌کشد تا حواله‌های مالی از خارج از کشور به سوریه برسد ضمن اینکه در این مدت طولانی نیاز به مکاتبات زیادی است. این مشکلات به دلیل اقدامات زورمدارانه‌ای است که علیه سوریه اتخاذ شده است. این زورگویی‌ها به مانعی در برابر خرید دارو و تامین نیاز‌های بشردوستانه، از جمله تامین سبد غذایی نیازمندان تبدیل شده است. در این گزارش‌ها به تبعات ممنوعیت ورود سوخت به سوریه نیز اشاره شد، مشکلی که فعالیت خودرو‌های حامل کمک‌های بشردوستانه، خودرو‌های امدادی و استقرار عوامل پزشکی و امدادرسانان حوزه بشردوستانه در مناطق مختلف سوریه را با اختلال و مشکل مواجه می‌سازد و این مشکل سبب می‌شود تا دستیابی به بسیاری از نیاز‌ها با مانع مواجه شود.
به جای حمایت از کمک‌های بشردوستانه هلال احمر سوریه، که ۶۵ نفر از داوطلبانش در بحران کشور به شهادت رسیده اند، تلاش‌ها برای مانع تراشی در برابر فعالیت این سازمان ریشه دار و مخدوش ساختن تلاش هایش ادامه دارد. آقای رئیس این موارد تنها بخش ناچیزی از تدابیر زورمدارانه علیه حیات و زندگی مردم سوریه است، آیا باز هم سخنان همکاران غربی مرا درباره استثنا‌های ادعایی می‌پذیرید یا آنکه حقایقی را که هر روزه در سوریه شاهدیم باور می‌کنید؟ امروزه نیز برخی هشدار می‌دهند زیان‌های اقتصادی ناشی از کرونا، بار پاسخگویی به نیاز‌های انساندوستانه را سنگین‌تر می‌کند تا این امر موجب شود تعداد استفاده کنندگان از خدمات بشردوستانه کاهش یابد. به جای تلاش برای برداشتن این موانع بزرگ، که در برابر چشم جامعه بین الملل قرار دارد و زدودن آن می‌تواند مشکلات عدیده انسانی را در بسیاری از کشور‌ها کاهش دهد، برخی دولت‌های غربی همچنان در پی سلطه جویی، اشغالگری و غارت قوت (غذای روزانه) و سرمایه‌های ملت‌ها هستند. ما به دلیل تداوم فعالیت نیرو‌های اشغالگر آمریکایی در غارت سرمایه‌های کشورم، اعم از نفت، گاز، آثار تاریخی و ... چنین مشکلاتی را به صورت روزمره شاهدیم. این جنایاتی است که اشغالگران ترکیه نیز در بخش‌هایی از شمال و شمال غرب سوریه مرتکب می‌شوند. همه این جنایات با شراکت سازمان‌های تروریستی و شبه نظامیان جدایی طلب و مزدور اجرایی می‌شود. نظر آقای لوکاک و اوچا در این زمینه‌ها چیست؟ آیا بهتر نبود شورای امنیت به جای صدور مجوز برای غارت سرمایه‌های مردم سوریه، براساس منشور ملل متحد به وظایفش عمل می‌کرد و به اشغالگری، تداوم غارت دارایی ها، ویرانگری سرنوشت و دستاورد‌های مردم ما در بخش توسعه پایان می‌داد و پس از آن در پی پوشش سخاوتمندانه جنایت‌ها بر می‌آمد؟
آقای رئیس، امروز دوره رئیس جمهوری در آمریکا به پایان رسید که الگویی از تندروی، تجاوز، تحریم، خروج از سازمان‌های بین المللی و شانه خالی کردن از تعهدات بین المللی بود. امیدواریم دولت جدید با منطق رفتار کند و بداند که قبل از هر چیز، عضویت دائمش در شورای امنیت سازمان ملل متحد، مسئولیت بزرگی را بر دوشش نهاده است و نیاز دارد به تعهداتش وفادار باشد، در پی حراست از صلح و امنیت جهانی و ارتقاء بخشیدن به مبانی قوانین بین الملل و منشور ملل متحد باشد، از اقدامات تجاوزاکارانه، اشغالگری و غارت سرمایه‌های کشورم چشم پوشی و نیرو‌های اشغالگرش را از سرزمینم خارج کند. به حمایت از شبه نظامیان جدایی طلب، رژیم‌های غیرقانونی و تلاش‌ها برای پایان دادن به حاکمیت و وحدت سرزمینی جمهوری عربی سوریه خاتمه دهد.
در آخر باید بگویم، چند روز دیگر دور پنجم نشست کمیته قانون اساسی سوریه برگزار می‌شود، چنانچه پیش از این بار‌ها تاکید کرده ایم قانون اساسی بالاترین قانون سوریه است و فقط باید بر اساس تصمیم مردم سوریه باشد. هم زمان کشور من بر مالکیت کشور و مقاماتش بر روند سیاسی سوریه، که سازمان ملل متحد آن را بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت تسهیل خواهد کرد، تاکید دارد. نمایندگی کشورم تاکید می‌کند موفقیت کار کمیته قانون اساسی نیازمند آن است تا به تدابیری که بر سر آن توافق می‌شود احترام گذاشته، از هرگونه مداخله خارجی در کار‌های این کمیته پرهیز و هرگونه تلاش برخی کشور‌ها جهت دیکته کردن خواسته هایشان متوقف شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.