به گزارش خبرنگار ایرنا علیمحمد زنگانه روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان همچنین از دستگاههای مرتبط با مدیریت بحران خواست با بسیج امکانات سختافزاری و نرمافزاری آمادگی برای مقابله با سیل را حفظ کرده و با شناسایی و ارتقای ایمنی سازههای خطرناک و خطرآفرین، احتمال بروز خسارت در زمان وقوع سیلاب را به حداقل برسانند.
وی راهاندازی سیستم پیشهشدار سیل را یکی از نیازهای گلستان اعلام کرد و از اداره کل هواشناسی استان خواست نسبت به این کار اقدام کند تا با اجرای آن از وقوع آسیبها و خطرات و خسارات ناشی از سیلابها جلوگیری شود.
استاندار گلستان آموزش مقابله با سیلاب برای مردم استان به ویژه بومیان مناطق حادثهخیز و مستعد بروز سیلاب را ضروری دانست و گفت: مردم با فراگیری این آموزشها میتوانند پیش از وقوع حادثه به ساکنان سایر مناطق و غیربومیان مستقر در نقاط حادثهخیز هشدار داده و از بروز خسارت مالی و تلفات جانی جلوگیری کنند.
وی بر استفاده از ظرفیت بسیج در کنار جوامع محلی، سمنها و تشکلهای مردمی غیردولتی فعال در حوزههای حوادث و بحران تاکید کرد و گفت: آموزش به این گروههای هدف باید با جدیت در دستور کار قرار بگیرد.
وی به نصب دستگاه سامانه هواشناسی گلستان با ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار از محل مصوبات سفر سال گذشته رییس جمهور به استان اشاره کرد و یادآور شد: در کنار این مبلغ، جذب دیگر اعتبارات سفر به تلاش بیشتر احتیاج دارد و به دلیل اهمیت هواشناسی و دادهای آن در فرایند تصمیمگیری مردم و دستگاهها، این اداره کل چهار روز مهلت دارد مبلغ ۷۰ میلیارد دیگر اعتبارات سفر را جذب کند.
استاندار گلستان به آتشسوزیهای متعدد در عرصههای طبیعی شرق استان اشاره کرد و افزود: در سفر سال گذشته رییس جمهور ۱۰۰ میلیارد ریال برای تهیه تجهیزات و امکانات مورد نظراطفای حریق مصوب گردید که بخشی از آن توسط دستگاه مربوط جذب شد.
زنگانه ادامه داد: ایجاد پایگاه خاموشکردن آتش در این منطقه ضروری است و باید در کمترین زمان ممکن انجام شود.
استاندار گلستان به وجود ۶۰ آببندان غیرمجاز در حریم رودخانههای استان اشاره کرد و گفت: این آببندانهای غیرمجاز باعث خشک شدن ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت گندم شده و باید این هشدار به جای آدرسهای غلط به تشکلها و حامیان غیردولتی محیط زیست داده شود.
زنگانه ادامه داد: این تعداد آببندان غیرمجاز در بستر گرگانرود حدود ۶ میلیون مترمکعب آب در خود جای دادهاند که در موقع سیلاب این دبی افزایش پیدا میکند و لازم است همه این آببندانها در کوتاهترین زمان ممکن تخریب شوند.
وی یادآور شد: این تعداد آببندان غیرمجاز در بستر گرگانرود قرار دارد و در خارج آن نیز ۸۰ آببندان غیرمجاز دیگر هم وجود دارد که باید برای آنها علاجبخشی کرد.
وی تاکید کرد: پرداخت جریمه مالکان این آببندانها سبب تنبیه نشده و این احکام عادلانه نیست و باید برای همیشه بساط این آببندانها برچیده شود.