بارنز و آثار آرمان‌شهری‌‌اش

دنیای اقتصاد شنبه 15 مرداد 1401 - 00:04
یوشع بارنز دانشمند، مورخ و نویسنده انگلیسی در سده‌های هفده و هجده میلادی بود که مهم ترین اثرش در ژانر رمانس آرمان‌شهری، «گرانیا: کشفی جدید در ارتباط با نوعی از انسان‌‌های کوچک که در روزگاران قدیم به آنها پیگمی گفته می‌شد» نام دارد. وی در سال1654 در لندن و در خانواده یک بازرگان به دنیا آمد. یوشع بارنز در بیمارستان مسیح و کالج امانوئل، کمبریج تحصیل کرد و در 1695 به‌عنوان استاد زبان یونانی که به آن تسلط کامل داشت، برگزیده شد.

از آثار اولیه او «گرانیا...» بود که در ۱۶۷۵ منتشر شد که پیرنگی شگفت‌انگیز داشت و شاید اثر سویفت یعنی «سفر به سوی لی‌‌لی‌‌پوت» تحت تاثیر آن نگاشته شده باشد. از دیگر کتاب‌‌های وی باید به «تاریخ آن سلطان فاتح؛ ادوارد سوم» (۱۶۸۸) - حماسه‌ای ۹۰۰ صفحه‌ای- اشاره کرد. گرانیا را به‌عنوان یک اثر داستانی منثور و بخشی از نوعی نوظهور از رمان‌‌های ماجراجویانه دانسته‌اند که «سفر خیالی به سرزمین‌‌های بیگانه یا خیالی» را روایت می‌کند. این نوع روایت‌‌های ماجراجویانه که از زبان اول شخص نوشته می‌شدند، «مشاهده اجتماعی طنزآمیز» را با ادراکات از رفتار انسانی ایده‌‌آل در مناطق دورافتاده ترکیب می‌‌کردند؛ سنتی که ریشه در «آرمان‌شهر» توماس مور داشت و برجسته‌‌ترین جلوه آن در «جهان درخشان» اثر مارگارت کاوندیش به منصه ظهور رسید. این سنت بعدها با رمان‌‌هایی چون رابینسون کروزوئه اثر دانیل دفو تداوم یافت.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.