حمید ملانوری روز پنجشنبه در نشست کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان خراسان جنوبی افزود: لذا باید با اخذ مجوز از دادستان، دامهای غیرمولد را کشتار و مولدها را در اسرع وقت تعیین تکلیف کرد.
وی گفت: اگرچه دامهای زنده برای جابهجایی در استان باید پلاککوبی شوند اما جابهجایی با ارائه گواهی از طرف دامپزشکی شهرستان بلامانع است.
استاندار خراسان جنوبی همچنین از کشف ۳۱ میلیارد تومان کالای قاچاق در ۹ ماه نخست امسال خبر داد و افزود: خراسان جنوبی با برخورداری از مرز طولانی با کشور افغانستان و وجود چهار شهرستان مرزی، در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز فعال عمل کرده است.
وی تصریح کرد: کشف ۳۱ میلیارد تومان کالای قاچاق در ۹ ماه، نتیجه فعالیت مداوم و شبانهروزی دستگاههای کاشف، امنیتی، اطلاعاتی و نظارتی است.
ملانوری به تنوع کالاهای کشف شده در این مدت اشاره کرد و گفت: در بین کالاهای قاچاق کشف شده، اقلامی نظیر پوشاک، دارو، فرآوردههای نفتی، دام و سیگار افزایش داشته و لوازم خانگی به نسبت گذشته کمتر بوده است که نشان دهنده تاثیر شرایط عرضه و تقاضا و نیاز بازار و جامعه بر این پدیده است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص برخورد و مقابله با قاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: از آنجایی که قاچاق کالا و ارز میتواند تاثیرات بسیار مخربی در جامعه و اقتصاد داشته باشد و بازار داخلی و تولیدات آن را مورد هدف قرار دهد، لذا خلاصه سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر درونزا بودن، بروننگری، تکیه بر سرمایههای مردم، مردمی کردن اقتصاد، دانشمحور بودن و تکیه بر تولیدات داخلی همین طور توجه به مبحث مهم مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید دارد.
استاندار خراسان جنوبی از قاچاق کالا و ارز به کشور به عنوان یک تهدید فرهنگی در جبهه جنگ نرم نام برد و گفت: قاچاق کالای ساخت خارج، الگوی مصرف را تغییر داده و به طور همزمان به مردم و تولید کننده از لحاظ فرهنگی ضربه میزند لذا قاچاق کالا در کنار مساله اقتصادی از ابعاد فرهنگی و امنیتی نیز برخوردار است.
وی با تاکید بر لزوم ریشهیابی دلایل ورود کالا و ارز قاچاق به کشور اظهار داشت: با ایجاد اشتغال پایدار و مکفی برای خانوادهها، باید از جذب آنها به این حوزه جلوگیری کنیم.
ملانوری با تقدیر از اقدامات صدا و سیما و دیگر رسانههای استان در زمینه مبارزه با قاچاق گفت: وظیفه اطلاعرسانی و فرهنگسازی در این حوزه محدود به صدا و سیما و رسانههای مکتوب استان نیست و باید از همه ظرفیتهای موجود استفاده کرد.
او استفاده از بستر آموزشی شاد را نیز فرصتی مغتنم برشمرد و گفت: معلمان میتوانند در هر کلاس درس، دقایقی را به مباحث مهمی نظیر مبارزه با مواد مخدر، کارآفرینی و الگوهای مصرف اختصاص دهند.
استاندار خراسان جنوبی برخورد جدی با قاچاق کالا و ارز را مورد تاکید قرار داد و افزود: برخی با سوءاستفاده از نیاز مردم به ماسک، اقدام به عرضه ماسکهای بیکیفیت در بازار کردند که تهدیدی برای سلامت مردم است لذا با همافزایی مثبت بین دستگاهی در استان پنج هزار ماسک تقلبی جمعآوری شد.
وی از لزوم تسریع در رسیدگی به پروندههای مرتبط با قاچاق کالا و ارز در استان گفت و متذکر شد: دستگاه قضایی در نشستی با کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، راههای تسریع در رسیدگی به این پروندهها را بررسی کنند.
ملانوری به نشست خود با دبیرکل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تهران اشاره کرد و گفت: موضوع جذب اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل بنای در دست ساخت کمیسیون استان، تقویت ایستگاههای بازرسی و کمک به دستگاههای کاشف در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.