محسن قاسم زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای تقویت پوشش گیاهی در اراضی ملی استان قزوین برنامه های بیولوژیکی از قبیل مرتع کاری، بذرپاشی و جنگل کاری انجام شده و یا در حال اجرا است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین اظهار داشت: وسعت و تنوع عرصه های منابع طبیعی در استان بسیار بالاست و اعتبارات مربوط به تقویت پوشش گیاهی و طرح های بیولوژیکی اراضی ملی نیازمند افزایش است.
وی ادامه داد: بیشتر اعتبارات این بخش ملی است و در بخش استانی نیز باید شاهد تقویت بودجه این حوزه باشیم.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین با تاکید بر استفاده از مشارکت های مردمی برای صیانت از عرصه های منابع طبیعی و اراضی ملی و تقویت پوشش گیاهی در آنها،گفت: در همین رابطه در پی جذب همکاری جامعه روستایی برای کشت گیاهان دارویی هستیم و در اولین گام کشت این گیاهان در سطح ۱۵۰ هکتار از اراضی ملی استان برنامه ریزی و در حال عملیاتی شدن است.
این مسوول همچنین گفت: قرق از دیگر راه های کم هزینه برای حفظ مراتع و پوشش گیاهی در اراضی ملی است که در دستور کار جدی این اداره کل قرار دارد.
وی، بهره مندی مناسب از نزولات جوی در قالب پخش سیلاب و مدیریت روان آب ها به سمت مناطق بیابانی برای جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت پوشش گیاهی را از دیگر برنامه های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین برای گسترش پوشش گیاهان در اراضی ملی نام برد.
استان قزوین دارای ۸۵۳ هزار و ۴۸۵ هکتار مرتع، ۲۹ هزار و ۱۵۰ هکتار بیابان و ۲۸ هزار و ۱۵۷ هکتار جنگل است که مجموع آنها اراضی ملی و منابع طبیعی استان را تشکیل میدهند.