«مهدی مصطفوی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این سرشماری با هدف جمعآوری اطلاعات و آگاهی از وضعیت جمعیت پرندگان آبزی و کنارآبزی همزمان با برنامه جهانی و کشوری اجرا میشود.
وی بیان کرد: زیستگاههای تالابی استان مرکزی به دلیل برخورداری از شرایط و موقعیت مناسب در کشور هر ساله میزبان تعداد زیادی پرنده مهاجر است و کارشناسان اداره نظارت بر امور حیات وحش و ادارات حفاظت محیط زیست شهرستانها با همراهی یگان حفاظت و جمعی از علاقمندان حفظ حیات وحش استان در تالابها، آبگیرها و زیستگاههای زمستان گذران پرندگان مهاجر، کار سرشماری را انجام میدهند.
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: با وجود شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان، مشاهدات و آمارهای اولیه نشانگر افزایش قابل ملاحظه تعداد و جمعیت گونههای مهاجر است که نتایج سرشماری در اختیار دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست و علاقمندان حیات وحش قرار میگیرد.
مصطفوی اظهار داشت: هرگونه شکار و صید پرندگان مهاجر ممنوع است و ماموران یگان حفاظت محیط زیست به طور مستمر در حال گشتزنی هستند و با شکارچیان متخلف برخورد جدی دارند.
وی، از دوستداران حیات وحش خواست هرگونه تخلف را به شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ گزارش دهند.
هر سال هزاران قطعه پرنده حمایت شده از جمله درنای خاکستری غاز خاکستری ، فلامینگو، خروس کولی، خوتکا، عروس غاز، انواع اردک، فاخته و سایر گونهها برای زمستان گذرانی به استان مرکزی مهاجرت می کنند.
تالاب کویری میقان اراک در ۱۵ کیلومتری شمال شرق اراک به عنوان یکی از زیستگاههای مهم کشور دارای ۱۴۰ گونه پرنده است که دریاچه فصلی آن علاوه بر نقش محوری در حوزه تنوع زیستی، اثرات مستقیم در مهار کانونهای تولید شن، نمک و آلایندگی هوای اراک دارد.
کنگر، خوتکا، اردک نوک پهن، فلامینگو، غاز خاکستری، هوبره، تنجه، حواصیل، اردک سبز از جمله پرندگان مهاجر استان مرکزی هستند.
درنای خاکستری از گونههای خاص و مهم تحت حمایت بینالمللی است که تالاب میقان هر سال با آغاز فصل سرما میزبان کوچ موقت این گونه ارزشمند است.
تالاب کویری میقان اراک در مجموع ۲۵ هزار هکتار وسعت دارد که سطح آبگیر آن ۱۰ تا ۱۲ هکتار برآورد میشود.