حمیدرضا دانش کاظمی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، درباره گزارش منتشر شده از تخلفات فولاد مبارکه، اظهار کرد: یکسری مقررات و دستورالعملهایی توسط سازمان بورس به ناشران ابلاغ میشود که اگر آنها اقدامات لازم را انجام ندهند و مقررات را رعایت نکنند، به سبب تخطی از قانون، با آنها برخورد خواهد شد.
او افزود: ناشران باید در ۱۰ روز پیش از برگزاری مجامع، گزارشات مربوط به صورتهای مالی را اعلام کنند، اگر شخص مذکور این مسئله را بهدرستی انجام ندهد به سبب سلب حقوق سهامداران، با این فرد برخورد حقوقی خواهد شد.
عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: همچنین اگر مسئولان فولاد مبارکه در زمینه مذکور تخلفی را انجام داده باشند، مسئول رسیدگی به پرونده آنها کمیته تخلفات یا هیأت تخلفات سازمان بورس یا بورسهای مربوط است.
دانش کاظمی گفت: برخی تخلفات از نوع رسیدگیهای قضایی هستند، به عبارت دیگر زمانی که مجامع برگزار و صورتهای مالی توسط مجمع تایید میشود به معنای مفاصاحساب به اطلاعات صورتهای مالی و صحه گذاری بازرس قانونی و حسابرس شرکت بر این موارد است.
او بیان کرد: به طور اصولی سازمان بورس وارد رسیدگی به صورتهای مالی نمیشود,، زیرا یکسری موسسات حسابرسی معتمد در بورس وجود دارد که آنها این عمل را انجام میدهند.
عضو شورای عالی بورس بیان کرد: تا قوه قضائیه بررسی لازم را نسبت به گزارشات تحقیق و تفحص انجام ندهد و رأی قطعی صادر نکند، بحث تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه در حد یک گزارش باقی خواهد ماند.
دانش کاظمی گفت: ۵۶ میلیارد تومان از ۹۲ میلیارد تومان تخلفات فولاد مبارکه در این خصوص است که چرا عملکرد فولاد به نفع سهامداران نبوده و مسئولان مربوطه محصولاتشان را ارزان در بورس کالا عرضه کردند در صورتی که مطابق قانون و دستورالعملها، فولاد مبارکه باید به منظور تنظیم بازار این محصولات در بورس کالا ارزانتر از بازار آزاد عرضه کند.
او بیان کرد: همواره گفتهایم که قیمتگذاری دستوری، قطع برق صنایع به زیان سهامداران است,، زیرا سود صنایع را کاهش میدهد و دولت باید برنامهای را برای این امر در نظر گیرد.
عضو شورای عالی بورس در پایان گفت: اکنون باید منتظر حکم نهایی قوه قضائیه بود، درصورت تایید تخلف مدیران، مجازات آنان را خواستاریم.