«مشارکت عمومی» لازمه بازگرداندن تعادل به محیط زیست

صدا و سیما پنج شنبه 10 شهریور 1401 - 13:41
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای بازگرداندن تعادل به محیط زیست باید «مشارکت عمومی» در کشور گسترش یابد.

«مشارکت عمومی» لازمه بازگرداندن تعادل به محیط زیستبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، حسن اکبری در جمع خبرنگاران حاضر در تور رسانه‌ای استان چهارمحال بختیاری با اشاره به شروع چالش‌های محیط زیستی کشور از دهه ۱۳۳۰، اظهار کرد: از دهه ۱۳۳۰ به بعد با گسترش ادوات صید شکار، شکار بی رویه رونق یافت و باعث از بین رفتن بخش زیادی از تنوع زیستی کشور ما شد.
وی افزود: ادامه این روند در دهه‌های پنجاه تا هفتاد با توسعه ناپایدار در کشور که به تخریب زیستگاه‌ها منجر شد، شدت یافت و فرصت احیای خیلی از گونه‌ها را از ما گرفت.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: شکل گیری پدیده جهانی تغییرات اقلیمی که در کشور ما با شدت بیشتری همراه بود موجب شد مناطق حفاظت شده به صورت جزایر و لکه‌هایی دربیایند که عملاً کار حفاظت از حیات وحش را دشوارتر ساخت.
وی، بروز بیماری‌های حیات وحش را از دیگرچالش‌های سازمان حفاظت محیط زیست در حفظ گونه‌های حیات وحش برشمرد و خاطرنشان کرد: برای آن که محیط زیست را تا حد امکان به حالت تعادل بازگردانیم می‌بایست یک واژه در کشور گسترش یابد و آن هم «مشارکت» است.
اکبری تصریح کرد: هر کشور در هر جای جهان با هر میزان توسعه ای، اگر صرفاً بر تلاش یک یا دو دستگاه برای حفظ محیط زیست خود تکیه کند، شکست خواهد خورد و حتماً می‌بایست مشارکت مردم را داشته باشد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش بی بدیل رسانه‌ها در ایجاد فرهنگ سازی به این منظور گفت: مشارکت دستگاه‌های توسعه‌ای نیز در شکل گیری این رویکرد از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی در ادامه متذکر شد: ما در چند ماهی که از دولت سیزدهم می‌گذرد برحسب وظیفه‌ای که برعهده داشتیم، کار‌های خوبی را شروع کردیم هرچند حل چند دهه مشکلات زیست محیطی در این مدت کوتاه امکان پذیر نیست.
اکبری خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات ما ایجاد زیرساخت‌های قانونی بود تا هرکس به طبیعت و حیات وحش آسیب می‌زند خودش در جبران خسارت نقش داشته باشد.
وی افزود: تخریب طبیعت هرجا که اتفاق بیفتد به محیط زیست آسیب می‌زند و ما نسبت به این موضوع در خارج از مناطق حفاظت شده حساس هستیم.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان، آموزش کارکنان، بحث بانک‌های اطلاعاتی، پایش حیات وحش و نیز برنامه اقدام و عمل برای گونه‌های خاص را از دیگر فعالیت‌های مهم این معاونت عنوان کرد و گفت: اگر می‌خواهیم طبیعتمان درست شود باید به دنبال تغییر معیشت و ایجاد معیشت‌های جایگزین در اکوسیستم‌های حساس کشور باشیم.
گفتنی است خبرنگاران رسانه‌های مختلف کشور در قالب تور رسانه‌ای استان چهارمحال بختیاری از موزه تاریخ طبیعی این استان، پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد و تالاب‌های گندمان و چغاخور بازدید کردند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.