واکنش متفاوت نخست‌وزیر انگلیس به تقلید جو بایدن از اوباما

جام نیوز شنبه 04 بهمن 1399 - 18:46
با حضور جو بایدن در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید، مجسمه نیم‌تنه وینستون چرچیل دوباره برداشته شد.
اتاق بیضی در کاخ سفید واکنش متفاوت نخست‌وزیر انگلیس به تقلید جو بایدن از اوباما

به گزارش جام نیوز، با مستقر شدن جو بایدن در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید، ناظران به‌سرعت متوجه شدند که در تزیینات جدید، مجسمه نیم‌تنه وینستون چرچیل که دونالد ترامپ آن را به این اتاق بازگردانده بود، دوباره برداشته شده است.

 

این مجسمه که دولت بریتانیا آن را در سال ۲۰۰۱ به کاخ سفید به امانت هدیه داده بود، مجسمه‌ای از سر و شانه چرچیل است.

 

باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین، اولین رئیس‌جمهوری بود که پس از تحلیف خود، نیم‌تنه را از دفتر بیضی‌شکل خارج کرد. این اقدام، واکنش بوریس جانسون، شهردار وقت لندن، را در سال ۲۰۱۶ به همراه داشت.

 

جانسون که در آن زمان در رهبری همه‌پرسی خروج  بریتانیا از اتحادیه اروپا فعال بود، در مقاله‌ای برای روزنامه سان، برداشتن مجسمه چرچیل را «بی‌حرمتی به بریتانیا» توصیف کرد. وی نوشت: «برخی گفتند كه این نمادی از بی‌علاقگی آبا و اجدادی رئیس‌جمهور نیمه‌كنیایی به امپراتوری بریتانیاست که چرچیل مدافع سرسخت آن بود.»

 

اوباما در پاسخ به این اظهارات گفت که او نیم‌تنه چرچیل را با مجسمه مارتین لوتر کینگ جایگزین کرده و آن را در خارج از «اتاق معاهده» در بخش خصوصی کاخ سفید گذاشته و او به‌عنوان اولین رئیس‌جمهور آفریقایی-‌آمریکایی، در دفتر کار خود یک نیم‌تنه از مارتین لوتر کینگ داشته باشد، «موجه» است.

 

دونالد ترامپ که در سال ۲۰۱۷ کاخ‌سفید را در دست گرفت، دوباره نیم‌تنه را به دفتر بیضی‌شکل بازگرداند.

 

روز چهارشنبه، بایدن بار دیگر همگام با انتخاب سلف دموکرات خود، نیم‌تنه را از دفترش خارج کرد.

 

جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، در واکنشی کاملا متفاوت از دیدگاه سال ۲۰۱۶ خود، گفته که این تصمیم رئیس‌جمهور جدید آمریکاست که بخواهد نیم‌تنه وینستون چرچیل را در دفتر بیضی‌شکل نگه دارد یا خیر.

 

او در کنفرانس مطبوعاتی روزانه گفت: «دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید، دفتر خصوصی رئیس‌جمهور است و این رئیس‌جمهور است که باید آن را به دلخواه خود تزیین کند.»

 

در پی مرگ جورج فلوید در ماه مه سال ۲۰۲۰، ایالات‌متحده و بریتانیا هر دو، هفته‌ها ناآرامی مدنی را شاهد بودند. معترضان در اعتراض به بی‌عدالتی نژادی، ارزیابی میراث فرهنگی را خواستار شدند. در جریان اعتراضات، مجسمه وینستون چرچیل در میدان پارلمان در لندن بارها مورد حمله خرابکاران قرار گرفت.

 

منتقدان مجسمه چرچیل، آن را بنای یادبود استعمار بریتانیا می‌دانستند. این هیاهوها مقامات هر دو کشور را واداشت تا در بعضی موارد مجسمه‌های بحث‌برانگیز شخصیت‌های مرتبط با استعمار یا تجارت برده را از میان برچینند.

 

106

منبع خبر "جام نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.