معاون دفتر صنایع خودرو وزارت صمت گفت: عرضه خودروهای وارداتی در بورس برای متعادل بودن قیمتها خواهد بود.

به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای ابوالفضل خلخالی در ارتباط با رسانه ملی (رادیو ایران برنامه بازار تهران) درباره موضوع واردات خودرو و حذف کشورهای تحریم کننده از فهرست واردات خودرو توضیحاتی ارائه کرد.
مجری: برای عامه مردم این نگرانی ایجاد شده که میتوانند از خودروهای اقتصادی استفاده کنند؟
معاون دفتر صنایع خودرو وزارت صمت گفت: اگر خودرو از طریق بورس عرضه شود شاید با قیمتی که انتظار میرود به دست مصرف کننده نرسد البته با افزایش تولید داخل و ساز و کارهایی که اندیشیده شده و افزایش عرضه، میتوان تقاضا را کنترل کرد که امیدواریم با کاهش تقاضا و عرضه از طریق بورس خودروهای وارداتی با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد.
مجری: با توجه به این که دولت سیزدهم با شعار فسادستیزی به میدان آمده و تا به امروز در این بخش خوب فعالیت کرده قاعدتاً شما باید کار گروهی برای کوتاه کردن دست رانت خواران داشته باشید بخصوص که در بخش خودرو که صد درصد بازار خوبی است برای این که رانت در آن افزایش پیدا کند، برای این موضوع همفکری کرده اید و یا همین پیشنهادی که در بورس عرضه شود، آیا راهکاری است برای این که بتواند جلوی رانت را بگیرد؟
خلخالی گفت: در این خصوص نکات مختلفی در رسانهها مطرح شد و ما تمام ساز و کارها را در نظر گرفتیم برای اینکه موضوعی به عنوان رانت به وجود نیاید از نظر نخبگان و افرادی که تولید کننده و وارد کننده بودند استفاده کردیم و در نهایت امتیازاتی که در نظر گرفتیم در کارگروه توسعه تجارت بین الملل دفتر صنایع خودرو بررسی خواهد شد و اصلاً امکان رانت در این موضوع وجود نخواهد داشت در نهایت با عرضه محصولات در بورس مسیر این موضوع کلاً بسته میشود.
وی افزود: امیدواریم براساس دستورالعمل در حال نگارش بتوانیم خودروی اقتصادی را با قیمت مناسب به دست مردم برسانیم، اما مسئلهای که وجود دارد مسئله تقاضا است که این تقاضا احتمالاً ممکن است نتواند با آن قیمت پایهای که وارد میشود به دست مردم برسد.
خلخالی گفت: با توجه به این که تعداد واردکنندگان خودرو زیاد است برای این موضوع یک طرحی را اجرا کرده ایم که امتیازات مختلفی به واردکنندگان داده شده است، امتیازاتی که سوء همکاری با تحریمهای ظالمانه در ادوار مختلف چه در گذشته و چه در آینده در آن آمده است.
مجری: در مورد آیین نامه واردات خودرو توضیحاتی بفرمایید؟
معاون دفتر صنایع خودرو وزارت صمت افزود: موضوع واردات سه ضلع اصلی دارد یک ضلع مصرف کنندگان داخلی، ضلع دوم وارد کنندگان و ضلع سوم هم تولیدکنندگان داخلی هستند که ما باید در تدوین آیین نامه به همه این موضوعات نگاه کنیم.
خلخالی گفت: هیئت وزیران تصویب نامهای دارد که در آن قانون ساماندهی صنعت خودرو در مجلس شورای اسلامی مصوب شد این مصوبه در واقع به نوعی، اهداف چراغ راه را برای ما مشخص کرده است بنابر این ما باید طبق مصوبات پیش رویم.
وی اضافه کرد: به طور کلی موضوع انتقال فناوری به آن معنا نیست که ما بخواهیم با یک سری نقشه و یا اطلاعات و اسناد و مدارک را منتقل کنیم بلکه فناوری باید در داخل کشور ایجاد شود که برای ایجاد این موضوع، نیاز به سرمایه گذاری در بخشهای مختلف است.
معاون دفتر صنایع خودرو وزارت صمت گفت: طرحهای مصوبی را در داخل کشور به صورت کلان مدنظر داریم که جزو طرحهای فناوری است که ما آن را معرفی کردیم، در صورتی که وارد کنندگان از محل درآمدشان در آن طرحها سرمایه گذاری کنند در واقع سود حاصل از واردات برایشان بیشتر از حالت عادی در نظر گرفته میشود و مجاز به این هستند که بتوانند سرمایه گذاری را در این بخشها انجام دهند که در این موضوع انتقال فناوری اتفاق بیفتد.
خلخالی افزود: در واقع چیزی حدود یک میلیارد یورو قرار است در واردات هزینه شود و یک حداقل عایدی که اتفاق میافتد حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است، به نظر ما این مبلغ به جای این که مثلاً در ملک سرمایه گذاری و یا از کشور خارج شود، بهتر است در صنعت خودرو سرمایه گذاری شود، بر این اساس مشوقهایی را در نظر گرفته ایم که وارد کنندگان با شرکتهای سرمایه پذیر در صنعت خودرو وارد مذاکره شوند، این تمام آن چیزیست که در حوزه فناوری است.
وی گفت: موضوعاتی در این خصوص وجود دارد، یکی این که چندین سال واردات نداشتیم و ساختارهای صادرات بعضاً نیاز به اصلاح دارد و این که خودروهای اقتصادی به صورت ارزان قیمت بتواند در اختیار مردم قرار بگیرد از طرفی هم به هر حال موضوع تولید داخل را داریم این که بر اثر واردات نباید به تولید داخل لطمه وارد شود، البته باید واردات عاملی باشد برای افزایش کیفیت ما.
معاون دفتر صنایع خودرو وزارت صمت افزود: هر کاری تخصصی است و در هر زمینهای که وارد میشویم باید تخصص مورد نظر را داشته باشیم، واردات خودرو هم به همین شکل است.
خلخالی گفت: سالهای گذشته شرکتهایی را داشتیم که برای همین موضوع تأسیس شدند و در این زمینه تجربه دارند، همچنین خدمات پس از فروش را راه اندازی و زیرساختهای لازم را ایجاد کردند.
منبع خبر "
صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.