به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ لیز تراس در این نشست کاهش مالیات شرکتها و تلاش برای رشد اقتصادی از این راه را از اولویتهای دولتش اعلام کرد و افزود: با افزایش مالیات ها، اقتصاد کشور رشد نمیکند بلکه با کاهش مالیاتها و جذب سرمایه گذاری هاست که اقتصاد کشور در مسیر رشد اقتصادی قرار میگیرد.
تراس در پاسخ به پرسش شماری از نمایندگان درباره هزینههای سرسام آور انرژی هم گفت: در کشور با بحران عمیق انرژی روبرو شده ایم که بخشی به علت همه گیری کووید و بخشی هم درپی جنگ اوکراین پدید آمده است.
وی وعده داد فردا طرح هایش را درباره چگونگی مدیریت بحران هزینههای انرژی در این کشور اعلام کند.
نخست وزیر جدید انگلیس، افزایش حفاریها در دریای شمال و ساخت نیروگاههای هستهای جدید را از جمله برنامههای دولتش برای تامین و برقراری امنیت انرژی اعلام کرد که با مخالفت حزب کارگر روبرو شد.
در نخستین نشست اعضای دولت جدید و نمایندگان مجلس عوام انگلیس، رهبر حزب کارگر همزمان با گفتن تبریک به لیز تراس، به شدت با برنامه او در کاهش مالیات شرکتها مخالفت کرد و آن را به نفع سرمایه داران دانست و نه به سود قشرهای کم درآمد جامعه که زیر کم سابقهترین فشارهای ناشی از افزایش هزینههای زندگی و انرژی مواجه هستند.
کایر استارمر افزود: رویکرد دولت در کاهش مالیات از شرکتها به جای دریافت مالیات بیشتر از آنها و پرداخت هزینه سیاستهای از جیب قشرهای کم درآمد را رویهای اشتباه نامید که موجب میشود مردم تا دهها سال بدهیها را پرداخت کنند.
وی گفت: بی توجهی به سودهای باد آورده شرکتهای نفتی که در پی جنگ اوکراین و افزایش بهای جهانی سوخت به سودهای کلان دست یافتند توجیه پذیر نیست، زیرا در شرایطی که این شرکتها به سودهای باد آورده دست مییابند مردم باید صورتحسابهای با رقمهای بالای برق و گاز را پرداخت کنند.
رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند هم در این نشست برنامههای اعلامی نخست وزیر جدید انگلیس را درباره چالشهای موجود در این کشور، قانع کننده ندانست و گفت: مردم درباره بحران هزینههای زندگی پاسخ میخواهند.
ایان بلکفورد با بیان اینکه نخست وزیر در نخستین روز زمامداری، در کمک به مردم شکست خورد تاکید کرد: شرکتهای نفتی که به سودهای باد آورده رسیده اند باید بابت ان مالیات بپردازند نه اینکه مردم تا سالها بعد هزینه تصمیم نادرست دولت را پرداخت کنند.