پیاز، سیر و سیب زمینی در صورتی که در شرایط مناسبی نگهداری نشوند جوانه می زنند و قابل استفاده نخواهند بود. آیا پیاز جوانه زده را پس از جدا سازی جوانه می توان مصرف نمود؟ در این مقاله از پارس نیوز روش های نگهداری از سیر و پیاز را یادتان می دهیم.
دلیل اصلی جوانه زدن آنها رطوبت است. سیر و پیاز به گیاهان جدیدی تبدیل میشوند. جوانه زدن برای آنها یک اتفاق طبیعی محسوب می
اگر مطمئن باشید که خود جوانهها را نخواهید خورد، پاسخ بله است، یعنی در واقع در صورتی اجازه مصرف دارید که قسمت جوانه زده را کامل و با دقت جدا کرده باشید. قسمتهای سالم سیر و پیاز ممکن است بعد از جوانه زدن مثل همیشه نباشد، اما سمی نیست و به بدن آسیب وارد نمیکند بلکه این قسمت جوانه است که سمی است.
بعضی عقیده دارند که خوردن سیر و پیاز جوانه زده خاصیت بیشتر و پروتئین بالاتری دارد و محبوب گیاه خوارها و خام خوارها است. بعضی دیگر هم طعم سیر و پیاز جوانه زده را بیشتر میپسندند، اما بعضی طعم آنها را تلخ میدانند. البته این تلخی زمانی مشخص است که آنها را خام بخورید.
پیاز هایی که در دمای بین 3تا 7 درجه سلیسوس (یعنی در جایی خنک) نگهداری می شوند، تا یکسال قابل استفاده هستند. در غیر اینصورت، فقط تا چند هفته سالم باقی می مانند.
به همین دلیل است که از شما می خواهیم تا نحوه نگهداری از پیاز در منزل را بدانید و عمر مفید پیاز را تا آنجا که ممکن است افزایش دهید.
قبل از اینکه نکات نگهداری پیاز را به شما بگوییم باید با نکات مهم خرید پیاز آشنا شوید تا بهترین پیاز را برای نگهداری انتخاب کنید.
برای نگهداری پیاز برای مدت طولانی به نکات زیر توجه نمایید.
دمای مناسب برای نگهداری پیاز 32 تا 40 درجه فارنهایت است. پیاز ها را در مکان خنک مانند انبار، زیرزمین و گاراژ نگهداری کنید تا احتمال جوانه زدن و فاسد شدن پیاز کاهش یابد زیرا گرما سبب خراب شدن پیاز می شود.
بهتر است پیازها را در محیط خشک که دارای تهویه مناسبی است، نگه دارید. پیازها را روی پارچه ای پهن کنید و در این شرایط نگه دارید تا پوستشان کاملاً خشک شود.
هرگز پیازها را در محفظه و ظرف های پلاستیکی و کیسه های پلاستیکی نگه ندارید چون به علت نبود هوای کافی به سرعت فاسد می شوند. بهتر است پیازهای خشک را در کیسه توری مانند یا سبد سیمی نگهداری کنید زیرا باید میزان اکسیژن کافی به پیاز برسد تا از ایجاد قارچ و فاسدشدن پیشگیری شودعدم گردش مناسب هوا باعث ایجاد رطوبت و در نتیجه جوانه زدن پیاز یا پوسیدگی آن می شود.
میوه های رسیده گاز اتیلن تولید می کنند واحتمال جوانه زدن را بالا می برند پس پیازها را از سایر میوه ها و سبزیجات دور نگهداری کنید.
محیط نگهداری پیاز باید دور از تابش آفتاب باشد زیرا تابش آفتاب باعث تلخ تر شدن طعم پیاز می شود. نگهداری پیاز زیر نورخورشید و در گرما باعث فاسد شدن پیاز می شود. پس محیط نگهداری پیاز باید دمای خنک و متعادل داشته و دور از نور آفتاب باشد.
نگهداری پیاز در محیط مرطوب بسیار اشتباه است زیرا اگر دما و رطوبت بالا باشند، پیاز به راحتی رطوبت را جذب می کند و پیاز فاسد شده و جوانه می زند.
اگر شما پیاز سالم را در فریزر قرار دهید، ماندگاری آن را کاهش داده اید. پیاز کامل رطوبت را به سادگی جذب می کند، خمیری مانند یا نرم می شود و سریع تر فاسد می شود.
برای اینکه ماندگاری پیازهای شما بالا برود، پیازهای خراب و نرم شده را از سایر پیازها جدا کنید زیرا این پیازها سبب خراب شدن پیازهای سالم می شوند.
پیـاز انـواع مختلـف دارد؛ مانند: سفید، بنفش، قرمز و زرد. پیاز در حال حاضر در تمام مناطق دنیا کشت می شود ولی منشأ آن از ایران و افغانستان بوده و از آنجا به دیگر نقاط دنیا راه یافته اسـت. پیاز غنی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، عناصر معدنی، فیبر و نشاسته می باشد. آنتی اکسیدان ها شامل اسید اسکوربیک، فلاونوئیدها، پلی فنول ها و … هستند که کمک شایانی به بهبود سلامتی می کنند.
فواید بی نظیر پیاز بر کسی پوشیده نیست. از زمـان باسـتان پیاز به عنوان غذا و برای درمان بسـیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است. از خواص آن می توان به بهبود عملکرد سیستم ایمنی، ضد التهاب قوی، کاهش کلسترول، پیشگیری از بیماریهای قلبی، فشار خون، سرطان و دیابت، تقویت دستگاه گوارش و سلامت دهان و دندان اشاره کرد.
طبق پژوهش های صورت گرفته پیاز خام نسبت به پیاز پخته شده آنتی اکسیدان بیشتری دارد. جالب است بدانید لایه های خارجی پیاز ترکیبات آلی بیشتری نسبت به لایه های داخلی آن دارند.
برای آنکه بتوانید از سیر و پیاز جوانه زده استفاده کنید باید حتما نکتهای را دانسته و رعایت کنید، شما باید سیر یا پیاز خود را از وسط برش دهید و به راحتی آنها را جدا کنید.