وحید ساعدی دربارۀ آثاری که در این نمایشگاه به تصویر کشیده به ایسنا میگوید: ۲۵ اثر با تکنیک تصویرسازی دیجیتال و با موضوع داستانهای شاهنامه در نمایشگاه «نقش خیال» به نمایش درآمده است.
او ادامه میدهد: تلاش من این بوده که با شیوههای جدید ارتباط بصری، بین تصویرسازیهای چاپ سنگی قدیم و سبک دیجیتالی امروز، به شیوههای نوین در صفحهآرایی کتاب برسم تا بتوانم توجه نسل امروز را به داستانهای کهن ایرانی جلب کنم.
این هنرمند، در پاسخ به این سؤال که مخاطب در این نمایشگاه با کدامیک از داستانهای شاهنامه آشنا میشود؟ توضیح میدهد: تصویرسازیها از پادشاهی جمشید شروع میشود، به جنگ ایرانیان با تورانیان میپردازد، پیوند زال و رودابه را نشان میدهد، نبرد رستم با پیل سپید و افراسیاب را روایت میکند و همچنین هفتخوان رستم و نبردی که این پهلوان با فرزندش سهراب داشته را نیز به تصویر میکشد.
ساعدی میافزاید: داستان سیاوش و پادشاهی کیخسرو از دیگر بخشهایی است که در خلق این آثار مدنظرم بوده و کوشیدهام داستانهای شاهنامه را به ترتیب کتاب به تصویر بکشم تا خواننده بتواند خط سیر آن را بهراحتی دنبال کند.
او میگوید: متأسفانه از کل شاهنامه، تنها داستان هفتخوان رستم به گوش نسل امروز آشناست و آنها نمیدانند پیش و پس از هفتخوان، چه اتفاقاتی رخداده است. لازم است به اشکال مختلف یادآور شویم شاهنامه منحصر به داستان رستم نیست و شخصیتهای تأثیرگذار دیگری نیز در آن هستند که باید به نسل جدید معرفی شوند؛ مثل بهرام، که با دلیری اجازه نداد تاج پسر کیکاووس به دست تورانیان بیفتد و موجب سرافکندگی ایرانیان شود.
این هنرمند ابراز امیدواری میکند که در آینده آثار نمایشگاه «نقش خیال» در قالب یک کتاب به چاپ برسد.
علاقهمندان برای دیدن نمایشگاه «نقش خیال» تا هشتم بهمنماه فرصت دارند هر روز از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۹ به گالری نقش خانه واقع در ساختمان سوره مراجعه کنند.
انتهای پیام