به گزارش خبرنگار ایرنا محمدحسن نامی، سهشنبه شب در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران گلستان اظهارداشت: امروز گردشگران بیشتر به دنبال هوای پاک هستند و بسیاری از کشورهای اروپایی به سمت گردشگری با این شرایط جاذبهای مشروط به داشتن هوای پاک رفتهاند.
وی بیان کرد: طرح آمایش سرزمین که از چندین سال قبل در دستور کار مسوولان بوده، تا امروز در کشور سرانجامی نداشته، زیرا اگر نتیجه داشت، امروز شاهد عدم تعادل جمعیتی و اقتصادی در کشور نبودیم.
نامی خاطرنشان کرد: این عدم تعادل باشد شده حدود ۳۰ درصد اقتصاد ایران در تهران یا حدود ۵۱ درصد اقتصاد کشور تنها در هفت شهر بزرگ باشد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: این عدم تعادل باعث شده تا توجه به بقیه نقاط کشور کمتر باشد،؛ روستاها هر روز خالیتر شود که این مهاجرت جمعیت را وارد حاشیه شهرها میکند.
نامی افزود: این حاشیهنشینی در حدی شده که به روایتی ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار حاشیهنشین داریم، بهطوری که شهر بهارستان در فاصله ۶۰ کیلومتری تهران ۷۷۳ هزار نفر سکونت دارند.
وی ادامه داد: چین به عنوان آخرین کشوری است که در دنیا طرح آمایش را انجام داده و ۴۵ پیوست در همه بخشها دارد.
نامی تصریح کرد: نداشتن پیوست در اجرای این طرح در کشور باعث شده تا از ۸۲ میلیون جمعیت ایران، حدود چهار و نیم میلیون نفر در مجموعه دولت هستند در صورتی که کشور چین با یک میلیارد نفر جمعیت، حدود ۸۰۰ هزار نفر به نوعی عضو خانواده دولت هستند.
معاون وزیر کشور گفت: البته در همین کشور چین، دولت ارائه خدمات به مردم را در قالب دولت الکترونیک اجرا کرده و ما نیز باید به این سمت برویم.
نامی اظهارداشت: اگر میخواهیم این سرزمین پایدار بماند باید به توسعه فضای سبز توجه کنیم، زیرا بدون فضای سبز سرزمین پایدار نخواهد بود.
وی بیان کرد: یکی از توجهات دولت سیزدهم، توجه به مشکل خلیج گرگان است که شخص رییس جمهور خود ورود کرده و دستورات لازم را صادر کرده که اگر توجه ایشان به این خلیج نبود، این منطقه به محل ریزگردهایی تبدیل میشد که به دلیل نمکی بودن از ریزگردهای خوزستان خطرناکتر بود.
نامی اضافه کرد: براساس آمارهای موجود سه استان شمالی سالانه ۵۰ میلیون گردشگر دارند که نیاز است نمایندگان این استانها در مجلس شورای اسلامی به دنبال تصویب و تخصیص بودجه و اعتباری برای بازسازی طبیعت و سرسبزی بیشتر این مناطق باشند.
معاون وزیر کشور گفت: یکی از خطراتی که گلستان را تهدید میکند، جمعیت غیربومی ساکن در این استان است، که البته این به معنای بیرون کردن غیربومیان نیست، بلکه زنگ خطری برای نداشتن ظرفیت بیشتر از وضعیت موجود است.
نامی ادامه داد: این افزایش جمعیت سبب کوچک شدن زمینهای کشاورزی و از بین رفتن فضاهای سبز میشود و بعد از آن شاهد مشکلاتی از قبیل حوزههای اقتصادی و اشتغال خواهیم بود.
وی تاکید کرد: نمایندگان مجلس به دنبال طرحی در راستای جلوگیری از کوچک کردن زمینهای کشاورزی و از بین بردن فضاهای سبز باشند و نیز طرحی تصویب کنند تا زمینهای کوچک موجود تجمیع شود.
نامی بیان کرد: زمینهای کوچک سوددهی زیادی ندارند و باید از تکنولوژی روز دنیا در کشاورزی بهره برد که در زمینهای کوچک صرفه اقتصادی ندارد و زمینهای بزرگ هم بدون تجهیزات بزرگ سوددهی نخواهد دید.
رییس سازمان مدیریت بحران گفت: گرفتن حقآبه خلیج گرگان از حوزههای آبخیز کاری است که ما هم بر دادن و گرفتن آن تاکید داریم و همین حقآبه در کنار شیرینسازی آب سبب خواهد شد تا آب بهتری در اختیار مردم قرار بگیرد.
نامی یادآور شد: گلستان از مناطق مستعد کشت غلات است و حتی با توجه به شرایط کشور اوکراین در چند سال آینده این استان میتواند تامین کننده غلات چندین کشور دیگر باشد که با توجه به این موضوع به منظور برداشت بیشتر محصول مورد نظر زهکشی اراضی این استان و نوار ساحلی را برای نمکزدایی به صورت ویژه در حال انجام دادن هستیم.
وی افزود: در راستای ایجاد اشتغال پایدار باید به کشت گلخانهای به عنوان کشت جایگزین در روستاها و همچنین تولید برق از انرژی خورشیدی توجه داشته باشیم.
نامی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات امروز مردم عبور کردن کارهایشان از ادارات است که ما باید در انجام امورات مردم تسهیلگر باشیم.
معاون وزیر کشور گفت: برای کاهش خسارات ناشی از آتشسوزی حوزههای مربوطه را با تکیه به دانش بومی تجهیز کردیم و به دنیا ثابت کردیم که به خوبی در حوادث و بحرانها مدیریت داریم، بهطوری در حوادث مشابه و مقایسه سال به سال آن شاهد کمتر شدن تلفات و میزان خسارات وارده هستیم.