تولید بیش از ۶۰۰ تن محصول تازه آلوئه ورا و تولید ژل خالص و تصفیه شده آن برای اولین‌بار

خبرگزاری فارس یکشنبه 05 بهمن 1399 - 17:06
تولید بیش از ۶۰۰ تن محصول تازه آلوئه ورا و تولید ژل خالص و تصفیه شده آن برای اولین‌بار

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از جهادکشاورزی شهرستان، محمد جعفری اظهار کرد: در حال حاضر نزدیک به ۵ هکتار از مساحت گلخانه‌های این شهرستان به کشت آلوئه‌ورا اختصاص دارد که از این سطح سالیانه نزدیک به ۶۰۰ تن محصول تازه تولید می‌گردد. لازم به گفتن است بزرگترین مجتمع تولید آلورا در کشور به مساحت حدود دو هکتار در شهرستان مشهد وجود دارد.این مجتمع با بیش از بیست واحد گلخانه برای ۴۰ نفر اشتغال مستقیم و ۱۲۰ نفر غیر مستقیم ایجاد شغل نموده است.

وی گفت: فرآوری آلوئه ورا شامل تهیه ژل و پودر آلوئه ورا است که در صنایع مختلف  از جمله صنایع غذایی و تولید آبمیوه ، لوازم آرایشی و بهداشتی و تولید داروهای گیاهی کاربرد دارد. کلیه مراحل فرآوری این گیاه با ماشین آلات مخصوص صورت می‌گیرد.  این گیاه مصرف گسترده‌ای در صنایع داروسازی، آرایشی، بهداشتی وصنایع غذایی دارا است.

مسؤول باغبانی جهاد کشاورزی مشهد گفت: اکنون بیش از ۶۰۰ تن محصول تازه آلوئه ورا و تولید ژل خالص و تصفیه شده آن برای اولین بار در کشور در شهرستان مشهد تولید شده است.

آلوئه ورا یکی از قدیمی ترین گیاهان داروئی در طول تاریخ بوده و طبق بررسی‌های به عمل آمده در نسخه‌های مصری قدیم ، قدمتش به ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بر می‌گردد.   آلوئه ورا مخصوص مناطق گرم بوده و منشاء آن مناطق گرم آفریقا و هند است. مناطق پراکنش آن جنوب مدیترانه ، آفریقا و جزایر قناری است.بیش از ۲۰۰ گونه از جنس آلوئه ورا وجود دارد ولی فقط ۴-۵ گونه آن دارای خاصیت داروئی است که مهمترین آنها barbadensis و vera هستند. این گونه‌ها در دوره نونهالی دارای لکه‌های مشخص روی برگ و دارای گل‌های زرد هستند.

جعفری نیازهای اکولوژیک آلوئه ورا را برشمرد و تصریح کرد: آلوئه ورا طالب آب و هوای گرم و نور کامل خورشید است. در حرارت زیر ۵ درجه دچار سرمازدگی شده و از بین می‌رود. به کم آبی کاملا مقاوم بوده و بدون آب تا مدت‌ها تحمل می‌کند. وجود آب مداوم پای ریشه باعث پوسیدگی گیاه می شود. بهترین خاک، خاکهای با بافت لومی می باشد، خاک آن نباید دارای مقدار زیادی مواد آلی باشد. به منظور داشتن ژل با کیفیت بالا بهتر است کشت و کار آلوئه کاملا ارگانیک باشد.

وی ادامه داد: این گیاه بسیار مقاوم به شرایط کم‌آبی است. دوره آبیاری آن با توجه به بافت خاک و میزان دما می‌تواند هر ۱۵-۱۲ روز یکبار صورت گیرد. در طی بهار و تابستان آبیاری زمانی انجام می‌شود که خاک تقریباً خشک شده باشد. در غیر این صورت وجود دائم رطوبت آب در پایه موجب پوسیدگی آن می‌گردد. این گیاه بسیار بردبار است و می‌تواند در هر خاکی رشد کند ولی خاک‌های سبک که زهکشی داشته باشند را ترجیح می‌دهد. افزودن مواد درشت مانندشن و ماسه به خاک عامل سبک‌تر شدن خاک و نیز تبادل بهتر آب و هوایی می‌گردد.

ایده‌آل‌ترین خاک حاصلخیز جهت کشت آلوئه، خاک‌هایی با بافت لومی هستند. هرچند در خاک‌هایی با حاصلخیزی کمتر نیز می‌توان آن را کشت کرد. نکته قابل توجه این است که خاک مناسب کشت نباید دارای مقادیر زیادی مواد آلی باشد. به منظور داشتن زمان با کیفیت بالا بهتر است کشت و کار آلوده کاملاً ارگانیک باشد. تکثیر از طریق پاجوش است. پاجوش‌ها از تنه اصلی تغذیه می‌کنند و دارای رنگ سبز روشن هستند.در صورت قطع برگ‌های پایه اصلی به علت وجود پاجوش گیاه رشد افقی پیدا خواهد کرد.

پاجوش‌ها را زمانی که اندازه آنها ۲-۱ اینچ (جهت تکثیر درگلخانه) و ۸-۶ انیچ (جهت تکثیر در محیط بیرون) هستند، جدا کرده و درگلدان‌های مجزا کشت می‌کنند. بهترین تراکم کاشت برای محیط آزاد با توجه به مساحت پوششی یک بوته آلوئه (cm۷۵×۵۰) به طور متوسط به مقدار ۳۰۰۰۰ بوته در هکتار است. پس از جداسازی پاجوش‌ها و کاشت آنها درگلدان آنها را به مقدار کافی آبیاری نموده و سپس تا مدت سه هفته آنها را بدون آب نگه داری کرده تا ریشه‌های جوان قدرت جذب آب را پیدا کنند. رنگ برگ‌های گیاه جدید امکان دارد برای مدتی به رنگ خاکستری متمایل به قهوه‌ای تغییر کند ولی بعد از مدتی به رنگ طبیعی درخواهد آمد. 

وی بیان کرد : تعداد دوره برداشت در سال ۳-۲ نوبت در فضای باز و تا شش نوبت در شرایط گلخانه‌ای است.

انتهای پیام/۷۰۰۳۹

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.