"مجتبی میر" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از محورهای مهم طرح جهش تولید استفاده از ابزار آلات نوین به منظور کاهش تخریب و جلوگیری از کاهش رطوبت خاک است که در این راستا تسهیلات با سود چهار درصد به کشاورزان اختصاص یافت.
وی اعتبار سال گذشته این تسهیلات را حدود ۲۰ میلیارد ریال برشمرد و ادامه داد: پارسال ۷۶ دستگاه کشت مستقیم و یک دستگاه سمپاش از این محل و با مدت بازپرداخت پنج ساله خریداری شده است.
میر توضیح داد: در سال جاری علاوه بر کاشت مکانیزه، رعایت تناوب، کاشت با دستگاه مستقیم و تبدیل آیش زرد به سیز از اصول اجرای طرح جهش تولید خواهد بود و کشت گلرنگ و کاملینا در سطح ۳۵ هزار هکتار نیز در دستور کار قرار دارد.
وی بیان کرد: سال گذشته ۵۳ تن کود بذرمال، ۸۶ تن کود ( ان پی کی) و ۱۰۴ تن اسیدآمینه به صورت رایگان بین کشاورزان طرح جهش تولید توزیع شد و امسال نیز بذرمال کردن( غنی کردن) ۱۱ هزار تن بذر گندم دیم و ۵۰۰ تن جو آغاز شده است.
به گفته طرح جهش تولید در دیمزارها پارسال در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی استان اجرا شد و امسال نیز سهمیه لرستان از ۳۵۰ به ۳۸۱ هزار هکتار افزایش یافته است که ۵۷ مرکز و ۳۸۰ کارشناس در اجرای آن مشارکت خواهند داشت.
طرح جهش تولید با هدف افزایش ۲۵ درصدی تولیدات دیم طی پنج سال آغاز شده است و سال زراعی گذشته در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم لرستان اجرا شد.