تولید محصولی ویژه بدون مشابه خارجی و با هزینه پایین/ فناور لرستانی: آماده تجاری‌سازی هستیم

خبرگزاری فارس یکشنبه 27 شهریور 1401 - 11:43
تولید محصولی ویژه بدون مشابه خارجی و با هزینه پایین/ فناور لرستانی:  آماده تجاری‌سازی هستیم

خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، کامران خسروی که ۳۴ سال سن دارد و تحصیلاتش در حوزه مکانیک است، از سال ۹۲ وارد عرصه تولید تجهیزات پزشکی شده ، او علاوه بر این بیش از ۷۰ ایده و اختراع را به مسابقات کانادا ارسال کرده است به گفته خودش بیشتر ایده و اختراعاتش تلفیقی از مکانیک و پزشکی است.

این مخترع و فناور می‌گوید: یکی از موارد و موضوعاتی که یک فناور و مخترع باید به آن توجه کند، تولید محصولی است که علاوه بر اینکه نیاز جامعه باشد، قابلیت تجاری سازی نیز داشته باشد، زیرا تولید محصولی که کاربردی نداشته باشد، دردی را دوا نمی‌کند.

او که توانسته محصولی استراتژیک را با تلاش زیاد به مرحله تولید برساند اما از عدم همکاری نکردن بانک‌ها گلایه دارد و می‌گوید: بانک‌ها به جای مانع تراشی باید از فناور و مخترع حمایت کنند، نه اینکه برای وثیقه مو را از ماست بکشند.

با خسروی که مدیرعامل شرکت کاوش صنعت بروجرد است گفت‌وگوی کوتاهی داشته‌ایم که خواندن آن خالی از لطف نیست.

 

رشته تحصیلی شما مکانیک است، چطور شد به فکر تولید لباس خنک کننده افتادید؟

 من سال ۹۲ تولید ماسک‌های تنفسی را برای اولین بار در غرب کشور شروع کردم تا سال ۹۷، پس از آن به بعد به دلایل گرمای شدید ظرف چند سال اخیر به فکر افتادم که لباسی را برای پرسنل کاری پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها و کارخانجات تولید کنم که به راندمان و بازدهی کار پرسنل کمک کند و تحرکات آنها را افزایش دهد.

در واقع من در عرصه اختراع و فناوری نیازهای جامعه را بررسی می‌کنم که علاوه بر داشتن بازار دردی از جامعه راهم دوا کند، زیرا اختراع و ایده‌ای که تجاری سازی نشود به درد نمی‌خورد.

دقیقا از چه سالی کار روی لباس‌های خنک کننده را شروع کردید و چقدر طول کشید؟

تقریبا دو سال پیش استارت کار زده شد و پس از نمونه سازی به عنوان اختراع نیز ثبت شد، چندین بار نمونه را تست و رفع ایراد کردیم، بیش از ۶۰ تا ۷۰ تست را روی این لباس انجام دادیم تا به مرحله‌ی نهایی رسید.

پس اکنون محصول شما آماده عرضه در بازار است؟

بله، می‌توانیم تولید انبوه داشته و به تجاری سازی برسیم.

در مورد کاربرد این لباس توضیح دهید.

لباس‌های خنک کننده ما کلاس بندی دارند کلاس A ‌که لباس‌های فن دار الکتریکی یخی که از فن‌های الکتریکی و باطری پک استفاده شده است، «باطری پک» کامل انحصار ما است، جلوی فن‌ها از یخ‌های خشک با دمای منفی ۶۰ درجه استفاده می‌شود و می‌تواند یک شیفت کاری ۸ ساعته لباس را خنک نگهداری کند.

کلاس B اما تلفیقی از بیلرسوت است که لباس خلبانی و سر تا پایی برای پتروشیمی‌ها است در این نوع مدل نیز از فن الکتریکی، باطری پک و یخ خشک استفاده می‌شود، اما لباس C تلفیق بین لباس فن دار و نیتروژن مایع است.

 

تولید شما برای مصرف کننده توجیه اقتصادی دارد، یعنی به صرفه است؟

بله، یک تولید کننده باید محصولی را تولید کند که توجیه اقتصادی داشته باشد، مشابه لباس‌های تولید ما البته نه این مدل ، چون همانطور که گفتم این مدل مشابه خارجی ندارد با ۸ تا ۹ میلیون تومان عرضه می‌شود در حالی که لباس خنک کننده ما بین یک تا یک و نیم میلیون تومان عرضه می‌شود.

 کیفیت لباسی که شما تولید کرده‌اید را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 لباس خنک کننده تولید ما اگر از سیستم و مدل کشور ژاپن بالاتر نباشد، کمتر هم نیست.

چقدر برای نمونه سازی هزینه کردید؟

۲۰۰ میلیون تومان هزینه کردم تا توانستم محصول را به مرحله تولید برسانم.

 

گفتید آماده تجاری سازی و تولید انبوه هستید، هزینه مورد نیاز شما چقدر است؟

 بله، قطعا اگر سرمایه‌گذار فنی باشد می‌توانیم کار را با ۲ میلیارد تومان شروع کنیم و با فروش محصول تولید را افزایش دهیم.

با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد تومانی که مطرح کردم بین ۱۵ تا ۲۰ نفرمشغول کار می‌شوند. در صورتی که موفق به تولید انبوه شویم هفته‌ی ۲ هزار لباس می‌توانیم تولید کنیم.

 

بازار محصول تولید شما فراهم است؟

بله چون تک کالا نیستیم و چند محصول را پیش می‌بریم به لحاظ بازار با مشکلی مواجه نیستیم، ما علاوه بر بازارداخل که از طریق دیجی کالا و سایت بازرگانی اداره پست ورود کرده‌ایم برای صادرات محصول هم که یک کالای استراتژیک است با کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس مذاکراتی را انجام داده‌ایم.

 خودتان می‌توانید تولید کنید، یعنی سرمایه لازم را دارید؟

سرمایه و تسهیلات اگر باشد و اذیت‌مان نکنند بله، توپ روی خط دروازه است فقط متتظر گل یعنی سرمایه و تسهیلات هستیم.

برای دریافت تسهیلات اقدام نکرده‌اید؟

اسفند ماه سال گذشته برای دریافت تسهیلات ۲ میلیارد تومانی در قالب تبصره ۱۸ در صندوق کارآفرینی ثبت نام کرده‌ام، اما تاکنون موفق نشده‌ام نه تنها مبلغ را به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان کاهش دادند بلکه تاکنون همین مبلغ را هم پرداخت نکرده‌اند.

یعنی بانک همکاری نکرده است؟

ما علاوه بر روند بورکراسی‌های اداری با بانک‌ها هم مشکل داریم، ببینید فناور اسمش با خودش است یعنی صاحب طرح و ایده، اما بانک مقابل فناور مو را از ماست می‌کشد، وثیقه ملکی سنگینی را طلب می‌کند.

حالا بعد از کلی دوندگی هم تسهیلات را مستقیم به حساب فناور و مخترع واریز نمی‌کند، بلکه به حساب صاحب فاکتور، متاسفانه نه تنها شرایط را برای شرکت‌های دانش بنیان تسهیل نمی‌کنند بلکه با سخت‌گیری انگیزه را برای ادامه کار از فناور می‌گیرند.

شما علاوه بر لباس خنک کننده اختراع دیگری هم داشتید؟

بله، قطعا هر طراح، مخترع و ایده پردازی قبلا در گذشته طرح‌هایی داشته است، یعنی زمینه در او فراهم بوده، من هم از این قاعده مستثنی نبودم، حدود ۷۰ ایده و اختراع را به مسابقات کانادا ارسال کردم، البته هدف من کسب تجربه و مدارک علمی بوده است.

چطور شما که رشته‌تان مکانیک است سر از اختراع لباس خنک کننده درآوردید؟

همانطور که گفتم سال ۹۲ تا ۹۷ با تولید تجهیزات پزشکی از جمله ماسک‌های تنفسی تجربه لازم را کسب کردم، نکته دیگر اینکه نقش زیادی در موفقیت من داشت توجه به نیاز جامعه بود.

انتهای پیام/

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.