به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اتحادیه بین المللی کشتی، در این دوره کشتی گیران روسیه و بلاروس به علت بحران اوکراین از حضور محروم شدند.
نتایج نهایی مسابقات و نمایندگان ایران به این شرح است:
وزن ۶۱ کیلوگرم:
۱- ری هیگوچی از ژاپن (پیروزی ۱۰ - ۰ با امتیاز عالی در فینال)
۲- رضا اطری از ایران
۳- نارمانداخین نارانخو از مغولستان و آرسن گاروتونیان از ارمنستان
رضا اطری با شکست بصیر علیلی از مقدونیه، اسلام بازرگانوف از جمهوری آذربایجان، گئورگی وانگلوف از بلغارستان و نارمانداخین نارانخو از مغولستان، در دیدار فینال ۰ - ۱۰ برابر ری هیگوچی از ژاپن شکست خورد و به مدال نقره قناعت کرد.
وزن ۶۵ کیلوگرم:
۱- رحمان عموزاد خلیلی از ایران (پیروزی ۱۳ - ۸ در فینال)
۲- جان دیاکومیهالیس از آمریکا
۳- باجرانگ از هند و اسماعیل موشوکایف از مجارستان
رحمان عموزاد خلیلی با غلبه بر یون جون سیک از کره جنوبی، اسماعیل موشوکایف از مجارستان و عادل اوسپانوف از قزاقستان و حاجی علیف نایب قهرمان المپیک از جمهوری آذربایجان، در دیدار فینال جان دیاکومیهالیس از آمریکا را ۱۳ - ۸ مغلوب کرد و قهرمان شد.
وزن ۹۷ کیلوگرم:
۱- کایل اسنایدر از آمریکا (پیروزی ۶ - ۰ در فینال)
۲- باتیربک ساکولوف از اسلواکی
۳- گیوی ماچاراشویلی از گرجستان و ماگومدخان ماگومدوف از جمهوری آذربایجان
محمدحسین محمدیان دیروز پس از استراحت در دور اول و غلبه بر ساموئل شرر از سوئیس و محمد زاکاریف از اوکراین، در دور نیمه نهایی ۱ - ۴ از کایل اسنایدر از آمریکا شکست خورد و در دیدار رده بندی در مصاف با ماگومدخان ماگومدوف از جمهوری آذربایجان ۴ - ۶ شکست خورد و در رده پنجم جای گرفت.
در این دوره همچنین در وزن ۷۰ کیلوگرم امیرمحمد یزدانی به علت سر وزن نرسیدن حذف شد، در وزن ۷۹ کیلوگرم محمد نخودی و در ۸۶ کیلوگرم حسن یزدانی مدال نقره گرفتند و در وزن ۱۲۵ کیلوگرم امیرحسین زارع به مدال برنز رسید. در وزن ۵۷ کیلوگرم علیرضا سرلک در رده ۲۳ قرار گرفت، در ۷۴ کیلوگرم یونس امامی مدال برنز گرفت و در وزن ۹۲ کیلوگرم کامران قاسم پور قهرمان شد.
رده بندی مدالی پایانی:
۱- آمریکا ۴ طلا، ۴ نقره
۲- ایران ۲ طلا، ۳ نقره، ۲ برنز
۳- ژاپن ۲ طلا
۴- آلبانی و ترکیه با یک طلا
در این دوره ۱۷ کشور مدال گرفتند.
رده بندی امتیازی پایانی:
۱- آمریکا ۱۹۸ امتیاز (قهرمان) ۲- ایران ۱۵۰ امتیاز ۳- ژاپن ۷۰ امتیاز ۴- مغولستان ۶۸ امتیاز ۵- گرجستان ۶۸ امتیاز ۶- اسلواکی ۵۵ امتیاز ۷- ترکیه ۴۷ امتیاز
در دوره قبل در سال ۲۰۲۱ تیم ایران با کسب ۳ مدال طلا، ۳ نقره و یک برنز و کسب ۱۶۲ امتیاز پس از تیمهای روسیه و آمریکا سوم شد.
بر طبق قوانین اتحادیه جهانی کشتی به هر مدال طلا ۲۵، نقره ۲۰ و برنز ۱۵ امتیاز تعلق میگیرد. همچنین به رده پنجمی ۱۰ و هفتمی ۸ امتیاز تعلق میگیرد.
در تاریخ کشتی آزاد قهرمانی جهان (بدون احتساب مدالهای این دوره)، روسیه با احتساب نتایج شوروی سابق با ۱۸۳ طلا، ۶۴ نقره و ۷۷ برنز در صدر قرار دارد و آمریکا با ۵۳ طلا، ۵۴ نقره و ۵۵ برنز دوم و ایران با ۵۲ طلا، ۵۵ نقره و ۴۹ برنز سوم هستند. ترکیه نیز با ۳۰ طلا ۲۸ نقره و ۳۴ برنز سوم است.
تیم روسیه با احتساب عناوین شوروی سابق با ۳۶ قهرمانی رکورددار است و ایران و ترکیه با ۵ قهرمانی دوم مشترک هستند. تیم آمریکا نیز با ۴ قهرمانی چهارم است و تیم گرجستان با یک قهرمانی در رده پنجم قرار دارد.
در بخش انفرادی والنتین یوردانوف از بلغارستان با ۷ طلا ۲ نقره و یک برنز رکورددار است و آلکساندر مدوید از شوروی سابق با ۷ طلا یک نقره و یک برنز دوم و آرسن فازدایف و سرگئی بلاگلازوف از شوروی سابق با ۶ طلا و یک نقره سوم مشترک هستند. جان باروز از آمریکا با ۶ طلا و ۳ برنز به رده پنجم صعود کرد و بوویسار سایتیف از روسیه نیز با ۶ طلا ششم است. از ایران عبدالله موحد با ۵ مدال طلا در رده دوازدهم قرار دارد.
بر طبق اعلام قبلی مقرر شده بود که سال آینده مسابقات کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان - ۲۰۲۳ به میزبانی کراسنویارسک روسیه برگزار شود که با توجه به تعلیق کشتی روسیه، میزبان جدید معرفی خواهد شد.