تسریع در برداشت میوه‌های رسیده

شمال نیوز چهارشنبه 30 شهریور 1401 - 09:33
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران بر تسریع در برداشت تمامی میوه‌های رسیده تاکید کرد.

 

 

 

به گزارش شمال نیوز، زاغی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت:باغداران استان تمامی میوه‌های رسیده نظیر انجیر، گلابی و سیب را برای قطع زنجیره میزبانی و کاهش جمعیت آفت مگس میوه سریع‌تر برداشت کنند.



او افزود: با توجه به شرایط اقلیمی (دما و رطوبت) مناسب برای افزایش زادآوری و وجود میزبان‌های حساس رسیده نظیر انجیر، گلابی، سیب و میوه‌های در حال رسیدن به ویژه نارنگی پیش رس، ازدیاد نسل و طغیان آفت مگس میوه مدیترانه‌ای و در نهایت خسارت روی مرکبات دور از انتظار نیست.



زاغی گفت: نصب تله‌های جلب کننده حاوی مایع سراتراپ، سراتینکس یا سراتل حداقل به تعداد ۵۰ تا ۷۰ عدد در هر هکتار باغ مرکبات با الویت نصب روی نارنگی پیش رس برای شکار انبوه به باغداران توصیه می‌شود.

 

او با اشاره به اینکه در صورت وجود تک درختان میزبان حساس نظیر انجیر، گلابی، سیب و خرمالو در حاشیه باغات مرکبات، ۲ تا ۳ تله روی هر درخت نصب شود، به انجام طعمه پاشی با استفاده از پروتئین هیدرولیزات به مقدار ۳ تا ۵ لیتر به اضافه حشره کش مالاتیون به میزان ۲۰۰ سی سی در ۱۰۰ لیتر آب با استفاده از سمپاش ۲۰ لیتری پشتی بصورت یک ردیف در میان بر اساس دستور العمل در صورت مشاهده شکار روزانه ۲ تا ۳ عدد حشره کامل آفت در تله‌های نصب شده در باغ تاکید کرد.



زاغی افزود: در صورت مشاهده روزانه بیش از ۳ عدد مگس در هر تله جلب کننده نصب شده در باغ، انجام کاور اسپری (سمپاشی) با سموم توصیه شده نظیر مالاتیون یا دیپترکس (تری کلروفن) با نسبت توصیه شده، الزامی است.



او رعایت بهداشت باغ مانند حذف و از بین بردن علف‌های هرز داخل و حاشیه باغات، جمع آوری و دفن هرگونه میوه ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک در کاهش آلودگی را بسیار موثر دانست.


منبع خبر "شمال نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.