خبرگزاری فارس-سردبیری استانها: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر «بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی، کمک بزرگی به رهایی کشور از این عارضه (ویروس کرونا) همهگیر خواهد کرد»، دستورات فرماندهی کل سپاه و پیرو تفاهمنامه سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت، مقرر شد بهمنظور قطع زنجیره انتقال ویروس منحوس کرونا در کشور، طرح مشترکی بهنام شهید بزرگوار، حاج قاسم سلیمانی اجرا شود.
طرح «شهید حاج قاسم سلیمانی» با همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین از دوم آذر ماه و آغازین روز از هفته بسیج در سراسر کشور به اجرا درآمده است.
مردم ایران اسلامی با همکاری و همدلی خود گام های مؤثری در به ثمر رسیدن این طرح برداشته اند. در ذیل نمونههایی از طرح سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در سراسر کشور اجرا شده و توسط خبرنگاران خبرگزاری فارس پوشش دادهاند را ببینید.
از پایش ۸۹ هزار خانوار تا شناسایی ۷۲۳ مبتلای قطعی در طرح شهید سلیمانی
هاشم هیهات اظهار داشت: طرح محلهمحور شهید «قاسم سلیمانی» با هدف تشخیص سریع کرونا، قطع زنجیره شیوع آن و اجرای دستورالعملهای بهداشتی در استان اجرا میشود.
وی با اعلام اینکه طرح محلهمحور شهید «حاج قاسم سلیمانی» از آذرماه امسال در استان خراسانجنوبی آغاز شد، بیان داشت: در اجرای این طرح تمام محلههای استان فازبندی شده تا تیمهای عملیاتی بتوانند مأموریت کمکرسانی به مبتلایان ویروس کرونا را به خوبی انجام دهند.
مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسانجنوبی با بیان اینکه پیشگیری مهمتر از درمان است، تصریح کرد: قرنطینه معکوس یکی از ویژگیهای این طرح محلهمحور است چراکه در این طرح به افراد پرخطر نیازمندیهایشان داده میشود تا نیازی به خروج از منزل نداشته باشند.
هیهات با بیان اینکه در این طرح از ظرفیت مساجد، امامان جماعت و بسیج محلات استفاده خواهد شد، عنوان کرد: افراد بهصورت محله به محله شناسایی شده و به آنان خدمات داده میشود.
۲۶۱ پایگاه فعال سلامت و دو هزار نفر شامل پزشک، پرستار، بهورز و بسیجی در این طرح مشارکت دارند
وی تصریح کرد: همچنین در بخشی از این طرح از ظرفیت خیرین بهره برده خواهد شد و برای افرادی که مشکل معیشتی دارند و یا افرادی که به علت تعطیلی کارشان مشکلاتی دارند بستههای غذایی و بهداشتی تهیه میشود.
مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسانجنوبی با اشاره به کنترل افراد پرخطر شامل سالمندان، بیماران خاص و زنان باردار و تأمین خواستههای آنان برای جلوگیری از ورودشان به مراکز آسیبزا، افزود: در ابتدای کار روی محلات پرخطر کار میکنیم و بعد به تمام محلات توسعه میدهیم.
هیهات از ضدعفونی منازل افراد مبتلا و توجه به اماکن پرجمعیت و پرتردد در مراحل بعدی اجرای اطرح گفت و ادامه داد: در صورت نیاز مکانهای خاصی برای افراد کرونا مثبتی که مکان ندارد یا نیازمند هستند، درنظر گرفته شده است.
وی با اشاره به همکاری پزشکان بسیجی و خیران در اجرا این طرح، عنوان کرد: بازه زمانی چهار ماهه برای طرح شهید سلیمانی تعیین شده است تا بتوانیم از گسترس این بیماری جلوگیری کنیم.
مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسانجنوبی با بیان اینکه پنج تیم حمایت، مراقبت، نظارت، آموزش و عملیات ذیل این طرح تشکیل شده و مشغول خدمترسانی به شهروندان هستند، افزود: ۲۶۱ پایگاه فعال سلامت و دو هزار نفر شامل پزشک، پرستار، بهورز و بسیجی در این طرح مشارکت دارند.
هیهات از پایش ۴۰ درصد افراد در معرض خطر کرونا در طرح محلهمحور «حاج قاسم سلیمانی» در استان خراسانجنوبی خبر داد و گفت: تا پایان هفته گذشته ۸۹ هزار و ۵۵۰ خانوار شامل ۲۷۷ هزار و ۴۵۳ نفر در استان در این طرح پایش شدند که ۷۲۳ مبتلای قطعی کرونا شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.
وی تبیین کرد: در طرح محلهمحور شهید سلیمانی ۱۱ هزار و ۵۴۱ نفراز افراد پرخطر غربالگری شدند که از این تعداد هفت هزار و ۹۰۵ نفر سالمند و سه هزار و ۶۳۶ نفر دارای بیماری زمینهای بودند.
مسئول بسیج جامعه پزشکی خراسانجنوبی با اعلام اینکه از مجموع افراد پایش شده یک هزار و ۹۵۸ نفر به قرنطینه خانگی و ۳۷۸ نفر هم به بیمارستان ارجاع شدند، مطرح کرد: تاکنون در قالب طرح شهید سلیمانی ۱۲ هزار و ۱۲۴ نفر از خدمات حمایتی بهداشتی درمانی، ۱۶ هزار و ۱۸۶ نفر از خدمات حمایتی معیشتی و ۲۲۳ نفر از اکسیژنتراپی بهرهمند شدند.
طرح شهید سلیمانی با قوت ادامه دارد/تشکیل ۱۹۹۴ تیم تخصصی
سردار محسن کریمی اظهار کرد: طرح جهادی و سلامت شهید سلیمانی به همت بسیجیان و شبکه بهداشت و درمان در حال اجرا است و خوشبختانه امروز این طرح با موفقیتها و دستاوردهای بسیار چشمگیری روبهرو شده که قابل تقدیر است.
وی افزود: بهترین راهکاری که توانست بیماری منحوس کرونا را از اوج بیندازد و زمینگیر کند طرح جهادی و سلامت شهید سلیمانی بود که همه نیروهای نقشآفرین با روحیه شهادتطلبی و ایثارگری در این طرح به میدان آمدند.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی بیان کرد: به برکت نام مبارک شهید سلیمانی و همتهای همه نیروها خصوصاً کادر درمان مجاهد و بسیجیان فداکار شاهد موفقیت ۱۰۰ درصدی طرح هستیم؛ این طرح با استقبال بسیار گستردهای توسط مردم روبهرو شد و بسیج مردمی را به معنای واقعی پای کار آورد.
کریمی ادامه داد: بهواسطه همه مجاهدتهایی که انجام شده شاهد کاهش چشمگیر مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا هستیم و البته این آمارهای کاهش نباید انگیزه ما را برای ادامه طرح کاهش دهد چراکه اقدامات باید همچنان تا ریشهکنی کامل ادامهدار باشند.
وی اضافه کرد: در طی این چند ماه شیوع بیماری تحقیقات بهخوبی نشان داده که کاهش شیوع و قطع زنجیره بیماری تنها با تلاش گسترده و رعایت دستورالعملها محقق خواهد شد و لذا هم تلاشها و هم رعایت پروتکلها باید با قوت و جدیت ادامهدار باشد.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی تصریح کرد: انگیزهبخشی به کادر درمان و بسیجیان برای ادامه با قوت طرح شهید سلیمانی یک ضرورت محسوب میشود که باید مورد توجه باشد چراکه در طی این مدت خالصانه پای کار آمدند و لذا انگیزه بخشی و تقویت روحیههای جهادی این عزیزان لازم است که باید در ابعاد مختلف پیگیری و دنبال شود.
کریمی گفت: حرکت جهشی که بهواسطه طرح شهید سلیمانی برای مقابله جدی با بیماری کرونا در حال انجام است باید با قوت و سرعت ادامهدار باشد و خوشبختانه امروز ایران اسلامی بار دیگر با ارائه طرح شهید سلیمانی توانست یک الگوی موفق کارآمد و عملیاتی به جهان ارائه کند.
وی یادآور شد: اجرای طرح شهید سلیمانی علاوه بر اینکه یک تجربه گرانسنگ در کارنامه درخشان بسیج به ثبت رساند بار دیگر کارآمدی و راهگشا بودن تفکر بسیج در شرایط مختلف را به اثبات رساند.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی خاطرنشان کرد: طرح شهید سلیمانی پیامدهای بسیار خوبی به همراه داشت و امروز آثار، برکات و دستاوردهای این طرح بهوضوح قابل مشاهده است و لذا میطلبد روی دستاوردهای این طرح در ابعاد مختلف بیشتر کار شود و رسانهها در این خصوص باید بیشتر نقشآفرینی کنند.
کریمی تصریح کرد: خوشبختانه اقدامات تحقیقاتی هم از نظر پیشرفت و هم کیفیت برای تهیه واکسن مؤثر کرونا توسط دانشمندان و جوانان با غیرت ایرانی قابل تقدیر است و جوانان ایرانی بار دیگر روحیه خودباوری را به رخ دنیا کشاندند.
وی افزود: دشمنان برای ضربه زدن به روحیه خودباوری جوانان و تضعیف ارادههای آنها از هر شگرد و توطئهای استفاده میکنند که در طی این مدت هم دشمن برای خرید واکسن خارجی که غیرقابل اطمینان و اعتماد بودن آنها هم از نظر عقلی و هم از نظر علمی ثابت شده قابل مشاهده بود که خوشبختانه با بیانات حکیمانه مقام معظم رهبری و هوشیاری ملت ایران بار دیگر با شکست سنگین مواجه شدند.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی گفت: تلاش جوانان با غیرت ایرانی برای ساخت واکس مؤثر کرونا قطعاً ادامهدار خواهد بود و همانند سایر پیشرفتهای دیگری که در عرصههای مختلف به ثبت رسیده ماندگار خواهد شد و برگ زرینی در تاریخ به ثبت خواهد رساند.
کریمی اظهار داشت: امروز خوشبختانه به برکت فرهنگ دینی که در کشور وجود دارد جریان انفاق، همدلی و کمک مؤمنانه خوبی در کشور جاری شده و این در سایه اتحاد و وحدت ملی به دست آمده و باید روز به روز تقویت شود و البته قدر آن را نیز بدانیم.
تشکیل ۱۹۹۴ تیم تخصصی مبارزه با کرونا در استان مرکزی
معاون هماهنگکننده سپاه روحالله استان مرکزی گفت: خوشبختانه این روزها روحیه جهادی و ایثارگری شهید سلیمانی به الگویی کارآمد برای مقابله جدی با بیماری کرونا تبدیل شده و امروز یک انسجام و بسیج عمومی در سطح استان در قالب طرح جهادی و سلامت شهید سلیمانی قابل مشاهده است.
محمد گودرزی اظهار کرد: طرح شهید سلیمانی با جهاد همهجانبه و بسیج عمومی مردم برای سلامت و کاهش آسیبهای کرونا شرایط را کاملاً تغییر داد و این طرح که با محوریت روحیه بسیجی در حال انجام است بار دیگر تفکر نجاتبخش بسیج را به اثبات رساند.
وی افزود: طرح جهادی و سلامت شهید سلیمانی بار دیگر پویایی و نشاط بسیج را به رخ کشاند و همانگونه که بسیج در طول سالهای انقلاب صحنههای بهیادماندنی را به یادگار گذاشته در این طرح نیز بار دیگر این حماسه خلق شد.
معاون هماهنگکننده سپاه روحالله استان مرکزی بیان کرد: در استان مرکزی با سازماندهیهایی که انجام شد طرح شهید سلیمانی از روزهای ابتدای شروع با محوریت بسیجیان و شبکه بهداشت در سطح استان عملیاتی شد که بیش از ۱ هزار و ۹۹۴ تیم تخصصی تشکیل که شامل ۷۵۰ تیم رصد و شناسایی، ۶۰۶ تیم حمایتی، ۱۳۴ تیم مراقبتی و ۵۰۴ تیم نظارتی هستند.
گودرزی ادامه داد: در کمیتههای تخصصی طرح شهید سلیمانی بیش از ۵ هزار و یکصد نفر آموزش تخصصی دیدند که در قالبهای مختلف به مردم خدمات ارائه میدهند.
۱۶۸ پزشک متخصص، ۲۱۹ گروه پرستاری، ۱۰۵ همراه بیمار، ۶۵ نیرو برای تغسیل و تدفین اموات و ۲۶۴ نیروی خدماتی در طرح شهید سلیمانی بهکارگیری شدهاند
وی اضافه کرد: همچنین ۱۶۸ پزشک متخصص، ۲۱۹ گروه پرستاری، ۱۰۵ همراه بیمار، ۶۵ نیرو برای تغسیل و تدفین اموات و ۲۶۴ نیروی خدماتی که عمدتاً از بسیجیان و طلاب هستند در طرح شهید سلیمانی بهکارگیری شدهاند.
معاون هماهنگکننده سپاه روحالله استان مرکزی خاطرنشان کرد: بیش از ۳۴ هزار نفر از خانوادههای استان در قالب طرح شهید سلیمانی آموزش دیدند که ۵ هزار و ۳۴۵ مورد مشاوره تلفنی و ۱ هزار و ۷۵۰ مورد پیگیری درب منزل نیز انجام شده است.
گودرزی گفت: همچنین بسیجیان در قالب طرح شهید سلیمانی طرح نظارت بر اماکن و اصناف را با قوت در حال انجام هستند که تاکنون بیش از ۱۵ هزار واحد صنفی مورد رصد و نظارت قرار گرفتهاند.
وی یادآور شد: در خصوص اقدامات فرهنگی و رسانهای که در قالب طرح شهید سلیمانی انجام شده جا دارد از کلیه رسانهها، فعالین خودجوش فرهنگی و خصوصاً رسانه ملی و شبکه آفتاب که دلسوزانه در طی این مدت برای آگاهی بخشی مردم زحمت کشیدند تقدیر و تشکر کنیم.
معاون هماهنگکننده سپاه روحالله استان مرکزی بیان داشت: رسانهها نقش ارزنده و تعیینکنندهای برای آگاهی بخشی بهموقع داشتند و نقش بسیار اثرگذاری برای طنینانداز شدن فرهنگ مقابله، پیشگیری، درمان، انفاق و کمک مؤمنانه ایفا کردند که البته این اقدامات باید ادامه داشته باشد.
گودرزی ادامه داد: امروز طرح شهید سلیمانی موفقیتها و دستاوردهای بسیار چشمگیری به دست آورده که رسانهها باید برای تبیین و نمایش دستاوردهای این طرح بیشتر تلاش کنند.
اعزام ۳۵ تیم تخصصی به مناطق محروم برای مبارزه با کرونا در طرح شهید سلیمانی
معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه روحالله استان مرکزی گفت: خوشبختانه با اجرایی شدن طرح جهادی و سلامت شهید سلیمانی که با محوریت پای کار آوردن همه ظرفیت مردمی و توانمندیهای نیروهای جوان و متخصص بود امروز در مهار و قطع زنجیره بیماری کرونا موفقیت چشمگیری به دست آمده است.
محمدتقی امینی اظهار کرد: محوریت طرح جهادی و سلامت شهید سلیمانی قرار گرفتن روحیه جهادی در کنار اقدامات علمی و کارشناسی بود و طرح شهید سلیمانی حماسهای در کشور رقم زد که ماندگار شد.
وی افزود: روحیه ایثارگری و از خودگذشتگی در دوران بیماری کرونا نمود عملیاتی به خود پیدا کرد که بسیجیان، کادر درمان، مدافعان سلامت و همه نقشآفرینان این روحیه را از فرهنگ دفاع مقدس گرفتهاند که قابل تقدیر است.
معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه روحالله استان مرکزی بیان داشت: امروز همه آن چیزی که با عنوان موفقیت در مهار کرونا در کشور و استان شاهد هستیم برگرفته از عنایتهای ویژه خداوند، توجهات حضرت ولیعصر(عج) به ملت ایران و هدایتهای مقام معظم رهبری است که باید خدا را بیش از هر زمانی بابت این نعمات بزرگ شکرگزار باشیم.
امینی ادامه داد: امروز به دلیل موفقیتهای چشمگیر و مهار بیماری باید جلوی عادی انگاریها گرفته شود چراکه در ایام پایانی سال با توجه به شرایط آخر سال اگر دستورالعملها نادیده گرفته شود قطعاً آسیب خواهد زد و کنترل را دوباره خارج میکند لذا توجه به دستورالعملها یک اصل مهم است که در ابعاد مختلف باید انجام شود.
انجام ۶۸۰۰ تست سریع تشخیص کرونا در استان مرکزی
امینی، معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه روحالله استان مرکزی اضافه کرد: در قالب طرح شهید سلیمانی در سطح استان خدمات بسیار گستردهای به مردم ارائه شده که قابل تقدیر است که اعزام ۳۵ تیم تخصصی در قالب تیمهای شهید رهنمون به مناطق محروم و ارائه خدمات درمانی و پزشکی بهصورت رایگان یکی از آن خدمات مهم است.
معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه روحالله استان مرکزی تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم دیگر انجام تستهای سریع رپیتست بود که بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ تست انجام شد که ۶۶۱ مورد آن مثبت بود که برای انجام این تست بیش از ۹۰ نفر از بسیجیان و پرستاران آموزش تخصصی دیدند.
امینی بیان داشت: خوشبختانه اقدامات قابل تقدیری در حوزه اطلاعرسانی و فرهنگسازی توسط رسانهها و فعالین فضای مجازی انجام گرفت که قابل تقدیر است و این اطلاعرسانیها همچنان باید ادامهدار باشد تا عادی انگاری صورت نگیرد.
پایش کرونایی ۵۰ هزار خانوار در طرح شهید سلیمانی آمل
جابر عسگری در حاشیه توزیع کیتهای حفاظت فردی اظهار کرد: هزار و ۵۰۰ کیت حفاظت فردی، دستکشهای یکبار مصرف، ماسک ویژه، گانهای ضد آب، محلولهای ضدعفونی کننده و شیلد با مشارکت بسیج جامعه پزشکی وسلامت این شهرستان در بیمارستانهای آمل توزیع شده است.
وی به اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در کنترل و کاهش تعداد مبتلایان کرونا در این شهرستان اشاره کرد و گفت: با ابلاغ این طرح در شهرستان آمل هر خانه تبدیل به یک پایگاه سلامت شد.
فرمانده سپاه آمل در ادامه از اجرای طرح قاسم سلیمانی در ۳۰۰ روستای این شهرستان خبر داد و اضافه کرد: اعضای تیم مراقبتی با مراجعه به درب منازل از افرادی که علایم مشکوک کرونایی دارند آزمایشهای لازم را میگیرند.
به گفته عسگری در مرحله دوم طرح شهید حاج قاسم سلیمانی افراد آسیبپذیری که زمینه ابتلا به کرونا را دارند شناسایی شده و مراقبتهای لازم را از آنها انجام میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: در اجرای طرح حاج قاسم سلیمانی درشهرستان آمل به ۲۷۸ بلوک اجرای کار تقسیم بندی شد که در مجموع حدود ۳۰۰ روستا ومحله با جمعیت حدود ۱۳۰ هزارنفر را تحت پوشش خدمات خود قرار خواهد داد.
فرمانده بسیج ناحیه آمل از رصد و پایش کرونایی ۵۰ هزا رخانوار در این شهرستان خبر داد و گفت: ازاین شمار حدود ۱۰ هزار نفر به علت دارا بودن برخی علائم بیماری کرونا در قرنطینه قرار گرفتند.
آغاز مرحله دوم طرح شهید سلیمانی در گیلان
مسعود نوروزی با اشاره به پیشرفت قابل توجه مرحله نخست طرح شهید سلیمانی در گیلان اظهار کرد: ۶۶۶ هزار و ۱۰۳ هزار خانوار شامل دو میلیون و ۶۳ هزار و ۱۵۶ نفر مورد غربالگری قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد جمعیت گیلان در مرحله نخست طرح شهید سلیمانی پایش و غربالگری شده اند، افزود: با توجه به پیشرفتهای قابل توجهی که مرحله نخست شهید سلیمانی داشته، مرحله دوم این طرح نیز با استفاده از کادر بهداشت، سپاه و بسیج در دستور کار قرار گرفته است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تمرکز اصلی اجرای مرحله دوم طرح شهید سلیمانی را گروه های در معرض خطر نام برد و بیان کرد: یکی از این گروه های پرخطر، سالمندان هستند به این دلیل که بعضا این قشر دارای بیماری زمینهای هستند و با بیماری کرونا بیشتر درگیر میشوند.
نوروزی اجرای مرحله دوم طرح شهید سلیمانی را غیرحضوری اعلام کرد و گفت: در این مرحله عوامل بهداشتی و سفیران سلامت به صورت تلفنی با سالمندان تماس گرفته و در صورتی که نیازمند مساعدت باشند آنها را یاری میکنند.
به گفته وی، اگر در ردیابی تلفنی سالمندی نیاز به مراقبت درمانی و یا معیشتی نیز داشتهباشد سفیران سلامت و بسیج نیازهای مطروحه آنها را رفع میکنند.
معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از بستری ۴۷۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای گیلان خبر داد و افزود: ۱۰۸ تن از این بیماران طی ۲۴ ساعته گذشته در مراکز بیمارستانی بسنده شدهاند.
انتهای پیام/ر