برگزاری ششمین همایش علمی بین المللی اربعین در کربلا

صدا و سیما شنبه 02 مهر 1401 - 16:35
ششمین همایش علمی بین المللی کربلا به همت «مرکز مطالعات و پژوهش‌های کربلا» آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مراسم افتتاحیه همایش علمی بین اللملی اربعین با عنوان «الأربعین؛ ثبات، النهج و عنوان الهویة» (اربعین، ثبات و نشان هویت) صبح دیروز جمعه در تالار خاتم الانبیاء آستان حسینی (ع) در کربلای معلی برگزار شد.


در مراسم افتتاحیه این همایش تعدادی از علمای شیعه و سنی، رؤسای دانشگاه‌های عراق، ادبا و نویسندگان، مقامات کشوری و لشکری، شیوخ عشایر، مدیران مؤسسات علمی پژوهشی و جمعی از بانوان فرهیخته حضور داشتند.

همچنین «حسن خاکرند» به نمایندگی از مجمع جهانی اهل بیت (ع) و حجت‌الاسلام «حسینی عارف» به نمایندگی از بنیاد بین المللی عاشورا از ایران در این گردهمایی علمی و دینی شرکت کردند.

*حکیم: زیارت اربعین، نماد شیعه در جهان امروز است
اولین سخنران همایش، حجت‌الاسلام والمسلمین «سید ریاض حکیم» زیارت اربعین سیدالشهداء (ع) را پدیده‌ای مهم و دارای ابعاد فراوان دانست و به برخی از آن‌ها اشاره‌ای کوتاه کرد.

احادیث متعدد از ائمه درباره زیارت اربعین به عنوان سند این زیارت، ارتباط بین مؤمنان از خلال این زیارت، یادآوری ارزش‌هایی که امام حسین (ع) به خاطر آن جان خود را فدا کرد و نماد بودن اربعین مواردی بود که حجت الاسلام المسلمین حکیم به آن‌ها پرداخت.

*عبایجی: زیارت اربعین قیام علیه استمرار ظلم اموی است
همچنین استاد «حسن رشید جواد العبایجی» دبیرکل آستان مقدس امام حسین (ع) با بیان روایت امام حسن عسگری (ع) که زیارت اربعین را به عنوان علامات ایمان ذکر کرده اند، گفت: امروز، راهپیمایی اربعین استمرار قیام امام سجاد و حضرت زینب (علیهما السلام) در برابر طاغوت اموی است؛ قیام حق علیه باطل؛ و قیام علیه کسانی که استمرار همان ظلم هستند.

*قریشی: حماسه عاشورا و زیارت اربعین به مقاومت جامعه اسلامی در برابر تهاجم فرهنگی غرب، کمک می‌کند
سخنران بعدی همایش استاد «عبدالامیر عزیز قریشی» رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های کربلا با بیان اینکه پیشرفت در علوم و فنون مختلف، نتوانست باعث پیشرفت اخلاق انسان شود؛ بلکه این علوم را هم در راه مقابله با انسانیت استفاده کردند، گفت: غربی‌ها نقشه دارند تا اخلاق و فکر مسلمانان را به انحطاط بکشانند و اراده شرورانه خود را به جوامع اسلامی تحمیل کنند.

مدیر این همایش ادامه داد: این، جنگی اعتقادی است و بر مسلمانان واجب است که در برابر آن توطئه‌ها با قدرت و قوت کامل ایستادگی نمایند.

قریشی با تأکید بر اینکه در این راه باید از برخی عناصر کمک بگیریم، گفت: یکی از مهمترین عناصری که می‌تواند در این نبرد به ما کمک کند حماسه عاشورا و زیارت اربعین است. زیرا زیارت اربعین فقط منحصر در گریه و عزاداری نیست، بلکه مکتبی است که آزادی، آزادگی و مقاومت را به ما آموزش می‌دهد.

وی همچنین گزارش کوتاهی از فعالیت‌های مرکز مطالعات و پژوهش‌های کربلا و مقالات رسیده به ششمین همایش آن از کشور‌های مختلف ارائه کرد و از همه کسانی که به این مرکز در راه برگزاری این همایش کمک کردند قدردانی نمود.

«همایش علمی بین‌المللی زیارت اربعین» هر ساله از سوی مرکز مطالعات و پژوهش‌های کربلا در دانشگاه‌های عراق و مجامع علمی خارج از این کشور فراخوان شده و قبل از روز اربعین در کربلای معلی برگزار می‌شود، اما امسال به دلیل حوادث عراق، امکان برگزاری همایش ششم پیش از اربعین ایجاد نشد و به بعد از اربعین موکول شده بود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.