به گزارش خبرنگار فارس در یزد، مشکلات معیشتی و اقتصادی، امروزه به یکی از مهمترین دغدغه مردم با سطوح اجتماعی و اقتصادی مختلف تبدیل شده که به همین منظور افراد زیادی درست یا نادرست، برای تأمین نقدینگی خانواده خود به گرفتن وامهای مختلف روی آوردند.
نداشتن اطلاعات کافی از قوانین بانکی و همچنین نداشتن برنامهریزی مناسب برای بازپرداخت وام نه تنها گرهای از کار برخی باز نکرده بلکه به مشکلات آنها افزوده و پرداخت هزینه وام را بدون بهره وری مناسب به لیست هزینههای زندگی اضافه کرده است.
زن آشفته
وارد بانک شدم و نوبت گرفتم و کنار یه خانمی نشستم و نگاهی به چهره پر دردش انداختم یه کم که گذشت هم کلام شدیم و از مشکلات زندگی و سختی هاش برای هم حرف زدیم و وقتی حرفامون به گرفتن وام و شرایطش رسید.
زن قصه ما که نابسامانهای زیادی توی زندگی داره میگوید: از یک طرف مشکلات بچهها و از طرف دیگر شوهرم که بخاطر اعتیاد در زندان است، صبرم را برای ادامه راه کم کرده و دنبال راهی برای خلاصی از این تنگنا هستم.
وی ادامه داد: اگر میشد، فرصتی کوتاه برای شروع دوباره داشته باشم شاید بتونم با برنامهریزی درست تر راهی برای بهتر شدن شرایط زندگی خودم و فرزندانم پیدا و یا ایجاد کنم.
این که یک زن بعد از این همه مشکلات بازم دنبال راهی برای ساماندهی زندگی خودش و فرزندانش باشه، یعنی یک انسانی قوی با ارادهای ستودنیه که حتما موفق خواهد شد.
زن قصه ما ادامه داد: بلاخره سیاهی شب را با هزار تا خیال آشفته به صبح رساندم و فردا از خانه بیرون زدم و برای پیدا کردن راه حلی که بتونم درآمدی کسب کنم راهی بانک شدم و شرایط گرفتن وام را پرسیدم.
وام بانکی
با همه سختیها و معطلیها بلاخره موفق به گرفتن وام شدم و چند ماه اوضاع خوب بود تا یک روز تلفن زنگ خورد صدایی از پشت تلفن میگفت خانم فلانی قسطای وامتون دیر شده جریمه خورده، با گریه والتماس از کارمند بانک خواستم مهلت بده تا اینکه گفته شد اگه اقساط رو نپردازید حکم جلب شما گرفته میشود.
احسان ماندگار
سال ۱۳۹۵ بود که جمعی از کارمندان بانک در شهر یزد بعد از دیدن موارد متعددی از مشتریان که به خاطره ناتوانی در پرداخت اقساط وام دچار مشکلات متعددی شدند، تصمیم به تشکیل صندوقی حمایتی به نام احسان ماندگار گرفتند.
صندوق احسان ماندگار، صندوقی داخلی است که توسط کارمندان بانک در شهر یزد و با هدف کمک به نیازمندان در حوزه های مختلف راه اندازی شده و منابع مالی آن توسط افراد حقیقی و از محل خیرات و نذورات و همچنین بخشی از حقوق شخصی افراد عضو تأمین می شود.
به سراغ یکی از اعضای این صندوق رفتیم، کارمند خیری که نمیخواست نامی از خودش برده شود.
این خیری یزدی به خبرنگار فارس، اظهار کرد: ما مشتریان زیادی داشتیم که واقعا مستحق برا گرفتن وام بودند تا بتوانند نیازهای اولیه زندگی خود را به سختی تامین کنند، مشتریانی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی هستند و یا دارای معلولیت و در بدترین شرایط مشتریانی بدون سرپرست و بد سرپرست.
تصمیم برای کمک به مشتریان بیبضاعت
وی گفت: میز ما پر بود از پروندههایی که اقساط داده نشده داشتند و باید برای آنها حکم جلب میگرفتیم، واقعا اقدام برای چنین پروندههایی حتی برای کارمندان بانک هم سخت است و طاقت فرساست.
بلاخره چند نفر از همکاران طی جلسهای خودمانی در این خصوص به این نتیجه رسیدم که برای کمک کردن به افرادی که قادر نیستند اقساط معوق خود را پرداخت کنند، ماهانه از حقوق شخصی خود مبلغی در نظر بگیریم و بجای مشتریان نیازمند اقساط بانکی آنها را پرداخت کنیم.
این کار رو ادامه دادیم تا امروز که بنام احسان ماندگار گسترش پیدا کرده و همکاران بیشتری به جمع ما پیوستند و در حال حاضر ۲۰۰ نفر از کارمندان در این صندوق مشارکت دارند وحدود ۱۲۰ پرونده در سال را تحت پوشش قرار دادهایم.
این خیری نیکوکار یزدی ادامه میدهد: سالانه بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان از حقوق همکاران جمع آوری میشود و به مشتریانی که واقعا توان پرداخت اقساط را نداشتند باشند، کمک میکنیم.
مهر جاری
وی در پایان با بیان اینکه تمام هزینههای صندوق احسان ماندگار شخصی بوده و بدون هیچ حمایت دولتی تأمین می شود، خاطرنشان کرد: از دیگر کارهای خیری که ذیل صندوق احسان ماندگار در یزد انجام میشود، تأمین و توزیع بستههای معیشتی، تهیه و توزیع مقدار مختصری بسته آموزشی شامل لوازم التحریر در ماه بازگشایی مدارس و مشارکت در طرح های کمیته امداد است.
انتهای پیام/ز