تاثیر زنجبیل در مقابله با کرونا اثبات نشده است

صدا و سیما دوشنبه 06 بهمن 1399 - 18:24
عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی: هیچ مدرک قطعی و اثبات شده‌ای مبنی بر اینکه زنجبیل اثر محافظتی در مقابله با کرونا دارد، وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر مرجان عجمی در حاشیه نشست خبری تازه‌های غذا، تغذیه و کرونا در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اثرگذاری غذا‌های با طبع گرم در پیشگیری یا مقابله با بیماری کرونا افزود: به طور معمول مواد گیاهی به دلیل وجود فیتوکمیکال‌ها و فلاونوئید‌ها حائز اهمیت هستند و زنجبیل هم از این قانون مستثنی نیست، اما هیچ مدرک قطعی و اثبات شده‌ای دال بر اینکه زنجبیل اثر محافظتی در مقابله با ویروس کرونا دارد؛ در دست نیست، اما قطعا ترکیبات گیاهی به دلیل وجود ترکیبات زیست فعال نقش دارد.

وی گفت: این مواد گیاهی نه فقط در مقابل بیماری کرونا بلکه در سایر بیماری‌های مزمن هم اثرات محافظتی دارند.
عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در سخنرانی اش در این نشست هم گفت: معمولا چاقی و دیابت نوع ۲ دو عامل خطر برای ابتلا به کرونا است و این دو بیماری در کشور‌هایی که الگوی ناسالم رژیم غذایی دارند، بیشتر است.
وی افزود: مصرف چربی‌های اشباع، قند، نمک و مصرف ناکافی فیبر و میوه نشان دهنده الگوی غذایی ناسالم است که در کشور‌های غربی شیوع دارد.
دکتر عجمی با اشاره به اینکه چربی‌های اشباع موجب تضعیف سیستم ایمنی می‌شود، گفت: باید در رژیم‌های غذایی این چربی‌ها را با انواع غیراشباع آن جایگزین کرد.
عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در ادامه به تاثیر برخی عناصر و ویتامین‌ها در پیشگیری از ابتلا یا مقابله با کرونا اشاره کرد و افزود: عنصر روی علاوه بر این که موجب رشد سلولی می‌شود، تقویت سیستم ایمنی را هم در پی دارد و باعث افزایش سلولی و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی نظیر سارس، آنفلوآنزا و فلج اطفال می‌شود.
وی گفت: ۲۰ درصد مردان دنیا دچار کمبود روی هستند که این مشکل در افراد مسن شایع‌تر است و از آن جا که عنصر روی می‌تواند تولید آنتی بادی را در بدن افزایش دهد، گروه‌های در معرض خطر مانند افراد مسن و مبتلایان به سوء تغذیه باید روی را به اندازه کافی از منابع غذایی دریافت کنند.
وی افزود: روی در مواد غذایی از جمله گوشت قرمز، گوشت سفید، لوبیا، عدس، دانه‌ها و مغز‌ها و کنجد وجود دارد.
دکتر عجمی به وجود رزوراتول در انواع توت، انگور قرمز و مغز‌ها اشاره کرد و گفت: این ماده آنتی اکسیدانی قوی و ضدالتهاب است و خواص پیشگیری از سرطان را دارد و طول عمر سلول را زیاد می‌کند و اثرات مخرب رژیم‌های پرچرب اگر همراه با رزوراتول باشد به مراتب از رژیم پرچرب به تنهایی کمتر است.
وی در ادامه به هیدروکسی تیروزول که در روغن زیتون وجود دارد، اشاره کرد و گفت: این ماده نیز موجب کاهش عفونت‌های ویروسی می‌شود و آنتی اکسیدانی قوی است که مانع از رشد باکتری در عفونت‌های ریوی می‌شود و می‌تواند درمانی جانبی برای کرونا باشد.
دکتر عجمی به کورکیومین در زردچوبه اشاره کرد و افزود: این ماده از ابتلا به آلزایمر پیشگیری می‌کند و اثرات محافظتی روی سیستم عصبی دارد و قطعا ما باید استفاده از زردچوبه را افزایش دهیم.
عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: ویتامین سی هم بعنوان ماده‌ای ضدعفونی کننده از ایجاد عفونت دستگاه تنفسی جلوگیری می‌کند که در کلم بروکلی، انوع مرکبات و سیب این ویتامین موجود است.
وی افزود: ویتامین دی هم علاوه بر نقش پیشگیرانه اش در جلوگیری از پوکی استخوان، بهبود عملکرد سیستم ایمنی است و مطالعات جهانی نشان می‌دهد که سطح سرمی ویتامین دی با میزان ابتلا و مرگ و میر ارتباط معکوس داشته است به این ترتیب که هر چه سطح سرمی ویتامین دی کم باشد فرد مستعد مبتلا به عفونت است و دوره بازتوانی یا ریکاوری در افرادی که دچار نقص ویتامین دی هستند بیشتر است.
دکتر عجمی گفت: ویتامین دی در زرده تخم مرغ، ماهی و جگر وجود دارد و فقط خانم‌های باردار در میزان استفاده از جگر باید ملاحظاتی داشته باشند.
عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور همچنین به تاثیر استرس، اضطراب و کم خوابی در روی آوردن به عادات غذایی نادرست اشاره کرد و گفت: در افرادی که مبتلا به کم خوابی و اضطراب هستند میل به کربوهیدارت و غذا‌های پرچرب افزایش پیدا می‌کند و آن چه که می‌تواند موجب نشاط شود، استفاده از منابع غذایی مناسب و همچنین خواب مناسب است.
وی در ادامه به تریپتوفان موجود در تخم مرغ، پنیر، ماهی، مغز‌ها، جوی دو سر، موز و آناناس اشاره کرد و گفت: این‌ها در تنظیم خواب نقش موثری دارند.
وی گفت: افراد باید سعی کنند رژیمی متعادل داشته باشند و روزانه تا ۸ لیوان آب بنوشند و علاوه بر خواب کافی، میوه‌های با رنگ مختلف را مصرف کنند و از مصرف قند و شکر، نمک تا حد امکان بپرهیزند تا از این طریق بتوانند خودشان را از ابتلا به بیماری کرونا حفظ کنند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.