بی‌توجهی ۵۰ درصد زوجین استان مرکزی به مدت زمان استاندارد آشنایی قبل از ازدواج

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 07 بهمن 1399 - 13:02
مسئول کانون زندگی پایدار استان مرکزی گفت: ۵۰ درصد زوجین، مدت زمان استاندارد آشنایی قبل از ازدواج را رعایت نمی کنند.
بی‌توجهی ۵۰ درصد زوجین استان مرکزی به مدت زمان استاندارد آشنایی قبل از ازدواج

امینی هفتم بهمن ماه در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی با اشاره به اجرای طرح مشاوره برای زوج های در آستانه ازدواج اظهار کرد: از مهرماه ۱۳۹۷ تا بهمن ماه ۱۳۹۸، بالغ بر ۱۷۸۳ زوج در کل استان برای دریافت مشاوره به کانون مراجعه کرده اند که از این تعداد ۱۴۸۳ زوج و ۱۷۹ جلسه آموزشی مربوط به اراک بوده است.

وی تصریح کرد: در بازه زمانی مذکور و طبق آمار ثبت شده از مراجعه کنندگان، ۲۷ درصد دختران در سنین زیر ۲۰ سال ازدواج می کنند و پیک سنی دختران برای ازدواج در سنین ۲۱ تا ۲۵ سال و پیک سنی ازدواج پسران ۲۵ تا ۳۵ سال است.

امینی در خصوص وضعیت تحصیلی مراجعه کنندگان بیان کرد: چهار درصد دختران بی سواد یا دارای سواد ابتدایی هستند، ۴۰ درصد دختران دارای تحصیلات کارشناسی هستند و بیشترین پسران دیپلم دارند.

وی تاکید کرد: طبق آمار و بررسی ها بیشتر دختران زیر ۲۵ سال با سواد کارشناسی با پسران بالای ۲۵ سال دارای سواد دیپلم ازدواج می کنند، از طرفی پیش بینی می شود دختر زیر ۲۵ سال ادامه تحصیل خواهد داشت، اما پسر بالای ۲۵ سال در واقع مسیر خود را پیدا کرده است.

مسئول کانون زندگی پایدار استان مرکزی با بیان اینکه مدت زمان آشنایی قبل از ازدواج از نگاه علمی سه تا ۶ ماه است، گفت: در مراجعات انجام شده مدت آشنایی ۱.۵ درصد زوجین کمتر از یک هفته بود، ۲۳.۵ درصد کمتر از یک ماه و ۲۲ درصد کمتر از ۳ ماه سابقه آشنایی داشتند و در واقع ۵۰ درصد زوجین، مدت استاندارد زمان آشنایی را رعایت نمی کنند و مسلما این امر آسیب های خاص خود را به همراه خواهد داشت.

وی اضافه کرد: ۶۳ درصد زوجین  مراجعه کننده به شکل سنتی و ۳۷ درصد به صورت غیرسنتی خواهان ازدواج بوده اند. سنتی بودن ازدواج در کنار محاسن معایب خاص خود را نیز دارد.

امینی اظهار کرد: از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ در واقع از ۱۴ هزار و ۱۳۷ مورد ازدواج به ۷۹۳۷ مورد رسیده ایم که حاکی از کاهش ۴۳ درصدی است. طلاق نیز از ۳۴۳۳ به ۳۰۳۶ رسیده و ۱۱ درصد کاهش نشان می‌دهد. اگر به همان نسبت که ازدواج کاهش یافته طلاق نیز کاهش می یافت، تعداد موارد طلاق فعلی باید کمتر از دو هزار مورد بود.

مسئول کانون زندگی پایدار استان مرکزی، تشکیل کمیته علمی ازدواج، ضرورت آموزش قبل از ازدواج در سنین دبیرستان با توجه به ازدواج ۲۷ درصد دختران و سه درصد پسران در سنین دبیرستان، افزایش زمان آشنایی استاندارد با طولانی کردن فرصت مشاوره، ارزیابی روانشناختی و شخصیتی تمامی زوجین در آستانه ازدواج به منظور شناسایی زوجین در معرض خطر و حمایت روانی از زوجین در سال های اولیه ازدواج، تفکیک کلاس‌های قبل از ازدواج با توجه به شاخص های سن و تحصیلات و آموزش والدین به همراه فرزندان در آستانه ازدواج را به عنوان پیشنهادات برای جوانان در آستانه ازدواج مطرح کرد.

انتهای پیام  

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.