رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم ۳.۹ درصد افزایش یافت

صدا و سیما چهارشنبه 04 آبان 1401 - 13:41
تجزیه و تحلیل داده‌های رسمی از سوی بلومبرگ نشان می‌دهد رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم به رغم اعمال محدودیت‌های قرنطینه ای، ۳.۹ درصد افزایش یافته است.

رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم ۳.۹ درصد افزایش یافتبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  تجزیه و تحلیل داده‌های رسمی از سوی بلومبرگ نشان می‌دهد رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم به رغم اعمال محدودیت‌های قرنطینه ای، ۳.۹ درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌هایی که وزارت دارایی چین روز سه شنبه منتشر کرد، بین ماه‌های ژانویه تا سپتامبر، کسری بودجه هفت هزار و ۱۶۰ میلیارد یوان بود که تقریبا سه برابر مدت مشابه سال قبل (دو هزار و ۶۰۰ میلیارد یوان) است.
بر اساس این گزارش، کسری بودجه چین در ۹ ماه نخست امسال به بالاترین سطح خود یعنی ۹۸۰ میلیارد دلار رسید که تحت تأثیر بحران املاک و مستغلات و اقدامات مالی برای احیای اقتصاد است.
بنا بر اعلام وزارت دارایی چین، در ۹ ماه نخست امسال درامد‌های دولتی با ۶.۶ درصد کاهش به ۱۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد یوان رسید و مقامات برای تقویت اقصاد به مشاغل کسر مالیاتی اختصاص دادند.
با توجه به تمرکز دولت بر زیرساخت‌ها برای تقویت رشد اقتصادی و اشتغالزایی، هزینه‌ها با ۶.۲ درصد افزایش به ۱۹ هزار و ۴۰ میلیارد یوان رسید.
طبق آمار رسمی منتشر شده در روز دوشنبه، یک روز پس از تمدید دوره ریاست جمهوری شی جین پینگ که بازار‌ها را نگران کرد، رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم به رغم اعمال محدودیت‌های قرنطینه ای، ۳.۹ درصد افزایش یافت.
چین رشد اقتصادی تقریبا ۵.۵ درصدی را در سال کنونی میلادی هدف خود قرار داده است، اما بسیاری از تحلیلگران آن را دست نیافتنی می‌دانند.
این کشور به ویژه با بحران در بخش املاک و مستغلات مواجه است که به همراه بخش ساخت و ساز یک چهارم تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می‌دهد.
در ماه اکتبر، قیمت خانه‌های چند سال ساخت، شاهد بیشترین کاهش ماهانه خود از سال ۲۰۱۴ بود.
جولیان ایوانز-پریچارد، تحلیلگر موسسه Capital Economics گفت: «بازار مسکن در روندی نزولی قرار دارد و انتظار می‌رود تقاضای جهانی به کاهش ادامه دهد و کاهش ارزش یوان توانایی بانک مرکزی را برای یک حمایت سیاسی محدود می‌کند.»
مصرف خانوار‌ها نیز تحت تأثیر محدودیت‌های قرنطینه‌ای مکرر و محدودیت‌های سفر -دو عنصر سیاست سختگیرانه کووید صفر در چین- قرار گرفته است.
برخلاف بسیاری از کشور‌هایی که همزیستی با ویروس کرونا را انتخاب کرده و محدودیت‌ها را لغو کردند، چین همچنان سیاست سلامتی انعطاف‌ناپذیری را دنبال می‌کند.
تینگ لو، اقتصاددان ارشد بانک نومورا گفت: «هیچ نشانه روشنی از تسهیل واقعی سیاست کووید صفر وجود ندارد. این هفته دستکم ۲۰۷ میلیون نفر در ۲۸ شهر چین تحت قرنطینه بودند. هیچ پویایی واقعی برای احیای اقتصاد وجود ندارد.»

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.