علی نجفی نژاد در نشست علمی-اجرایی با موضوع بررسی وضعیت پوشش گیاهی و معرفی گونههای مناسب مراتع قشلاقی استان گلستان اظهار کرد: برگزاری این نشست میتواند منشاء تصمیمات ارزندهای در زمینه بهرهبرداری پایدار و علمی از مراتع در استان باشد.
وی بیان کرد: وجود مراتع قشلاقی، دارای ظرفیتها و مزایای بسیار مناسبی است که تأمین معیشت افراد بومی و همچنین مدیریت بحران و سیل از جمله مهمترین آنها است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افزود: نیاز است تا با ایجاد تغییر نگرش در زمینه مدیریت این مناطق مرتعی و توجه بیشتر به بهرهبرداریهای چند منظوره و جایگزینی و کشت گیاهان دارویی و صنعتی، تحولات اساسی در زمینه مراتع استان ایجاد شود.
نجفی نژاد بر مشارکت هرچه بیشتر بین دستگاههای اجرایی، مراکز و مؤسسات تحقیقاتی و بهرهبرداران و ذینفعان در اجرای پروژهها تأکید کرد و گفت: استفاده از اطلاعات و دانش بومی بهرهبرداران، قطعاً میتواند در تصمیمات مؤثر باشد.
مسئول انجمن مرتعداری شاخه شمال کشور نیز در این نشست گفت: بیش از ۶۲ درصد از وسعت استان گلستان را منابع طبیعی و ۴۲ درصد را مراتع تشکیل داده است.
غلامعلی حشمتی افزود: بر اساس استنادهای موجود، در این عرصه ۴۲ درصدی مراتع استان، ۲۱۹ عرصه قشلاقی وجود دارد که ۱۹۹ مورد آن دارای کتابچه طرح هستند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر از مهمترین تهدیدات استان، وجود ریزگردها است که میتوان از طریق مهندسی زیستی و بیولوژیکی و کاشت و استقرار گونههای گیاهی مناسب این تهدید را برطرف کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه منابع طبیعی گرگان، حشمتی خاطرنشان کرد: همه مناطق استان دارای پتانسیل بسیار بالایی است و گونههای بسیار خاصی در استان وجود دارند.
انتهای پیام