الویه یکی از غذاهای بسیار خاص و خوشمزه است که کمتر کسی را می توانید
بیابید که آن را دوست نداشته باشد ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم
علاوه بر طرز تهیه سالاد الویه نکات مهم در خوشمزه شدن الویه را نیز برایتان
به اشتراک بگذاریم
مواد لازم:
مرغ نصف یک سینه کامل
– تخم مرغ ۲ عدد
– سیب زمینی ۳ عدد متوسط
– نخود سبز پخته
۲/۱ پیمانه
– پیاز ۱ عدد متوسط
– هویج ۱ عدد متوسط
– خیارشور خرد شده ۲/۱ پیمانه
– سس
مایونز ۱ پیمانه
– نمک و فلفل به مقدار لازم
– آبلیمو ۳ یا ۴ قاشق غذاخوری
۱-
مرغ را با یک عدد پیاز درسته و هویج و نمک و فلفل بگذارید بپزد تا آب آن به خوردش
برود.
سپس گوشت مرغ را ریشه کرده و هویج را هم نگینی خرد کنید.
۲- تخم مرغ و سیب زمینی را جداگانه بپزید.
سیب زمینی ها را از رنده رد کرده به صورت نگینی خرد نمایید.
تخم مرغ را هم از رنده رد کنید.
۳- خیارشور را خرد کنید.
۴- در یک ظرف مناسب، هویج، سیب زمینی، تخم مرغ، خیارشور و نخودفرنگی را با هم مخلوط کنید.
۵- مقدار کمی از سس مایونز را کنار بگذارید.
باقیمانده آن را با نمک و فلفل و آبلیمو هم بزنید و آن را روی سالاد بریزید و مواد
سالاد را با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید.
سالاد را در ظرف مناسب قرار دهید و روی آن را با باقیمانده سس مایونز بپوشانید و با حلقه
های خیارشور، هویج فرنگی و نخود سبز تزیین کنید و آن را برای مدتی در یخچال بگذارید تا ظاهرش زیباتر
شود.
نکته: سالاد الویه را با کالباس هم می توان تهیه کرد.
در این صورت بجای مرغ از ۵/۱ پیمانه کالباس خرد شده استفاده کنید.
۱. سس مایونز به عنوان سس الویه به کار میرود که میتوانید طرز تهیه سس مایونز خانگی را در مجله کوروش بخوانید و خودتان آن را به شیوه سالم خانگی و خوشمزه درست کنید، ولی وقتی پای استفاده از این سس محبوب در سالاد الویه خانگی به میان میآید، اندکی تغییر و ترکیب آن با دیگر مواد معجزه خواهد کرد.
۲. یکی از رازهای خوشمزه شدن الویه این است که مقداری خامه صبحانه به سس مایونز اضافه کنید. این کار طعم الویه را بسیار لذیذ و خوشمزه میکند. البته باید بدانید که کالری سالاد الویه در این روش بسیار بالاست.
۳. میتوانید برای سس الویه، نیمی سس مایونز و نیمی دیگر ماست چکیده یا ماست خامهای استفاده کنید. در این صورت یک سالاد الویه رژیمی خواهید داشت.
۴. چند ماده غذایی به عنوان پایه اصلی سالاد الویه به حساب میآیند: تخم مرغ، سیب زمینی، مرغ (ژامبون)، خیار شور، نمک، فلفل سیاه، آبلیمو و سس مایونز.
۵. اما در کنار این مواد، به دلخواه مواد دیگری هم به این فینگرفود مجلسی میتوان اضافه کرد مثل: نخود فرنگی، ذرت، هویج، ماست و فلفل دلمهای.
۶. انتخاب هر یک از این مواد به سلیقه شما بستگی دارد، ولی استفاده از هر یک از این مواد علاوه بر طعم، روی رنگ غذا هم تاثیر میگذارد و آن را مجلسیتر و اشتها آورتر خواهد کرد.
۷. در مورد خیارشور بهتر است این نکته را بدانید که خیارشورها را به صورت مکعبی ریز و نگینی خرد کنید و در آبکش یا سبد بریزید تا آب آنها گرفته شود. اگر زیادی شور است، کمی آب روی آن بگیرید. با این کار بو و طعم آن بهتر خواهد شد.
۸. به خاطر استفاده از خیار شور در سالاد الویه، در افزودن نمک احتیاط کنید. حتی اگر خیار شورتان زیاد است، نمک را میتوانید حذف کنید.
۹. اگر در طرز تهیه سالاد الویه خانگی، از مرغ استفاده میکنید حتما تخم مرغ آبپز کمتری را به کار ببرید.
۱۰. در مصرف آبلیمو و اضافه کردن به سالاد الویه خانگی، دقت کنید. به اندازه یک قاشق غذاخوری کافی است. استفاده بیش از حد از آبلیمو، طعم آن را از کیفیت خواهد انداخت.
۱۱. میتوانید برای هویج، ذرت و نخود فرنگی، از کنسرو یا بستههای آماده در فروشگاهها استفاده کنید، ولی قبل از استفاده، آنها را در کمی کره تفت دهید تا هم طعم خام آنها گرفته شود و هم شکل و شمایل خودشان را حفظ کنند.
راسخون / ایلنا