خبرگزاری میزان – جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سهشنبه ۱۰ آبان ماه) به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، ساعت ۸ و ۵ دقیقه و با حضور ۲۰۷ از نمایندگان برگزار شد.
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی دستور کار صحن علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:
بررسی تقاضای استیضاح وزیر محترم صنعت ، معدن و تجارت (در اجرای ماده(۲۲۳) آئین نامه داخلی مجلس)
گزارش کمیسیون اصل(۹۰) نودم قانون اساسی در مورد انتشار اوراق مالی–اسلامی در سال ۱۳۹۹ و تبعات ناشی از آن
گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران
گزارش کمیسیون فرهنگی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان اوقاف و امورخیریه کشور
ادامه رسیدگی به گزارش شوردوم کمیسیون اقتصادی در مورد: طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران
گزارش شور دوم کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی درمورد: طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل
انتخاب نمایندگان ناظر در مجامع و شوراها
بررسی تقاضای دوفوریت در مورد لایحه الحاق پنج تبصره به ماده(۲) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
بررسی تقاضای دوفوریت در مورد طرح الزام دولت به اجرای دیپلماسی اقتصادی با رویکرد تقویت حوزههای صنعتی، تولیدی و خدماتی.
محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور، احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور، وزیر صمت را در این جلسه همراهی می کنند.
محسن دهنوی عضو هیأت رئیسه مجلس، با تشریح روند استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: مطابق بند ۱ ماده هشت آییننامه و مواد ۲۲۴ و ۲۲۵ حداکثر زمان برای استیضاح وزیر پنج ساعت است که دو ساعت آن به استیضاح کنندهها و سه ساعت آن به وزیر تعلق دارد.
وی ادامه داد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته اکنون به مدت یک ساعت و نیم استیضاح کنندگان فرصت دارند مطالب خود را مطرح کنند و از آنجا که رئیس جمهور در جلسه حضور ندارند سپس وزیر یک ساعت و نیم فرصت دارد تا مطالب خود را مطرح کند که میتواند بخشی از وقت خود را در اختیار نمایندگان قرار دهد سپس به مدت ۳۰ دقیقه دو نفر از استیضاح کنندگان مطالب خود را بیان کرده و در نهایت مجددا وزیر ۳۰ دقیقه فرصت دارد از خود دفاع کند. به دلیل ضیق وقت برنامه ریزیها به گونهای انجام شده تا جلسه استیضاح در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی به پایان برسد.
جلال رشیدی کوچی در موافقت با استیضاح رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: متأسفانه علیرغم اینکه در ابتدا به نظر میرسید که وزیر صمت کفایت و توانمندی لازم برای مدیریت این وزارتخانه را دارد اما به مرور و بعد از گذشت چند ماه یک به یک برخی از نکات ضعف نمایان شد، امروز صرفا به موضوع خودرو و واردات آن میپردازم و سعی میکنم صادقانه سخن بگویم تا شرمنده نباشم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم بیان کرد: به طور مثال خودروی پارس در مهرماه ۱۴۰۰، ۲۸۰ میلیون تومان بود اما در آبان ماه ۱۴۰۱ قیمت آن به ۴۶۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده، قیمت خودروی ساینا در مهر سال گذشته ۱۶۰ میلیون تومان بود اما در آبان سال جاری به ۲۴۰ میلیون تومان رسیده است. خودروی پژو ۲۰۷ مهر سال گذشته ۳۳۵ میلیون تومان قیمت داشت اما در آبان سال جاری با قیمت ۶۲۰ میلیون تومان به فروش میرسد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ما خرید خودرو را برای مردم و جوانان تبدیل به یک آرزوی دست نیافتنی کردهایم، عنوان کرد: بگویید آیا مسئله افزایش سرسامآور و افسارگسیخته قیمتها، دهنکجی به مردم نیست.
وی ادامه داد: عدهای تلاش کردند با همسانسازی قیمت کارخانه و بازار آزاد، قرعهکشی خودرو را حذف کنند که این خود پاک کردن صورت مسئله بود، فرصت برای ایجاد رضایتمندی مردم که با تصویب قانون آزادسازی واردات خودرو فراهم شد را با یک آییننامه ضعیف به نفع خودروسازان سوزاندید و بار دیگر آرزوی این مردم نجیب و صبور را برای سوار شدن بر یک خودروی روز و ایمن را تا حدودی از بین بردید.
نماینده مردم مرودشت و پاسارگاد و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز به دلیل عدم توانمندی و نظارت شما بر صنعت خودرو، خودروسازان بخش خصوصی و نیمه خصوصی هرگونه که دوست دارند بر گرده مردم سوار شدند و به یکه تازی خود مفتخر هستند. چرا باید در کشور ما خودروی ۸۰ هزار دلاری به قیمت ۷۰۰ هزار دلار و خودروسازان و مونتاژکاران داخلی خودروی ۱۵ هزار دلاری را به قیمت ۴۰ هزار دلار به فروش برسانند. چرا باید خودروی ۲۴ هزار دلاری پس از مونتاژ در ایران با قیمت یک میلیارد تومان به فروش برسد.
صدیف بدری در ادامه نشست علنی مجلس شورای اسلامی امروز به عنوان یکی از استیضاح کنندگان گفت: استیضاح یکی از اهرم های نظارتی مجلس است تا وزیر در عمل به برنامه هایی که از پشت تریبون در هنگام رأی اعتماد اعلام کرد، جدی باشد و نباید اینگونه باشد که برنامه ها تنها برای روز رأی اعتماد و جلب نظر نماینده تبیین شود.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در ادامه تصریح کرد: استیضاح تهدیدی برای دولت نیست، بلکه زمینه تقویت کابینه را در راستای جامه عمل پوشاندن به برنامه ها و وعده ها ایجاد می کند. در ارتباط با انفعالاتی که در بازار خودرو در مدت وزارت آقای فاطمی امین صورت گرفته، باید به اظهارات وی در مجلس اشاره کنم که برای اصلاح رویه های نادرست صنعت خودرو، برنامه هایی را اعلام کرد.
وی همسو با نمایندگان و صاحب نظران این حوزه گفت تا وقتی تولید افزایش نیابد، نمی توان انتظار ساماندهی بازار خودرو را داشت، اما متاسفانه همچنان بین تولید و تقاضا شکاف جدی وجود دارد.
رضا فاطمی امین گفت: با عنایت به دوره یک ساله، اقدامات مثبت دوره یک ساله و برنامههای تحولی پیشبینی شده از ناحیه وزیر محترم در حوزههای مختلف صنعت، معدن و تجارت انتظار دارم نمایندگان محترم با آرای خویش امکان ادامه خدمت این مدیر پاکدست، پرکار و تحولی را فراهم نمایند تا انشاء الله با برخورداری از این حمایت و اعتماد و بهرهگیری از دیدگاههای تخصصی و نقدهای سازنده نمایندگان محترم به ویژه درخواست کننده استیضاح با روحیهای مضاعف، بهبود و ارتقاء این وزارتخانه مهم و اثرگذار را پیگیری نمایند. دوام توفیق همگان را در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی از درگاه خداوند متعال خواهانم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ما همگی در یک کشتی هستیم، دولت و مجلس انقلابی باید با همراهی، همدلی و کمک به یکدیگر مشکلات را که در کشور وجود دارد، برطرف کنند، من ضعفهایی دارم و آنها را میپذیرم، پاسخهایی نیز دارم که آنها را مطرح میکنم .
وی گفت: در وزارت صنعت، معدن و تجارت در ۴ سال قبل از من ۵ وزیر و سرپرست مدیریت کردهاند که این موضوع حاوی دو پیام است؛ اولین پیام پرچالش بودن و پردردسر بودن حوزه است و دوم ثبات مدیریتی در این وزارتخانه وجود نداشته، چالشهای انبوه که باعث تغییرات مدیریتی شده، انباشته شدهاند و ما وارث مشکلات انباشتهای هستیم که باید با هوشمندی آنها را اولویتبندی کنیم.
وی افزود: اعتراف میکنم و قبول دارم که مسائلی کماکان در بخش صنعت، معدن و تجارت وجود دارد اما اولویتبندی کردهایم و به اولویتها پرداختهایم البته خبرهای بسیار خوبی امروز برای نمایندگان مردم دارم.
فاطمی امین گفت: خودرو قصه پرغصهای است و نه من و نه شما و نه مقام معظم رهبری و نه مردم از آن رضایت داریم. میتوانستیم دو اقدام انجام دهیم؛ اول اینکه من کنار بایستم و مدام انتقاد کنم و بر روی سر خودروسازان بکوبم؛ دوم اینکه شانه زیر بار بدهم، مسئولیت بپذیرم، انتقاد نمایم و پیگیری کنم، اینجانب مسیر دوم را انتخاب کردهام و قطعا باید خودروسازی ایران اصلاح شود.
این خبر در حال تکمیل است …