به گزارش اقتصاد آنلاین، برای افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند ، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم که شامل میوه هایی مانند بلوبری باشد ، می تواند به جلوگیری از دیابت و بهبود سلامت کلی کمک کند .
مطالعه ای که در سال ۲۰۱۵ بر روی ۱۱۸۰۰۰ نفر در طی ۲۴ سال انجام شد به این نتیجه رسید که افزایش مصرف میوه ( به اندازه ی نیاز بدن ) خصوص میوه هایی نظیر سیب ، گلابی و انواع بری ها از جمله بلوبری منجر به کاهش وزن می شود .
این مطالعه نشان می دهد که این اطلاعات می تواند راهنمایی برای جلوگیری از چاقی ، که یک عامل اصلی خطر ابتلا به بیماری ها مزمن است ، باشد .
بلوبری شیرین ، مقوی و بسیار محبوب است . کالری کمی دارند و فوق العاده برای شما مفید هستند .
در ادامه فواید اثبات شده زغال اخته برای سلامتی آورده شده است .
بلوبری یک درختچه گلدار است که توت هایی با رنگ آبی مایل به بنفش تولید می کند ، که به آن بلوبری می گویند .
دو نوع متداول عبارتند از:

زغال اخته Highbush : شایع ترین نوع کشت شده در ایالات متحده است .
زغال اخته Lowbush یا ” وحشی ” : کوچکتر است و در برخی از آنتی اکسیدان ها غنی است .
بلوبری از جمله مغذی ترین توت ها است . ۱۴۸ گرمبلوبری حاوی (۱) است:
انرژی : ۸۴.۳ کیلوکالری
کربوهیدرات : ۲۱.۴۴ گرم
فیبر: ۳.۵ گرم
ویتامین ث : ۱۴ میلی گرم
ویتامین k : ۲۸.۵ میکرو گرم
همچنین حاوی مواد مغذی دیگر و آب فراوانی نیز می باشد .
بلوبی میوه ی بسیار محبوبی است . کالری کمی دارد اما حاوی فیبر ، ویتامین C و ویتامین K زیادی است .
آنتی اکسیدان ها بدن شما را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند . رادیکال های آزاد مولکول هایی ناپایدار هستند که می توانند به سلول های شما آسیب برسانند و به پیری و بیماری هایی مانند سرطان کمک کنند .
ترکیبات اصلی آنتی اکسیدانی موجود در زغال اخته متعلق به خانواده ای از آنتی اکسیدان های پلی فنول به نام فلاونوئید ها است . نشان داده شده است که بلوبری مستقیماً سطح آنتی اکسیدان را در بدن شما افزایش می دهد .
بلوبری بالاترین ظرفیت آنتی اکسیدانی را در بین میوه ها و سبزیجات محبوب دارد . به نظر می رسد که فلاونوئیدها آنتی اکسیدان انواع توت ها هستند .
آسیب اکسیداتیو DNA بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی روزمره است . گفته می شود ده ها هزار بار در روز در هر سلول از بدن شما اتفاق می افتد .
آسیب DNA از دلایل پیر شدن ماست . همچنین نقش مهمی در پیشرفت بیماری هایی مانند سرطان دارد .
از آنجا که بلوبری سرشار از آنتی اکسیدان است ، می تواند جلوی برخی از رادیکال های آزاد را که به DNA شما آسیب می رسانند را بگیرد .
چندین مطالعه نشان می دهد که بلوبری و آب بلوبری آسیب DNA را که عامل اصلی پیری و سرطان است ، کاهش می دهد .
آسیب اکسیداتیو محدود به سلول ها و DNA شما نیست . همچنین هنگامی که LDL ” کلسترول بد ” شما اکسید شود مشکل ساز است .
در حقیقت ، اکسیداسیون LDL ” کلسترول بد ” یک مرحله مهم در روند بیماری های قلبی است .
آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری به شدت با کاهش سطح LDL اکسید شده ارتباط دارند . این باعث می شود که زغال اخته برای قلب شما بسیار مفید باشد .
مطالعه ایی نشان داد مصرف روزانه ۵۰ گرم بلوبری باعث کاهش ۲۷ درصدی اکسیداسیون LDL در طی هشت هفته در افراد چاق شد .
مطالعه دیگری تعیین کرد که خوردن ۷۵ گرم بلوبری با یک وعده غذایی اصلی به طور قابل توجهی اکسیداسیون LDL ” کلسترول بد ” را کاهش می دهد .
به نظر می رسد بلوبری برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید است که یکی از عوامل اصلی خطر ابتلا به بیماری های قلبی است .
در یک مطالعه هشت هفته ای ، افراد چاقی که در معرض خطر بالای بیماری قلبی بودند ، پس از مصرف ۵۰ گرم بلوبری در روز ، فشار خونشان ۴-۶٪ کاهش می یابد .
در مطالعات متعدد دیده شده است مصرف منظم بلوبری به کاهش فشار خون کمک می کند .
اگرچه خوردن بلو بری ممکن است فشار خون و کلسترول LDL اکسید شده را کاهش دهد ، اما این موارد عوامل خطر بیماری هستند ، نه خود بیماری .
یک مطالعه ایی نشان داد که کسانی که بیشترین میزان مصرف آنتوسیانین را دارند (آنتوسیانین آنتی اکسیدان اصلی در بلوبری است ) در مقایسه با کسانی که مصرف کمی دارند ، ۳۲٪ کمتر در معرض خطر حملات قلبی قرار دارند .
از آنجا که این یک مطالعه مشاهده ای بود ، نمی تواند ثابت کند که آنتوسیانین ها به تنهایی باعث کاهش خطر شده اند .
بنابراین مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است .
برخی شواهد نشان می دهد که خوردن میوه های غنی از آنتوسیانین – مانند بلوبری – با کاهش خطر حملات قلبی همراه است.
استرس اکسیداتیو می تواند روند پیری مغز شما را تسریع کند و بر عملکرد مغز تأثیر منفی بگذارد .
طبق مطالعات حیوانی ، آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری ممکن است مناطقی از مغز شما را که برای هوش ضروری است ، تحت تأثیر قرار دهند .
به نظر می رسد که آنها برای سلول های عصبی مفید هستند و منجر به بهبود سیگنالینگ سلول می شوند . مطالعات انسانی نیز نتایج امیدوار کننده ای داشته است .
در یکی از این مطالعات ، نه بزرگسال مسن با اختلال شناختی خفیف هر روز آب بلوبری مصرف کردند . پس از ۱۲ هفته ، آن ها بهبودهایی را در چندین نشانگر عملکرد مغز تجربه کردند .
یک مطالعه شش ساله بر روی بیش از ۱۶۰۰۰ فرد مسن نشان داد که بلوبری و توت فرنگی می توانند در پیری ذهنی تا ۲.۵ سال تاخیر ایجاد کنند .
به نظر می رسد آنتی اکسیدان های موجود در بلو بری با کمک به عملکرد مغز و به تأخیر انداختن زوال ذهنی برای مغز شما مفید هستند .
بلو بری مقادیر متوسطی از قند را در مقایسه با سایر میوه ها تأمین می کند .
۱۴۸ گرم بلو بری حاوی ۱۵ گرم قند است که تقریبا معادل مقدار قند موجود در یک سیب کوچک یا پرتقال بزرگ است .
با این حال ، به نظر می رسد ترکیبات فعال زیستی موجود در بلوبری بیشتر از تأثیر منفی قند موجود در آن است که موجب کنترل قند خون می شود .
تحقیقات نشان می دهد آنتوسیانین موجود در بلوبری اثرات مفیدی بر حساسیت به انسولین و متابولیسم گلوکز دارد . این اثرات ضد دیابت هم با آب بلو بری و هم با عصاره آن اتفاق می افتد .
حساسیت انسولین بهبود یافته می تواند خطر سندرم متابولیک و دیابت نوع ۲ را که در حال حاضر دو مورد از بزرگترین مشکلات بهداشتی در جهان هستند ، کاهش دهد .
چندین مطالعه نشان می دهد که بلو بری دارای اثرات ضد دیابت است ، حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و سطح قند خون را کاهش می دهد .
عفونت های دستگاه ادراری (UTI) یک مشکل شایع در زنان است . به طور گسترده ای شناخته شده است که آب بلوبری می تواند به جلوگیری از این نوع عفونت ها کمک کند .
از آنجا که بلوبری بسیار شبیه به کرن بری است ، بسیاری از مواد فعال مشابه آب کرن بری را نیز دارد . این مواد از اتصال باکتری هایی مانند E. coli به دیواره مثانه شما جلوگیری می کنند.
به ندرت تأثیر بلوبری بر عفونت ادراری مورد مطالعه قرار گرفته است ، اما احتمالاً اثرات آن مشابه کرن بری است .
بلو بری مانند کرن بری حاوی موادی است که می تواند از اتصال برخی از باکتری ها به دیواره مثانه شما جلوگیری کند ، که ممکن است به جلوگیری از عفونت ادراری کمک کند .
ورزش شدید می تواند منجر به درد و خستگی عضلات شود . این امر تا حدی بخاطر التهاب موضعی و استرس اکسیداتیو در بافت عضلانی شما اتفاق می افتد .
مکمل های بلوبری ممکن است آسیب هایی را که در سطح مولکولی ایجاد می شود ، کاهش دهند و درد ماهیچه ها را به حداقل برسانند .
در یک مطالعه کوچک که بر روی ۱۰ ورزشکار زن انجام شد ،نشان داده شد بلوبری باعث تسریع در بهبود عضلات پا پس از تمرینات شدید شد .
یک مطالعه نشان می دهد که بلوبری ممکن است به بازیابی عضلات پس از ورزش شدید کمک کند ، اما مطالعات در این زمینه کافی نمی باشد و تحقیقات بیشتری لازم است .
بلوبری بسیار سالم و مقوی است . آن ها می توانند سلامت قلب ، عملکرد مغز و بسیاری از جنبه های دیگر بدن را تقویت می کنند . اما به خاطر داشته باشید در مصرف هر چیزی باید اعتدال را رعایت کنید .