کتاب‌های پیشنهادی انتشارات سروش به مناسبت نوزدهم آبان؛ روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه

صدا و سیما یکشنبه 15 آبان 1401 - 16:22
در آستانۀ روز جهانی علم انتشارات سروش شما را به خواندن دو کتاب؛ «حکمروایی و اقتصاد سبز» و «حکمرانی علم، دانشمندان چگونه راهبردی می‌شوند؟!» دعوت می‌کند

کتاب‌های پیشنهادی انتشارات سروش به مناسبت نوزدهم آبان؛ روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به مناسبت روز ۱۹ آبان «روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه» نقش مهم علم در جامعه و لزوم مشارکت بیشتر مردم در بحث درباره مسائل علمی نوظهور را برجسته می‌کند. همچنین بر اهمیت و ارتباط علم در زندگی روزمره ما تاکید می‌کند.

با پیوند بیشتر علم با جامعه، روز جهانی صلح و توسعه علم این اطمینان را می‌دهد که شهروندان از تحولات علمی مطلع شوند. همچنین تاکید می‌کند که دانشمندان در گسترش درک ما از سیاره قابل توجه و شکننده‌ای که ما آن را خانه می‌نامیم و پایدارتر شدن جوامع ما بازی می‌کنند.

با نشان کامیابی که از علم به دست آمده، با فناوری و نوآوری و تدوین متناسب برای گفتگو در این زمینه، سرانجام در سال ۲۰۰۱ کنفرانس عمومی یونسکو به تایید رسید. از آن سال‌ها تا به الان یونسکو در همه کشور‌های مجهز، به آن صورت که فلسفه اصلی تشکیل این سازمان فرمان می‌دهد در بخش علم نیز به دنبال تهیه تفکر صلح در افکار همگان قرار گرفت.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو درمورد اهمیت عمومی کردن علم و رونق آن در بخش جامعه به این اعتقاد دارد که: مردم باید به این باور برسند که جایگاه علم در کجای زندگی آن‌ها قرار گرفته است.

در سال ۲۰۲۰، در زمانی که همه‌گیری جهانی با ویروس کرونا نقش مهم علمی را در پرداختن به چالش‌های جهانی بیشتر نشان داد، تمرکز روز جهانی علم بر علوم و جامعه است. یونسکو برای بزرگداشت روز جهانی علوم ۲۰۲۰، میزگردی آنلاین با موضوع «علم برای جامعه و با جامعه در برخورد با ویروس کرونا» ترتیب داد.

مهمترین اهداف یونسکو از نام‌گذاری این روز:

- بهره‌مندی آحاد جامعه از ثمرات علم، فن‌آوری و نوآوری

- ایجاد بستر و فضای مناسب گفتمان پیرامون تأثیر علم، فن‌آوری و نوآوری بر زندگی روزمره مردم

- معرفی برخی موقعیت‌های نو که موجب ارتقا کیفیت عمومی زندگی می‌شود

صلح جهانی مورد نظر یونسکو، صلحی است که در اذهان بشر ساخته می‌شود چرا که جنگ پیش از آنکه اتفاق بیفتد، در ذهن مردم شکل می‌گیرد.

در حوزه علم نیز تحقق صلح به دانشمندانی نیاز دارد که خود به صلح می‌اندیشند و اخلاق و خرد را همراه دانش خود می‌کنند.

انتشارات سروش در آستانۀ روز جهانی علم شما را به خواندن دو کتاب؛ «حکمروایی و اقتصاد سبز» ترجمه و تألیف محمدتقی رضویان و محمدکاظم شمس‌پویا و «حکمرانی علم، دانشمندان چگونه راهبردی می‌شوند؟!» تألیف حسین قلی‌پور دعوت می‌کند.
حکمروایی و اقتصاد سبز
چاپ نخست کتاب «حکمروایی و اقتصاد سبز» ترجمه و تألیف محمدتقی رضویان و محمدکاظم شمس‌پویا از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
گسترش روزافزون ناپایداری در عرصه‌های زندگی بشر و آثار عمیق آن بر کیفیت زیست‌پذیری، محققان و جوامع دانشگاهی را در دهه‌های اخیر وادار به بررسی ابعاد و زوایای گوناگون این ناپایداری‌ها و تغییر شیوه‌های زندگی انسان‌ها کرده است. با نگاهی به ابعاد و پیامد‌های ناپایداری می‌توان دریافت که بسیاری از این پیامد‌ها ریشه در الگو‌های مرسوم رشد و توسعۀ اقتصادی دارد که افزون بر بهره‌کشی بیشتر از طبیعت و محیط‌زیست، به استثمار انسانی نیز دامن زده‌اند. بنابراین، نیاز به رویکرد‌های جدید مانند اقتصاد سبز، بیش‌ازپیش اهمیت یافته و در محافل علمی و برنامه‌ریزی‌های شهری و منطقه‌ای نیز جایگاه مهمی را به خود اختصاص داده است.
چاپ نخست این کتاب در ۲۷۲ صفحۀ وزیری از انتشارات سروش در اختیار علاقمندان این حوزه قرار گرفته است.

حکمرانی علم
چاپ نخست کتاب «حکمرانی علم، دانشمندان چگونه راهبردی می‌شوند؟!» تألیف حسین قلی‌پور از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
یکی از آخرین و جدیدترین حوزه‌های مربوط به حکمرانی، حوزه نوپدید حکمرانی علم است که قدمتی بیش از دو دهه ندارد. حکمرانی علم، رهیافت حکمرانی را به مطالعات اجتماعی علم، افزوده و حوزه جدیدی را خلق کرده که تفاوت‌های جدی و قابل توجهی را با دیگر حوزه‌های مطالعات اجتماعی علم، چون مطالعات علم و فناوری، جامعه‌شناسی و روان‌شناسی علم، داشته و مختصات خود را داراست. به عنوان مثال، سیاست‌گذاری علم و فناوری، رویکرد تجاری‌سازی علم و فرایند خلق ثروت از طریق علم را دنبال نموده در صورتی که حکمرانی علم، فرایند‌ها و نحوه جهت‌دهی و راهبری علم را مورد بررسی قرار داده و به دنبال فهم این کلان‌مسئله است که علم چگونه راهبری و جهت دهی می‌شود؟
چاپ نخست این کتاب در ۲۴۴ صفحۀ وزیری از انتشارات سروش در اختیار علاقمندان این حوزه قرار گرفته است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.