قرابیه شکلاتی فندقی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که با رسپی های متنوعی درست می شود. قرابیه شکلاتی فندقی طرفداران زیادی دارد.برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قرابیه شکلاتی فندقی در ادامه با سایت پارس نیوز همراه باشید.
مواد لازم قرابیه شکلاتی فندقی | |
کره | ۱۲۵ گرم |
روغن مایع | ۱ استکان |
پودر قند | ۱ استکان |
وانیل شکری | ۵ گرم |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
کره بادام زمینی | ۲ قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد | ۳ لیوان |
مواد لازم رومال | |
سفیده تخم مرغ | ۱ عدد |
فندق خرد شده | ۱۵۰ گرم |
مواد لازم برای تزیین | |
شکلات تلخ | ۱۰۰ گرم |
برای تهیه قرابیه شکلاتی فندقی خوشمزه در ابتدای کار از ۳۰ دقیقه قبل کره را از یخچال خارج کرده و اجازه می دهیم دمای آن با دمای محیط کاملا هماهنگ شود. در ادامه فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم.
حالا اجازه می دهیم فر گرم شود، سپس کره به دمای محیط رسیده را به همراه روغن مایع، پودر قند، وانیل شکری، کره بادام زمینی و زرده تخم مرغ درون یک کاسه مناسب ریخته و با همزن به خوبی هم می زنیم تا مواد ترکیب شوند.
حالا مخلوط آرد و بیکینگ پودر را ۳ مرتبه الک کرده و کم کم به کاسه می افزاییم و ورز می دهیم تا خمیری نرم و لطیف که به دست نمی چسبد حاصل شود. در ادامه درون سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم.
در ادامه از خمیر به دست آمده به اندازه یک گردو درشت جدا کرده و در دست گرد می کنیم. حالا سفیده تخم مرغ را با چنگال هم می زنیم تا بافت آن از لختگی خارج شود، سپس روی خمیر ها را درون آن فرو برده تا به آن آغشته شود.
در این مرحله قسمت آغشته به سفیده تخم مرغ را درون کاسه فندق خرد شده فرو برده تا فندق ها به سطح خمیر بچسبند. حالا خمیرها را درون سینی گذاشته و سینی را طبقه وسط فر قرار می دهیم تا قرابیه ها به مدت ۲۵ دقیقه بپزند.
در همین حین شکلات تلخ را روی حرارت غیر مستقیم بخار کتری بنماری می کنیم تا کاملا ذوب شود. پس از گذشت ۲۵ دقیقه سینی را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم بدون دست زدن به قرابیه ها کاملا خنک شوند.
زمانی که قرابیه ها کاملا خنک شدند، مقداری از شکلات بنماری شده درون حفره های قرابیه ها ریخته و آنها را درون ظرف مورد نظرمان می چینیم. در نهایت قرابیه ها را به همراه چای زعفرانی سرو می کنیم. نوش جان.
دستور پخت کلوچهای شبیه به قرابیه اما بدون بادام، با نام خشککناج غریب (کوکی عجیب و غریب) اولین بار در کتاب آشپزی عربی «الطبیخ» نوشتهی «محمدبن الحسن بن محمد الکاتب بغدادی» دیده شد. نویسندهی این کتاب توضیحات کاملی از انواع غذاهای مورد استفاده در قرن هفتم هجری و دوره عباسیان ارائه داده است. نکتهی جالب درباره کتاب «الطبیخ» این است که بسیاری از اسامی استفاده شده در این کتاب ریشه فارسی دارند. این امر نشان دهندهی ریشهی ایرانی غذاهای رایج در آن دوره میباشد. طبق همین اطلاعات بسیاری از افراد، قرابیه را یک شیرینی سنتی ایرانی میدانند. همچنین برخی نیز معتقدند قرابیه اصالتا یک شیرینی ترکی است اما باید به این نکته اشاره کنیم که این شیرینی از قرن پانزدهم به بعد در غذاهای عثمانی ظاهر شد.
همانطور که گفته شد اولین نشانهها از شیرینی قرابیه در کتاب «الطبیخ» عربی است که آن را خشککناج غریب (کوکی عجیب و غریب) میخواند. در عربی این شیرینی با نامهای قرابیه، غریبه، غریبا، غریبیا، غریابا و با املاها و تلفظهای متعدد دیگر شناخته شده و تقریبا مشابه هم طبخ میگردد. در فارسی نیز به آن قرابیه میگویند.
سوان نیشانیان زبان شناس ارمنی-ترک در کتاب ریشه شناسی ترکی خود برای واژههای ġurayb یا ğarîb (غریب)، ریشه عربی آورده است اما در فرهنگ لغت آنلاین Nişanyan منشا این کلمات، کلمهی فارسی gulābiya، gulāb (گلاب) ذکر شده است که یک کلوچه ساخته شده با گلاب است. در این فرهنگ لغت اشاره شده که واژههای عربی-سوری ġurābiye/ġuraybiye احتمالاً از تلفظ ترکی این شیرینی گرفته شده است.