به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، یک سال از سفر ریاست جمهور به استان فارس و بازدید از کارخانههای راکد استان می گذرد.
کارخانه قند شهرستان ممسنی از جمله واحدهای تولید بود که صولت مرتضوی، معاون اجرایی پیشین ریاست جمهوری به نمایندگی از رئیس جمهور از آن بازدید و روند احیای آن را پیگیری کرد.
از گزارش های به دست آمده به نظر می رسد شرایط کارخانه قند شهرستانهای ممسنی و رستم، از سایر واحدهای تولید بهتر و رو به بهبود است.
منتظر شرکت بازرگانی دولتی هستیم
تاجی، مالک کارخانه قند ممسنی در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: کارخانه قند، 10 سال خاموش بوده است، ما تعمیرات را داشتیم که تمام شد و از این منظر آماده بهره برداری است.
وی در ادامه به موضوع مجوزها اشاره کرد و گفت: مجوز بهداشت تمام شده و مجوز استاندارد باید تمدید شود که امور اداری آن در حال پیگیری است. همچنین کیسه برای بسته بندی محصول سفارش داده ایم.
تاجی در خصوص خوراک کارخانه نیز گفت: وارادات شکر خام ممنوع شده و نمی توانیم خودمان وارد کنیم بنابراین باید از محصول داخلی تامین شود.
وی افزود: در جلسه ای که در شیراز برگزار شد، تامین شکر خام مطرح و مدیر سازمان غله متعهد شد 30 هزار تن شکر خام به صورت کارمزدی در اختیار ما بگذارد که خوراک سه ماه کارخانه تا راه اندازی بخش چغندری تأمین شود.
تاجی خاطرنشان کرد: ماشین آلات بخش چغندری وارد کشور شده و اکنون در گمرک شهریار است که سعی می کنیم به زودی ترخیص و نصب شود و این بخش کار خانه راه اندازی گردد.
این سرمایه گذار در مورد زمان راه اندازی مجدد کارخانه گفت: هر روزی که بازرگانی دولتی( GTC ) مراحل اداری را طی کند و شکر خام را به ما تحویل دهد، آمادگی راه اندازی کارخانه را در همان روز داریم و منتظر بازرگانی دولتی هستیم، GTC الان شکر دارد و اساسا کارش همین است که شکر خام را در اختیار کارخانهها بگذارد.
وی در خصوص وضعیت کارگران نیز گفت: جلساتی نیز با کارگرانی که در صنعت قند خبره هستند، داشتیم که افراد ماهر را در خط تولید به کارگیری کنیم.
تاجی افزود: در مورد مطالبات باقی مانده هم دادگستری قرار بوده بدهی های کارگران را به صورت تفکیک شده و پروندهای به اداره ثبت اعلام کند و روی سند ما بازداشتی بگذارند، تا ما این پول را به حساب اداره ثبت بریزیم که هنوز این اقدام نشده است.
کارخانه قند ممسنی به زودی راهاندازی میشود
محسن ربانی زاده، معاون اقتصادی استاندار فارس نیز به خبرنگار فارس گفت: فاز یک آورهال شده، ماشین آلات فاز دوم کارخانه نیز وارد کشور شده است و به زودی کارخانه قند ممسنی راه اندازی خواهد شد.
وی ادامه داد: موضوع قند ممسنی در جلسات کارگروه رفع موانع تولید چند بار مطرح شد و بعد از آن هم جلسهای داشتیم که مالک نیز حضور داشت و مسائلی که با شرکت بازرگانی دولتی داشت، حل و فصل شد.
معاون استاندار فارس گفت: برای تأمین شکر خام، مبلغ قابل توجهی سرمایه در گردش نیاز بود که قول مساعدت داده شد؛ به این شکل که به حساب تأمین کننده، شکرخام واریز میشود و به خود سرمایهگذار مبلغی ارائه نمیشود.
وی افزود: شکر خام هم تولید داخل و هم وارداتی است اما این فرآیند در هر حالت توسط شرکت بازرگانی دولتی رخ می دهد.
فقط پرداختی کارگران باقی مانده است!
معاون استاندار فارس گفت: فقط پرداختی کارگران مانده که بخشی از آن الان و بخشی هم مدتدار در یکی دو ماه آینده پرداخت می شود.
وی در پاسخ به مطالبه کارگران که موعد پرداخت را 5 آبان اعلام کردهاند، گفت: در مورد این تاریخ اطلاعی ندارم، کارگران که الان سر کار نیستند اما پرداختی باید انجام شود، ولی وقتی کارخانه هم هنوز فعال نیست و تولید ندارد، چنین توقعی منطقی نیست.
وی افزود: به فرماندار شهرستان رستم اعلام کرده ایم، کارگرانی که توانایی دارند جذب شده و مشغول فعالیت شوند، کارگرانی هم که مناسب فعالیت نیستند، در چهارچوب قانون کار با آنها رفتار شود.
به گزارش فارس؛ احیای کارخانههای تعطیل مسیر میانبری برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور است، و اولین قدم در این مسیر رفع معارض است. بیشتر کارخانه های استان وارث مشکلات کارگری باقی مانده از سالیان گذشته اند که رفع آنها باید در اولویت قرار گیرد. بیش از نیمی از جمعیت کشور را جمعیت کارگری تشکیل میدهد و بهبود معیشت آنها جهشی در رشد کشور و بهبود ملی کیفیت زندگی در تراز رفاهی خواهد بود.
گزارش از : سیده فاطمه حبیبی
انتهای پیام/