به گزارش ایرنا ، مهران اوچی اردبیلی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: واحد تحقیق و تولید نشاستههای صنعتی جهاد دانشگاهی با ظرفیت اسمی سالانه ۵۰۰ تن راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه یکی از محصولات قابل ارائه این خط تولیدی، نشاسته حفاری است که به روش اکستروژن تولید میشود، اضافه کرد: در این خط تولید که برای اولین بار به دست پژوهشگران جهاد دانشگاهی طراحی و ساخته شده، با لحاظ کردن امکانات مختلف در ساخت تجهیزات، امکان تولید محصولات متنوع بر مبنای نشاسته فراهم شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی استاناردبیل خاطرنشان کرد: اکستروژن یک فناوری پایه و نسبتا نوین است که بدلیل مزایایی نظیر کاهش زمان انجام فرایند، کاهش محصول جانبی، فشرده سازی مراحل مختلف فرایند، کاهش مصرف آب، عدم یا کاهش تولید فاضلاب و مواردی از این قبیل ، بکارگیری آن موجب کاهش یا حذف بسیاری از هزینههای فرایند میشود.
وی همچنین از تشکیل کارگروه تخصصی و برگزاری جلسات کارشناسی استانی و کشوری برای معرفی و بازاریابی محصول نشاسته صنعتی خبرداد و بیان کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی علمی- پژوهشی سعی دارد با ایجاد زیرساختهای لازمبرای فرآوری محصولات متنوع در راستای حمایت از صنایع مختلف گام بردارد و ارزش افزوده بیشتری نصیب استان کشور کند.
اوچی اردبیلی، راهاندازی واحد نیمه صنعتی تولید نشاسته با قابلیت تحمل دمایی زیاد را اقدامی ارزشمند در رسیدن به خودکفایی برای تولید نشاسته صنعتی دانست و اظهار کرد: استان اردبیل جایگاه بالایی در تولید محصول سیب زمینی دارد و به راحتی میتوان از دورریز محصول استفاده مفید کرد.