ارتقای گردشگری با ارزش‌آفرینی بافت‌های تاریخی در اصفهان

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 17 آبان 1401 - 15:29
مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان با اشاره به وجود ۲۳۰ هکتار بافت فرسوده در این منطقه، گفت: به دنبال اجرای طرحی برای ارزش‌آفرینی بافت تاریخی هستیم تا بتوانیم با افزایش ارزش بافت‌های تاریخی، چرخه گردشگری در منطقه را ارتقا دهیم.

میثم بکتاشیان، امروز (سه‌شنبه، ۱۷آبان‌ماه) در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه منطقه یک قدیمی‌ترین و مرکزی‌ترین منطقه اصفهان است که از شمال به خیابان فروغی، غرب خیابان چهارباغ، جنوب خیابان شهید مطهری، شرق اتوبان خرازی متصل می‌شود، اظهار کرد: بیشترین مساحت بافت اثرگذار شهر در منطقه یک قرار دارد. مساحت منطقه یک شهرداری اصفهان حدود ۸۱۰ هکتار  است و دارای ۲۳۰ هکتار بافت فرسوده، ۱۱۹ بافت تاریخی، ۱۱ محله ریشه‌دار مانند جامی، خرم، علی‌قلی آقا، عباس‌آباد، صائب و شازده ابراهیم است.

وی با اعلام اینکه حدود ۳۰ درصد از بافت جغرافیایی منطقه یک بافت فرسوده است، افزود: حدود ۲۶۰ گلوگاه به‌واسطه وجود بافت فرسوده در منطقه یک ایجاد شده است. سرانه کل فضای سبز جغرافیایی منطقه یک نیز حدود  ۴۳۰ هزار مترمربع و سرانه هر نفر از این فضا حدود ۶.۹ است که سرانه خوبی نیست.

مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان با اشاره به ثبت رتبه سوم سفر شهری به نام منطقه یک، توضیح داد: منطقه یک دارای مقصد سفرهای  شهری و گردشگری فراوان ازجمله بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، هتل‌ها و مهمان‌پذیرها است که وجود این مکان‌ها باعث شده جمعیت در این منطقه افزایش پیدا کند. در منطقه یک شهرداری اصفهان نزدیک به ۸ بیمارستان، ۳ مرکز درمانی، بیش از ۱۵ هتل  و ۲۳ مهمان‌پذیر وجود دارد. 

وی با اشاره به جمعیت بالای این منطقه، خاطرنشان کرد: جمعیت منطقه یک به‌صورت تخمینی ۱۰۰ هزار نفر است، اما روزانه نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر وارد فضای جغرافیایی این منطقه می‌شوند. بودجه منطقه یک شهرداری اصفهان حدود ۲۵۸ میلیارد تومان بوده که ۱۴۰ میلیارد تومان برای هزینه‌های عمرانی، ۲۰ میلیارد تومان برای هزینه‌های محله محور و مابقی به‌صورت جاری هزینه استفاده می‌شوند. 

بکتاشیان با بیان اینکه مدیریت شهری در این دوره به دنبال هدفمند کردن بودجه شهری و محلات است، گفت: در این راستا در سال ۱۴۰۰ یک تا دو محله به‌عنوان محله‌های هدف انتخاب شدند تا مطالبات و مشکلات در این محله جدی‌تر پیگیری شود. در منطقه یک محله جامی و جوزان به علت داشتن بافت‌های فرسوده بیشتر و بهره‌مندی‌های کمتر محله‌های هدف قرار گرفتند. از ابتدای سال در این دو محله توانستیم چند آزادسازی و تملک داشته باشیم که امیدواریم تا چهار ماه آینده به اتمام برسند و بتوانیم از آن‌ها استفاده کنیم.

وی اماکن میراثی، بافت گردشگری و تاریخی منطقه یک را قابلیتی برای احیای میراث گردشگری در منطقه دانست و گفت:  یکی از اولویت‌هایی که برای شهرداری منطقه یک سیاست‌گذاری شد، حفظ و احیا بافت تاریخی منطقه است. در ۶ ماه گذشته توانستیم مسیرهای منتهی به پیاده‌رو چهارباغ را آزادسازی کنیم و به گذرهای سنگ‌فرش شده پیاده‌رو تبدیل کنیم. تاکنون موفق شده‌ایم گذر جهان‌آرا، گذر کوالالامپور و عباس‌آباد را به پایان برسانیم.

مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان، اضافه کرد: در حال حاضر مسیر بسیار ناخوشایند عالم‌آرا در دسترسی به چهارباغ شروع شده و تاکنون ۴۰ درصد پیشرفته داشته که تا چند ماه آینده به پایان خواهد رسید. همچنین پیرایش خیابان طالقانی را در دستور کار داریم تا بتوانیم آن‌ را به‌عنوان گذری نمونه در مسیر منتهی به چهارباغ معرفی کنیم. 

وی با اعلام اینکه در منطقه یک به دنبال اجرای طرحی برای ارزش‌آفرینی بافت تاریخی هستیم تا بتوانیم با افزایش ارزش بافت‌های تاریخی، چرخه گردشگری در منطقه را ارتقا دهیم، افزود: متأسفانه در بافت‌های تاریخی اصفهان مداخلات زیادی داریم، این در حالی است که سعی داریم خانه‌های قدیمی منطقه را احیا کنیم.

بکتاشیان با تأکید بر اینکه منطقه یک، منطقه‌ای بسیار پرتردد است و فضای ترافیکی زیادی دارد، توضیح داد: در حال حاضر سه ایستگاه مترو برای خط دو قطار شهری در فضای این منطقه قرار دارد و در فاز اول و دوم آزادسازی‌ها نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان هزینه شد تا این سه ایستگاه آماده شوند. همچنین  ۷۰ میلیارد تومان دیگر برای آزادسازی‌های آینده قطار شهری پیش‌بینی‌شده است. امیدواریم فاز یک و دو قطار شهری تا پایان آبان به پایان برسد و فاز سوم و چهارم ۷۰ میلیاردی از بهمن آغاز شود.

وی با بیان اینکه با توجه به مطالبات مردمی احداث ادامه خیابان زاهد حدفاصل خیابان مسجد سید و خیابان فروغی در دستور کار است، افزود: این خیابان با طول هزار متر و ۲۴ تا ۳۶ متر عرض دارای  ۱۶۸ واحد آزادسازی بوده که در حال حاضر  تعدادی از آزادسازی‌ها آغاز شده، اما در ادامه مسیر حفظ سرمایه‌های بافت تاریخی در اولویت است. در این راستا به دنبال این هستیم که این خیابان را برای اولین بار با بنیاد مسکن و یا اداره کل شهرسازی به‌صورت مشارکتی احداث کنیم. 

مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان احداث پارک‌های محلی را جزو آرزوهای ۱۲ ساله مردم منطقه یک دانست و افزود: مادی نیاصرم تنها مادی است که دسترسی به خودرو ندارد و شهروندان می‌توانند از طریق پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری از این مسیر استفاده کنند. به‌تازگی مسیر BRT خط چهارم را احداث کردیم که ۷۰ درصد پیشرفت داشته و در تلاشیم این مسیر را ادامه دهیم.

به گزارش ایسنا، وی یکی دیگر از پروژه‌های بزرگ که جزو آرزوهای دیرینه مردم اصفهان است را پروژه تئاتر شهر در چهارباغ اصفهان دانست و گفت: طرح این پروژه را یکی از هنرمندان طراحی کرده است. در آغاز پروژه نزدیک به  ۵۰ میلیارد تومان بودجه از سمت شهرداری در نظر گرفته شده بود که در ادامه پروژه مشارکتی شد و سرمایه‌گذاری پیدا شد که پروژه مشارکتی پیش‌ خواهد رفت. 

بکتاشیان اضافه کرد: در اجرای پروژه در ارتفاع مکان با اداره میراث اختلاف‌نظری داشتیم اما با صحبت‌های انجام شده به توافق رسیدیم و امیدواریم تا هفته‌های آینده تفاهم‌نامه این پروژه امضا و کلنگ زنی انجام شود.

مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه با نهادهای مختلف برای انجام فعالیت‌های اجتماعی فرهنگی همکاری کردیم و سعی داشتیم اتمسفر فرهنگی را در جلسات متعدد برنامه‌ریزی کنیم، یادآور شد: هر زمان که ما ورود کردیم نتیجه خوبی دریافت نکردیم و هرزمانی که کارها را به خود مردم سپردیم، آن‌ها  لذت بیشتری می‌برند.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.