«تابناک با تو» - محلبی نوعی دسر بسیار خوشمزه و پر طرفدار است که اصالت آن عربی است؛ اما در کشور ترکیه رواج بیشتری دارد و آن را بیشتر به نام دسر ترکیهای میشناسند. پایه اصلی محلبی که به نام پودینگ شیر هم شناخته میشود، نشاسته و آرد و شیر است و با روشهای گوناگونی طبخ میشود. یکی از ویژگیهای این دسر لطیف و خوشمزه این است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و با صرف زمان خیلی کم آماده سرو میشود. این دسر خوشمزه که شباهت زیادی به فرنی خودمان دارد، بسیار لطیف و گوارا است و به خصوص برای کودکان یک میان وعده عالی محسوب میشود.
محلبی کاراملی که از ترکیب یک لایه محلبی با لایهای از کارمل تشکیل شده است، دسری بسیار خوشمزه و زیبا با طعمی دلچسب است که به شما پیشنهاد میکنیم حتما آن را در منزل تهیه کنید و از خوردن این دسر در کنار اعضای خانواده خود لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه دسر محلبی کاراملی همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
شیر: ۱ لیتر
خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم
آرد سفید قنادی: نصف لیوان
شکر: ۱ لیوان
کره: یک قاشق غذاخوری
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه کارامل
نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: نصف لیوان
آب: یک و نیم لیوان
کره: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
برای شروع کار ابتدا خامه و کره را از یخچال خارج کنید و در دمای محیط بگذارید تا شل شود. آرد را همراه با نصف لیوان شیر حل کنید تا کاملا در شیر حل شود و حالت گلولهای نداشته باشد.
شیر را + آرد حل شده + خامه صبحانه + کره به دمای محیط رسیده + شکر + گلاب و وانیل داخل یک قابلمه مناسب بریزید و با هم مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا بپزد و کم کم غلیظ شود. وقتی مواد به غلظت فرنی رسید، اجاق گاز را خاموش کنید. یک ظرف شیشهای یا پیرکس را کمی خیس کنید؛ سپس محلبی آماده شده را داخل آن بریزید و کنار بگذارید تا خنک شود.
۱ ـ برای تهیه لایه کاراملی ابتدا شکر را داخل یک ماهی تابه تفلون یا نچسب بریزید و روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید. شکر را کمی تفت بدهید تا رنگش برگردد؛ سپس نصف لیوان آب را یکباره اضافه کنید و تند تند هم بزنید تا شکر آب شود و رنگ آن براق شود.
۲ ـ نشاسته ذرت را با یک لیوان آب مخلوط کنید و روی شکر بریزید؛ سپس کره را اضافه کنید و اجازه بدهید کارامل با حرارت کم بپزد. توجه داشته باشید که کارامل نباید خیلی سفت شود، به اندازهای که به غلظت برسد، کافی است. در این مرحله کارامل را از روی حرارت بردارید و با قاشق بزرگ روی محلبی بریزید تا جایی که ظرف پر شود. ظرف محلبی کاراملی را به مدت سه ساعت داخل یخچال بگذارید تا ببندد؛ سپس سرو کنید، نوش جان.
فرارو