ارائه برنامه چهارم توسعه شهر تهران به شورای شهر/تدوین برنامه در کمتر از۳ماه

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 22 آبان 1401 - 12:47
شهردار تهران از تدوین برنامه چهارم توسعه شهر تهران در کمتر از سه ماه با تلاش ۲۰۰ نفر از صاحبنظران خبر داد و گفت: این برنامه بر اساس سیاست‌های ابلاغی شورا تدوین و به شورای شهر تهران تقدیم شد.

به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی با حضور در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران، گفت: از شورای شهر به واسطه دو مصوبه‌ای که تصویب کرد قدردانی می‌کنم؛ زیرا که موضوع تخفیفات عوارض، ایجاد گشایش برای زندگی شهروندان و ایجاد زمینه رونق در ساخت و ساز شهر محسوب می‌شود.

وی افزود: از گذشته تا کنون دو نگاه در مجموعه مدیریت شهری وجود داشته، یک نگاه برای گشایش مردم و منافع آنها بوده و نگاه دیگر گرانتر کردن اداره شهر بوده که شرایطی را فراهم کرد که امروز ویرانی بازار ساخت و ساز و اجاره نشینی در کشور محصول این نگاه است. از این رو توجه شورا نسبت به ارائه تخفیفات و گشایش در کار مردم به صورت نقد و اقساط بدون افزایش میزان آن یعنی پرداخت عوارض در طول ۲۴ تا ۳۶ ماه به صورت اقساط حکایت از این دارد که شورا و شهرداری دغدغه مردم را دارند. در حقیقت شورا و شهرداری شهر را به سمت ارزانی، گشایش و ایجاد زمینه زندگی آرام همراه با رشد مادی و معنوی سوق خواهد داد.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه برنامه چهارم توسعه تفاوت‌های جدی با برنامه‌های قبلی دارد، افزود: امروز برنامه چهارم توسعه شهر تهران را تقدیم شورا می‌کنیم. حدود دو ماه و نیم قبل که شورا ۳۴ سیاست را ابلاغ کرد مبتنی بر این سیاست‌ها، برنامه چهارم توسعه را تنظیم کردیم. در گذشته نیز زحماتی کشیده شده بود و برنامه سوم و ماقبل آن تنظیم شده بود؛ اما این برنامه تفاوت‌های جدی با برنامه‌های قبلی دارد.

وی اظهار کرد: نخستین تفاوت برنامه این است که برنامه‌های قبلی طی دو سال و نیم نوشته می‌شدند؛ اما این برنامه کمتر از سه ماه با تلاش بیش از ۲۰۰ نفر از مدیران و خبرگان درون شهرداری به همراه افرادی از اساتید علمی خارج از مجموعه شهرداری این برنامه را تنظیم کرده‌ایم. بر اساس سیاست‌های شورا این برنامه دارای ۶۰ ماده و ۲۶۱ حکم است. البته پیام دیگر این برنامه این بوده که اگر تنظیم برنامه قبلی دو سال و نیم طول کشیده برنامه جدید در خلال آشوب و آشوبگری در شهر تنظیم شد تا تاکید کنیم این آشوب‌ها ما را از برنامه ریزی و تلاش برای رونق و آبادانی شهر غافل نخواهد کرد.

وی تاکید کرد:‌ در ۵۰ روز گذشته با سطح بالایی از تنش و تکانه‌ها مواجه بودیم. در یک جنگ شناختی و ترکیبی با آمریکا، انگلیس، فرانسه، اسرائیل و حکومت کودک کش آل سعود مواجه بودیم که تلاش کردند این جنگ را به نظام اسلامی تحمیل کنند اما بار دیگر ملت ایران موفق شدند در تبعیت از رهبری آنها را ناامید کنند و با فداکاری نیروی انتظامی، بسیج و مردم افتخارات بزرگی خلق شد و ما در روز جهانی مبارزه با استکبار موفق شدیم مشت محکمی بر دهان استکبار جهانی زده و افتخار دیگری را خلق کنیم.

شهردار تهران با اشاره به اینکه یکی از جنایت‌های این دوره آشوب در روزهای اخیر موضوع شهادت شهدای شاه چراغ و اهانت به حریم اهل بیت بوده است، افزود: آنها از هیچ تلاشی برای ایجاد جنگ داخلی و شکاف قومی و مذهبی فروگذار نبوده و نیستند؛ اما نتیجه این کارها و جنایت‌ها تجلی وحدت و عظمت بود. همچنین در شورا و شهرداری تلاش کردیم گام‌های استواری در جریان مقاومت تحت علمداری علمدار شهدای انقلاب شهید حاج قاسم سلیمانی در منطقه و جهان برداریم و با فداکاری و خدمت این موضوع را به مردم نشان دهیم.

وی ادامه داد: دشمن تلاش بی وقفه‌ای کرد که صورت شهر تغییر کند و شهر به عنوان ویرانه نمایان شود؛ اما در کنار تلاش مردم و همت بسیجیان گام‌هایی در مدیریت شهری برداشته شد که صورت شهر علی رغم ددمنشی‌ها و جنایات که حتی به پاکبانان و آتش نشانان ما هم رحم نکردند روال عادی خود را داشته باشد.

زاکانی بار دیگر با اشاره به تدوین برنامه چهارم توسعه شهر، گفت: در برنامه چهارم که با ابلاغ وزارت کشور تطیبق دوره مدیریتی شورا دارد از آسیب‌های گذشته درس گرفته شد؛ بطوریکه با دوره چهار ساله شورا تطبیق داشته باشد تا هم افق و چارچوب و هم مسیر درست تحقق و امکان میزان تحقق یافتگی را معلوم کند.

وی ادامه داد: در این برنامه سعی شده به اسناد بالادستی بیانیه گام دوم، چارچوب‌های برنامه جامع و سیاست‌های ابلاغی شورا و چارچوب‌ها و مبانی که بر اساس آن مدل منطقی و مفهومی برخاسته از پایه یک حرکت درست را داشته باشد، دقت شود و در قالب یک نقش نما و چارچوب ابتدا نوع نگاه‌مان را به انسان بیان کردیم و بعد از آن باورها و ارزش‌های خود را ذکر کردیم.

شهردار تهران ادامه داد: مبتنی بر نگاه و انسان شناسی که مکتب اسلام به ما آموخته توجه ما به پنج ارزش کلیدی کشور و باورهای آن معطوف شد. بر این اساس ۱۲ رویکرد را استخراج کردیم و تمام گام‌های ما با رویکردهای ما تطبیق دارد. پیرو این موضوع چهار تحول را در دستور کار گذاشتیم. نخست تحول درون‌زا برای ایجاد مدیریت شهری الگو که معاونت‌ها و عناصر آن مشخص شده که ابر پروژه آن نیز این شد که در این تحول مسیر ارتقاء مدیریت شهری از یک نهاد خدماتی به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی را محقق کنیم؛ بطوریکه تمام اصلاحاتی که ضرورت دارد در مدیریت شهری انجام شود. در ذیل این ابرپروژه که هشت کلان پروژه را در دل خود دارد پس از اجرا، به سراغ خرده پروژه‌های خودمان خواهیم رفت.

وی ادامه داد: در تحول کالبدی شهر توجه به این بوده که شهر ما یک شهر الگو باشد و ابتدا مدیریت شهری الگو را هدفگذاری کنیم تا تجلی آن در شهر تحقق تحول کالبدی را به همراه داشته باشد.

ادامه دارد....

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.