«حجت الله شهبازی» روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: برنامه جهش تولید برای کشت گیاهان دارویی در سطح استان همدان سه هزار و ۷۰۰ هکتار است که این کشت به صورت قراردادی و آزاد انجام می شود.
وی ادامه داد: در کشاورزی قراردادی ۳۰ درصد قیمت بذر در ابتدای قرارداد پرداخت که بخشی از آن شامل یارانه دولتی می شود و مابقی در زمان برداشت محصول از کشاورز دریافت خواهد شد.
شهبازی با بیان اینکه تامین بذر گیاهان دارویی انجام شده است اظهار داشت: بیمه گیاهان دارویی به مبلغ ۲۳۰ هزار تومان برای هر هکتار است که ۱۰۰ هزار تومان آن یارانه دولتی و ۱۳۰ هزار تومان را کشاورز پرداخت می کند.
به گفته وی بیمه برای هر هکتار از کشت گیاهان دارویی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خسارت پرداخت می کند.
براساس گزارش مرکز تحقیقات کشاورزی استان همدان وجود ۳۱۵ گونه دارویی، صنعتی و خوراکی در اراضی ملی استان شناسایی شده است.
اجرای طرح جهش تولید در ۳۷ هزار هکتار از دیمزارهای شهرستان بهار
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار نیز گفت: طرح جهش تولید در دیمزارهای این شهرستان در سطحی بالغ بر ۳۶ هزار و ۹۷۰ هکتار برای سومین سال متوالی اجرا می شود.
«عبدالحسین اکبری» هدف از اجرای این طرح را افزایش میزان تولید و تثبیت آن در واحد سطح عنوان کرد و افزود: این طرح در ۳۶ هزار و ۹۷۰ هکتار از اراضی دیم شهرستان اجرا می شود.
وی یادآور شد: یکی از مهمترین اهداف طرح جهش تولید در دیمزارها افزایش بهرهوری در واحد سطح و تولید در اراضی آیش با کشت محصولاتی مانند گلرنگ، کاملینا، حبوبات دیم و نباتات علوفه ای دیم است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار گفت: افزایش تولید در دیمزارها با استفاده از ادوات و روش های نوین کشاورزی همچون اجرای خاکورزی حفاظتی، استفاده از کودهای بذر مال، ریزمغذی ها و رعایت تناوب زارعی غلات و حبوبات، دانه های روغنی و علوفه دیم قابل دسترسی است که این موارد در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای شهرستان مورد نظر قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: حدود ۳۸ درصد اراضی کشاورزی شهرستان بهار دیم است که با بکارگیری شرکت های ترویجی، مراکز خدمات غیر دولتی و ارائه آموزش های لازم به کشاورزان طرح جهش، امکان افزایش تولید و بالا بردن در آمد کشاورزان میسر است.
استان همدان با داشتن ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است به نحوی که بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی این استان را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی استان همدان همچنین ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را دارد.