به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ این نشست تخصصی باحضور افشین ملایی ، رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی ، آذین ساکی ، نائب رییس بانوان رضاشجیع ، نائب رییس آقایان این فدراسیون وجمعی از نواب رئیس هیات ورزشهای همگانی استانها ودرخصوص بررسی مسائل مرتبط در حوزه بانوان استان ها برگزارشد.
افشین ملایی ، رییس فدراسیون ورزشهای همگانی ضمن تاکید بر ایران فعال وبازاریابی اجتماعی درراستای ارتقا سطح زندگی در جامعه افزود: بررسی ساختار جدید فدراسیون ،کمیته های متناظر و همچنین بررسی سلامت جامعه دراستانهای مختلف نظیر (دیابت ، چاقی ، کم تحرکی بانوان شهری وفشار خون) از اهداف حائز اهمیت این فدراسیون است.
ملایی خاطر نشان کرد: ورزشهای همگانی براساس ایجاد جامعه فعال ایجادمحیط فعال ، ساخت مردم فعال ایجاد سیستم های فعال ودرنهایت ایران فعال است.
وی بااشاره به تداوم حرکت روبه جلو این فدراسیون درمواجهه با پاندمی کووید ۱۹ وحفظ سلامت آحاد جامعه گفت: دراین برنامه های متنوعی نظیر لیگ تندرستی، آوای ورزش در همسایگی، شهر فعال طرحی شده است.
درادامه : آذین ساکی در این گردهمایی گفت: برای من افتخار بزرگی است که در جمع شما عزیزان «سفیران تندرستی و سلامت بانوان ایران زمین» هستم. عرایضم را با فرمایشی از مقام معظم رهبری متبرک میکنم که فرمودند: «این اندیشه که جایگاه زن در نظامهای اجتماعی و در محیط زندگی آنگونه که شایسته بانوان است تعیین شود، یکی از ضروریترین کارهای دوران ما است.
نایب رئیس بانوان فدراسیون ورزشهای همگانی ادامه داد: امروزه سلامت و رفاه اجتماعی زنان نه تنها به عنوان یک حق انسانی شناخته شده، بلکه تأثیر آن در سلامت خانواده و جامعه نیز اهمیت روز افزون یافته است. سلامت زنان در بر گیرنده رفاه جسمانی، روانی و اجتماعی آنان است که از عوامل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جامعه متاثر میشود.
وی ادامه داد: این تعریف از سلامت زنان، چارچوب مفهومی یک رویکرد مرتبط و موثر، در اهمیت و گستردگی پدیده ورزش و فعالیت بدنی در ارتقاء سلامت جسمانی و روانی ارائه میدهد. بیش از ۴۹.۵ درصد از جمعیت کشور را زنان تشکیل میدهند و سلامت آنان به عنوان تربیت کننده نسلهای آینده دارای اهمیت فراوانی است.
آذین ساکی با بیان اینکه رابطه «زن و ورزش از دو بعد» قابل طرح است ادامه داد: نخست تاثیر ورزش بر سلامت زن و در نتیجه سلامت جامعه و دیگر، نقش زن به عنوان نقش تربیتی در مقام مادر و همسر و تاثیرگذار در ایفای نقشهای فردی، اجتماعی و خانوادگی نسلی دیگر در جامعه میباشد.
ساکی خاطز نشان کرد: ورزش بانوان و توسعه مشارکت در فعالیتهای بدنی، از بارزترین نمودهای فرهنگی هر جامعه است که غفلت از آن نظام فرهنگی جامعه را با مشکل مواجه ساخته و نادیده گرفتن و یا حتی کمرنگ دانستن آن، انحراف از مسیر توسعه همه جانبه و پایدار را موجب میشود.
مدیر باسابقه ورزش کشور تاکید کرد: از ادوار گذشته تاکنون موضوع زن و ورزش، بازتاب دهنده شرایط در حال گذار زنان و بیانگر میزان نظام یافتگی و عقلانیت حاکم بر جامعه و مفهوم و معنای تکامل شناختی، عاطفی و اجتماعی جامعه بوده و محرومیت زنان از تاثیرات و کارکردهای فردی و اجتماعی ورزش، خسارات جبران ناپذیری را در پی دارد که حتی نسلهای متمادی را متاثر خواهد کرد.
نسیم بن یعقوب ، نائب رییس بانوان هیات ورزشهای همگانی استان گیلان نیز دراین همایش گفت: زنان قلب تپنده خانواده ها هستند و بانگاه ویژه دراین حوزه، فرهنگ ورزش رادر جامعه میتوان بسط وگسترش داد.
وی همچنین به شاخص ها و پتانسیل های موجود در استان گیلان وظرفیت های موجود وغیرفعال جامعه در بخش زنان نیز اشاره کرد که بابرنامه ریزی بیشتردراین زمینه میتوان به نتایج مطلوبی دست یافت.