نورالله مرادی، معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت از محیطزیست کشور در افتتاحیه خانههای محیطزیست استان اصفهان که امروز (۲۵ آبانماه) برگزار شد، اظهار کرد: محیطزیست یکی از مباحث مورد توجه همه کارگزاران در دولت جدید است. حفظ محیطزیست همچنین یکی از اساسیترین دغدغههای رئیسجمهور است و همیشه در رابطه با خانههای محیطزیست به دو نکته آموزش و مشارکتهای مردمی توجه دارد.
وی با اشاره به اینکه باید بسترهایی برای مردمی سازی محیطزیست طراحی میکردیم، گفت: به این نتیجه رسیدیم که خانههای محیطزیست میتوانند بسترهای اصلی حل معضلات و مطالبه گریها در هر منطقه باشند. خانههای محیطزیست فرصتهایی را برای مردم فراهم میکند تا دغدغههایی که به ذهنشان میرسد را به استانداردهای جهانی تبدیل کنند.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت از محیطزیست کشور تأسیس این خانهها را به فال نیک گرفت و گفت: برای گفتوگو و بیان راههای عبور از مشکلات نیاز داشتیم مکانی را فراهم کنیم تا گرد هم آییم و با این ایده خانههای محیطزیست شکل گرفت و خوشبختانه اصفهان در این زمینه پیشرو بوده است.
وی افزود: امروز هم خانههای محیطزیست تمام مطالبه گری که لازم است را از دستگاههای مسئول دنبال میکنند و به همکاران ما مشاوره خواهند داد. قطعاً از این طریق جلوی بسیاری از تخریبها گرفته خواهد شد.
مرادی به افتتاح خانههای محیطزیست اصفهان اشاره و تصریح کرد: امروز ۱۱ خانه محیطزیست در استان اصفهان افتتاح میشود که محل تجمع تفکرات مردمی و مسئولان خواهند بود. امیدواریم با فعالیت این خانهها محیطزیست کشور را با سلامت و شاخصهای لازم تحویل زیست آیندگان دهیم.
مجتبی کاروان، رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این مراسم با اشاره به دغدغههای محیطزیستی استان، اظهار کرد: آلودگی هوا و محیطزیست شهر اصفهان یکی از موضوعاتی است که در اتاق بازرگانی دنبال شده. مدیرکل حفاظت محیطزیست استان باید بدانند با حلوا حلوا گفتن دهان نمیشود و در حال حاضر مهمترین دغدغه اصفهان، سلامتی مردم است.
وی تأکید کرد: باید شرایطی به وجود بیاید تا حداقلیترین نیاز شهروندان که هوای پاک و محیطزیست سالم است محقق شود، درحالیکه امروز همه مردم از آلایندگی مینالند و نمیدانند چهکاری باید بکنند!
وی با بیان اینکه زمانی که خودرو غیراستاندارد با سوخت غیراستاندارد در اختیار مردم قرار میگیرد چارهای جز استفاده ندارند، افزود: فارغ از فرهنگسازی حفاظت از محیطزیست، باید با اقدامات لازم به فکر سلامتی مردم باشیم. وقتی محیطزیست یک صنعت را آلاینده میبیند چرا از فعالیت آن جلوگیری نمیکند؟ عوارض آلایندگی که دریافت میکنید برای چهکاری هزینه میشود؟ باید یاد بگیریم ملاحظات را کنار بگذاریم.
رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه بدون سلامتی، تولید و اشتغال به درد نمیخورد، گفت: برخی از مسئولیتها بر عهده سازمان محیطزیست است، اما چرا این سازمان برای حل مشکلات ورود نمیکند؟ اگر عوارض آلایندگی صرف رفع آلایندگی همان صنعت شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد، اما ما منتظریم فولاد مبارکه و ذوبآهن شهر را آلوده کنند و درآمدزایی داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، در این مراسم ۱۱ خانه محیطزیست اصفهان به نامهای پژوهشسرای شهید حجتی نجفآباد، پژوهشسرای فضیلی، هنرستان بانو قائدی، حوزه تنوع زیستی و فرهنگی سمیرم، موزه مردم شناسی ورزنه، هنرستان شهید بهشتی، شهرداری گلشهر، دبیرستان اقتصاد، سر محیطبانی تالاب بینالمللی گاوخونی، اتاق بازگانی اصفهان و فرهنگسرای استاد همایی افتتاح شد.
انتهای پیام