سیدعباس رستگاری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: علاقهمندان میتوانند با ارائه آثار فرهنگی، رسانهای و مشارکتی خود در قالب فیلم مستند، تیزر، پادکست، موشنگرافیک، اینفوگرافیک، کاریکاتور، پویانمایی و عکس با موضوع پوشاک(کیف و کفش)، لوازم خانگی، فرآوردههای دخانی، کالای سلامتمحور و فرآوردههای نفتی در این پویش مشارکت کنند.
وی ادامه داد: «فرهنگسازی در تقبیح فعل و مصرف کالای قاچاق و حمایت از کالای ایرانی»، «اهمیت و نقش رسانه و فضای مجازی در پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز» و «اهمیت نقش مردم در حمایت از کالای ایرانی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز» به عنوان سه محور ویژه برای ارسال آثار در نظر گرفته شده است.
این مسوول بیان کرد: علاقهمندان برای شرکت در این پویش میتوانند با تماس و هماهنگی با دبیرخانه کمیسیونهای برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز تا ۱۵ اسفندماه امسال نسبت به ارسال آثار و محتواهای مردمی و حرفهای اقدام نمایند.
رستگاری با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در مبارزه با قاچاق کالا و ارز و حمایت از کالای ایرانی ادامه داد: تلفن دبیرخانه مرکزی برای هرگونه سوال و حضور فعال در پویش ( ۸۸۵۵۶۷۷۲ ۰۲۱ ) و پست الکترونیک: ngo@epe.ir میباشد .
یزد به دلیل موقعیت جغرافیایی که در ناحیه مرکزی ایران قرار دارد در برقراری ارتباط استانهای جنوب و جنوب شرق به تهران به عنوان پایتخت سیاسی و اقتصادی کشور و همچنین مناطق شمالی و غرب کشور نقش موثری دارد و از گذشته تاکنون بعضا جادههای آن برای انتقال کالای قاچاق مورد سوء استفاده قرار میگرفت.
کالای قاچاق خارجی در هر سیستم اقتصادی مبتنی بر بازار آزاد، دولتی و حتی تعاونی سبب مختل شدن شاخصهای رقابت، شفافیت، کیفیت، سلامت و بهداشت محصول و افت اثربخشی سیاستگذاریهای داخلی و فقر کارآمدی مدیریت عرضه و تقاضا در بازار میشود و عاملی برای تهدید مدیریت اقتصاد سالم است.
با توجه به شرایط جفرافیایی استان ،قاچاق کالا سبب ضربه به تولید و اشتغال میشود و با وجود تلاشهای گستردهای که از سوی متولیان امر برای مبارزه با آن صورت میگیرد همچنان شاهد تداوم شیوع این پدیده اقتصادی و اجتماعی هستیم .
روزانه حدود ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو سبک و سنگین از جاده های یزد تردد میکند.