عادی‌انگاری مردم و پرسه کرونا در کوچه پس کوچه‌های شهر

خبرگزاری ایسنا شنبه 11 بهمن 1399 - 08:33
عادی‌انگاری مردم در برابر کرونا پس از رفع محدودیت‌ها و تغییر وضعیت شهرها به زرد و آبی در حال افزایش است، مردم در حال برگشتن به زندگی عادی خود هستند، مراکز خرید، کارگزاری‌های بیمه، پست بانک‌ها و ... مملو از جمعیت است، کرونا هم‌چنان وحشیانه جان می‌گیرد و هیچ فردی از تبعات این ویروس در امان نخواهد بود.
عادی‌انگاری مردم و پرسه کرونا در کوچه پس کوچه‌های شهر

به گزارش ایسنا، از اواخر تابستان شیوع ویروس کرونا روند صعودی به خود گرفت، در آبان‌ماه با آمار بالای موارد سرپایی، بستری و فوتی‌های ناشی از کرونا در چهارمحال و بختیاری مواجه بودیم، به‌گونه‌ای که آمار فوتی‌ها در برخی از روزها دو رقمی شد و تعداد بیماران بدحال بستری در بخش‌های ویژه به بالای ۷۰ نفر رسید.

کمبود تخت بستری و تکمیل ظرفیت‌های بیمارستان‌های چهارمحال و بختیاری یک زنگ خطر جدی برای مسئولان و کادر بهداشت درمان بود و موجی از نگرانی را ایجاد می‌کرد، به‌همین علت به‌طور مداوم به مردم هشدار داده می‌شد، اما مردم هم‌چنان نسبت به این افزایش شیوع بی‌توجه بودند و با آسودگی خاطر در تجمعات، دورهمی‌های و مراسمات عزا و عروسی که عامل ۷۰ درصدی در ابتلای افراد به بیماری کرونا بود، شرکت می‌کردند.

بنابراین با اعمال محدودیت‌های کرونایی در شهرهای با وضعیت خاکستری، قرمز، نارنجی و زرد از آذرماه شاهد کاهش آمار مبتلایان و بالتبع آن کاهش موارد فوتی و بستری ناشی از این ویروس در چهارمحال و بختیاری بودیم، با تغییر وضعیت شهرستان‌های استان از قرمز به زرد و آبی، محدودیت‌ها کم کم رفع شد و شاهد بازگشایی مراکز هستیم.

به‌نظر می‌رسید در بازگشایی‌ها تا حدودی تعجیل شد، در اردیبهشت‌ماه با بهبود شرایط و تعطیلی تعدادی از بخش‌های کرونایی در چهارمحال و بختیاری، شاهد رفع محدودیت‌ها بودیم، همین مسئله موجب شد مردم خیال کنند که کرونا در حال از بین رفتن است و می‌توانند به زندگی عادی خود ادامه دهند، این عادی‌انگاری در فصل تابستان به اوج خود رسید و شاهد صعودی شدن آمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان شدیم.

تعجیل در رفع محدودیت‌ها در بهار سال گذشته یک تجربه ناگوار را رقم زد، ممکن است این عادی‌انگاری مردم در این برهه نیز موجب شود مجددا وارد پیک بعدی کرونا شویم، نگاه اجمالی به آمار ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص آمار موارد سرپایی، بستری و فوتی‌های ناشی از کرونا نشان می‌دهد که روند کاهشی شیوع متوقف شده و حتی در برخی روزها نیز این آمار افزایشی است.

طبق گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزایش موارد تست سرپایی کرونا در چند هفته بعد موجب افزایش موارد بستری، بدحال و مرگ و میر ناشی از این ویروس می‌شود، پس از اعمال محدودیت‌ها تعداد موارد بیماران بدحال در برخی روزها به زیر ۱۰ نفر رسید و همچنین طی چند روز پیاپی موردی از مرگ و میر ناشی از این بیماری در استان به ثبت نرسید، همچنین تعداد مراجعه‌کنندگان مشکوک برای انجام تست از بالای ۴۰۰ یا ۵۰۰ نفر در روزهای ابتدایی آذرماه و انتهایی آبان‌ماه به زیر ۲۰۰ و حتی ۱۰۰ نفر رسید، افزایش موارد سرپایی تا حدودی نگرانی‌ها را بابت بازگشایی‌ها بیش‌تر می‌کند.

تا زمان سفید شدن منطقه هم‌چنان در معرض طغیان کرونا هستیم

فریدون رحمانی، معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهرکرد در خصوص رنگ‌بندی شهرها به قرمز، آبی و زرد، گفت: این رنگ‌بندی‌ها یک قرارداد و نشان‌دهنده میزان شیوع کرونا در یک منطقه است، تا زمانی که منطقه کاملا سفید نشده یعنی ویروس هم‌چنان وجود دارد و در معرض طغیان بیماری هستیم.

وی افزود: بنابراین مردم باید در این شرایط همواره پروتکل‌های بهداشتی را با جدیت رعایت کنند، وضعیت زرد و آبی به این معنا نیست که ویروس از بین رفته، بلکه ویروس در حال چرخش است.

رحمانی با اشاره به اینکه هر فرد با علائم خفیف بیماری کرونا قابلیت این را دارد که ویروس را به سایر افراد جامعه منتقل کند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از افراد مبتلا به این ویروس علائم خفیف دارند، این مسئله موجب می‌شود تا در صورت جدی نگرفتن رعایت پروتکل‌ها در چند هفته آینده با طغیان این بیماری مواجه شویم.

معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهرکرد تاکید کرد: اگر در این ایام افراد دارای علائم سرماخوردگی مانند تب، آبریزش بینی، ضعف، خستگی و عطسه هستند باید مبنا را بر کرونا بگذارند و پس از سه روز قرنطینه، برای انجام تست مراجعه کنند، اگر تست منفی بود باز هم نباید خیالشان راحت باشد و باید تا برطرف شدن علائم قرنطینه را رعایت کنند.

وی توضیح داد: افراد در صورت داشتن علائم سرماخوردگی به هیچ عنوان به دیدار و عیادت سالمندان نروند، امروز بیش‌ترین موارد فوتی ناشی از کرونا مربوط به افراد مسنی است که نزدیکان این بیماری را به آن‌ها منتقل کرده‌اند.

بازگشایی‌ها و رفع محدودیت‌های کرونایی امروز یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های مسئولان بهداشتی و درمانی در کشور است، قطعا ورود به پیک چهارم شرایط وخیم‌تری را رقم خواهد زد.

آبان‌ماه فاجعه‌بار از نظر شیوع کرونا در چهارمحال و بختیاری

مجید شیرانی رئیس دانشگاه‌ علوم پزشکی شهرکرد در رابطه با تعجیل در رفع محدودیت‌ها هشدار داده و گفته بود: نباید در رفع محدودیت‌ها تعجیل کنیم و بازگشایی ها باید پلکانی باشد.

وی با اشاره به اینکه در آبان‌ماه سال‌جاری شرایط فاجعه‌باری را از نظر شیوع بیماری کرونا در چهارمحال و بختیاری پشت سر گذاشتیم، اظهار کرد: ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در این ایام تکمیل شده بود و موارد بستری و فوتی ناشی از کرونا به‌شدت در حال افزایش بود، اما خوشبختانه از ابتدای آذرماه با اعمال محدودیت‌ها، شیوع بیماری در استان یک سیر نزولی به خود گرفت.

شیرانی با اشاره به کاهش موارد سرپایی، بستری، بدحال و فوتی ناشی از کرونا در چهارمحال و بختیاری، گفت: خوشبختانه روند شیوع ویروس کرونا در استان به یک ثبات نسبی رسیده بود اما متاسفانه طی دو هفته گذشته شاهد افزایش موارد بستری و سرپایی در شهرستان لردگان به‌علت رعایت نکردن فاصله اجتماعی و چند تجمع بودیم، نگرانی عمده کادر درمان در آینده، رعایت نکردن فاصله اجتماعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه نگرانی عمده دانشگاه علوم پزشکی در ماه‌های آینده برگزاری مراسمات ختم، عروسی و اجتماعات سیاسی است، توضیح داد: باید تا پایان اسفندماه برگزاری این تجمعات را به تعویق بیندازیم و فاصله اجتماعی را در کنار رعایت سایر پروتکل‌های بهداشتی مدنظر قرار دهیم.

اما به‌نظر می‌رسد معیشت مردم نیز باید در کنار سلامت مورد توجه قرار بگیرد، اما نباید این تعجیل موجب شود که مجددا برای چندمین بار در طول یکسال مجبور به اعمال محدودیت شویم، قطعا اگر در مرحله اول در بازگشایی‌ها تعجیل نمی‌شد، شاید این ویروس منحوس دیگر در میان ما نبود، در حال حاضر با بازگشایی مهدهای کودک، مراکز فرهنگی و ورزشی باید نظارت بر رعایت پروتکل‌ها افزایش پیدا کند، اما تجربه ثابت کرده است در موضوع نظارت، ضعف‌هایی وجود دارد.

با رفع محدودیت‌ها امکان افزایش شیوع ویروس کرونا وجود دارد

جعفر مردانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری از بازگشایی مراکز فرهنگی، ورزشی و مهدهای کودک از هفته جاری خبر داد و اظهار کرد: باتوجه به قرار گرفتن شهرستان‌های استان در وضعیت زرد و قرمز مراکز فرهنگی و ورزشی مانند باشگاه‌های ورزشی، مراکز آبی، شهربازی‌ها، سینماها و مهدهای کودک با شرایط خاص و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از هفته آینده بازگشایی می‌شوند.

وی با اشاره به رفع پلکانی محدودیت‌ها با بهبود شرایط و کاهش شیوع ویروس کرونا، افزود: در ایام کرونا بسیاری از مشاغل دچار آسیب‌های فراوان شدند، بنابراین دولت همانگونه که به سلامت می‌اندیشد باید به فکر معیشت مردم نیز باشد.

مردانی با بیان اینکه با رفع محدودیت‌ها امکان افزایش شیوع ویروس کرونا وجود دارد، عنوان کرد: برای جلوگیری از شیوع و گسترش مجدد کرونا باید نظارت‌ها تشدید و با افرادی که به پروتکل‌های ابلاغی بی‌توجهی می‌کنند، برخورد جدی صورت بگیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری یادآور شد: طبق دستورالعمل‌های ابلاغ شده در مکان‌های مسقف به ازای هر یک نفر باید فضایی معادل چهار متر مربع در نظر گرفته شود.

گزارشات میدانی خبرنگاران ایسنا از سطح شهرها نشان از پر تردد بودن معابر و تجمع در فروشگاه‌ها، مراکز خرید و ... می‌دهد، طبق دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت در مکان‌های مسقف به ازای هر یک نفر باید فضایی معادل چهار متر مربع در نظر گرفته شود، اما آیا این موضوع در ادارات، مراکز خرید، بانک‌ها، مطب پزشکان، داروخانه‌ها و ... رعایت می‌شود؟

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.