به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمدعلی زلفیگل در همایش پیشگامان رهایی و گردهمایی سراسری دانشجویان بسیجی استان همدان در دانشگاه بوعلیسینا افزود: با وجود تاکید رهبر فرزانه انقلاب به جهاد تبیین، اما داشتهها و توانمندیهای کشور تاکنون به خوبی منعکس نشده است.
وی افزود: برای نمونه شمار دانشجویان کشور از ۱۷۰ هزار نفر در ابتدای انقلاب به سه میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در دهه چهارم انقلاب رسیده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: دانشمندان کشورمان یک درصد از دانشمندان مطرح جهان را تشکیل میدهند در حالی که تا سال ۸۳ ،چهار دانشمند مطرح جهانی داشتیم و هم اینک تعداد دانشمندان بین المللی یک درصد جهان به ۸۴۰ نفر رسیده است.
زلفیگل ادامه داد: بسیاری از استادان ما کتابهایی نوشتند که هم اینک در دانشگاههای مطرح جهان در حال تدریس است یعنی نظریههای اندیشمندان این کشور مورد قبول مجامع علمی و بین المللی است.
وی افزود: در حالیکه زمانی حتی یک پارک علم و فناوری در کشور نداشتیم هم اینک ۵۰ پارک علم و فناوری در کشور فعال است که تعداد زیادی از آنها هستههای فناور دارند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: زمانی هیچ دوره دکترا در کشور دایر نبود، اما امروز دورههای پسا دکترا داریم و ۴۰۰ مجله بین المللی چاپ میشود و محققان دیگر کشورها در مجلات ما یافته هایشان را چاپ میکنند.
زلفیگل گفت: نظام جمهوری اسلامی بحرانهای سختی نظیر هشت سال جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشته است و در دوران دفاع مقدس تمامی دنیای سلطه و استکبار به حمایت از رژیم بعثی پرداختند در حالی که ایران اسلامی تنها بود.
وی افزود: در آن دوران جوانان زیادی به ویژه از قشر دانشجویان و نخبگان علمی با دست خالی در برابر دشمن بعثی و حامیان آنها ایستاده و با دفاع از کیان و آرمانهای انقلاب به دشمن اجازه تعرض به این خاک را ندادند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه نسل جدید انقلاب وارثان شهدا و جانبازان هستند افزود: معتقدیم جوانان با وجود داشتن سلایق مختلف در صورت بروز بحران، اجازه دخالت و ورود دشمن و بروز خلل در امنیت کشور را نمیدهند.
زلفیگل گفت: در آغازین روزهای انقلاب ، دشمنان در صدد تبدیل وحدت، وفاق و همدلی ملت ایران به تفرقه بودند و در آن زمان موضوع خودی و غیرخودی مطرح شد که بنده عنوان کردم کسی که از پیشرفت ایران، شنیدن موفقیتها خرسند و دوستدار ایران و ایرانیها هستند در جمع خودیها هستند.
وی ادامه داد: هر کسی که نتیجه رفتار، گفتار و کردارش دوام و یکپارچگی ایران باشد بسیجی محسوب شده و بسیج شبکهای از فضایل بود که همه خوبیهای در آن تجلی پیدا میکند.
به گفته وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ویژگیهایی نظیر معرفت، مدارا، محبت، وجدان، آزادگی، علم، دانش، فرهیختگی، همه خوبیها و شبکهای از فضایل باید در فرهنگ بسیجی بروز و ظهور یابد.
زلفیگل با بیان اینکه بسیج هم اینک نیرویی مظلوم و مقتدر است افزود: امام حسین (ع) به عنوان علمدار آزادگی در جهان نیز مظلوم مقتدر بود با این وجود زمانه اجازه نداده که چنین فردی فراموش شود به گونهای که هنوز فرهنگ عاشورا جاری است.
وی تاکید کرد: برنامه کنونی دشمن برجستهسازی نقاط ضعف و استفاده از بحرانهای ترکیبی برای هدف قرار دادن نقاط قوت کشور از جمله فرهنگ غنی بسیج است، این در حالیست که ایران اسلامی در جریان هشت سال جنگ تحمیلی با وحدت ملی بین اقوام مختلف تُرک، لر، عرب و کرد از کیان و ناموس دفاع کردند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یکی از مشکلات کنونی کشور را بیکاری دانست و گفت: ایجاد اشتغال برای افراد جویای کار باید به یک طرح ملی تبدیل شده و با بسیج کردن همه امکانات و بهره گیری از توان و ظرفیتهای موجود برای خلق فرصتهای جدید شغلی تلاش و امید را به جامعه به خصوص جوانان تزریق کرد.
زلفیگل با تاکید بر اینکه فرهنگ بسیج و بسیجی باید آرام بخش و ملجا امن باشد اضافه کرد: بسیجیان برای اثر بخش بودن در جامعه باید نسبت به افزایش کارایی خود و ارتقای علمی و اخلاقی تلاش کنند و به عنوان فرد معتمد و نماینده برای طیفهای مختلف مطرح باشند.
وی گفت: بسیجیان در عصر کنونی آماج هدف دشمنان قرار گرفتند بنابراین باید برای پیشگیری از تبدیل شدن وحدت به تفرقه و قرار نگرفتن مردم و جوانان در برابر هم با بهره گیری از منطق، عقل، علم، گفتگو و درک همدیگر تلاش کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در صورت اعتراض به مدیریت با هر سلیقه و تفکری باید در گام نخست نسبت به ارتقای علمی خود تلاش و مسیر پیشرفت را با سرعت بیشتری طی کنید.
زلفیگل گفت: در جریان شیوع کرونا به منظور پیشگیری از ایپدمی این ویروس مجبور به برگزاری غیر حضوری و مجازی کلاسها شدیم و امروز بعد از سه سال با وجود مشکلات و مشقتهایی نظیر تغییر کاربری برخی خوابگاههای دانشجویی، ولی با فرهیختگی و فرزانگی خانواده فهیم دانشگاهی کمبودها روز به روز اصلاح و دوباره آموزش حضوری در دانشگاهها آغاز شد.