مداخله پاریس در روند تشکیل کابینه لبنان

صدا و سیما شنبه 11 بهمن 1399 - 11:23
همزمان با ادامه اختلاف رویکرد رئیس جمهور و نخست وزیر لبنان در تشکیل کابینه، فرانسه با مداخله در این روند، تشکیل سریعتر کابینه را خواستار شد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از تلویزیون المنار؛ در حالی که تلاش‌ها برای تشکیل کابینه جدید لبنان به سبب اختلاف رویکرد رئیس جمهور و مامور تشکیل کابینه همچنان درجا می‌زند، فرانسه مداخله و مشارکت برخی از کشورهای عربی را برای کمک به روند تشکیل کابینه خواستار شده است .

فرانسه با ورود به روند تشکیل کابینه جدید لبنان، خواستار دخالت یکی از کشور‌های عربی در این موضوع شد.
مونا طحینی گزارشگر شبکه با اشاره به این که تلاش‌ها برای تشکیل کابینه جدید لبنان همچنان درجا می‌زند، افزود: اختلاف بین میشل عون رئیس جمهور و سعد الحریری مامور تشکیل کابینه همچنان به قوت خود باقیست و از طریق مقاله‌ها و بیانیه‌ها برای یکدیگر پیام ارسال می‌کنند. میشل عون بر تشکیل کابینه‌ای متشکل از ۲۰ وزیر  که شش وزیر از ده وزیر مسیحی به عنوان سهم خود اصرار می‌کند.
در این میان سعد الحریری نیز بر تشکیل کابینه از ۱۸ وزیر تاکید می‌کند که وزرای مسیحی آن را نیز خودش تعیین کند و درباره وزرای مسیحی سهم رئیس جمهور نیز با میشل عون به توافق برسد. بدین ترتیب هر یک از طرفین سقف برای تشکیل کابینه در نظر گرفته است که با سقف دیگری فاصله زیادی دارد. عوامل محلی طی روز‌های گذشته تلاش‌های زیادی برای نزدیک کردن دیدگاه‌های آن‌ها به یکدیگر انجام داده اند.
در ادامه گزارش آمده است: به گفته منابعی که موضوع تشکیل کابینه را دنبال می‌کنند، نبیه بری رئیس پارلمان و حزب الله تلاش‌هایی را که باید می‌کردند، انجام دادند. در این میان عباس ابراهیم مدیرکل امنیت عمومی لبنان نیز تلاش‌هایی بین دو طرف انجام داد، اما در نهایت، تلاش‌های داخلی تاکنون نتیجه نداده است و طرف‌ها گارد نفوذناپذیری گرفته اند. در این میان فرانسه نیز تلاش‌هایی را در این خصوص آغاز کرد. این تلاش‌ها صرفا به تماس‌های مکرر با طرف‌های لبنانی ذیربط در روند تشکیل کابینه محدود نمی‌شود بلکه فرانسه به سراغ یکی از کشور‌های عربی رفته است که به گفته منابع ممکن است وارد روند تلاش‌ها برای تشکیل کابینه جدید لبنان شود.
به گفته منابع خبری ؛ فرانسه بر ضرورت تشکیل کابینه لبنان در اسرع وقت تاکید می‌کند به همین سبب از یک کشور عربی خواستند در این مسئله ورود کند و وعده‌هایی نیز در این خصوص دریافت کرده است. اکنون این سوال مطرح است که آیا این تلاش‌ها به نتیجه‌ای منتهی خواهد شد.
گزارشگر ادامه داد: به گفته منابع، ممکن است برخی طرف‌های ذیربط در تشکیل کابینه به خارج از کشور سفر کنند و شاید این سفر‌ها به آرام شدن اوضاع و نزدیک شدن دیدگاه‌های عون و الحریری به یکدیگر کمک کند، اما فعلا هیچ چیز نهایی نیست، ولی منابع می‌گویند زمان به نفع هیچ کس نیست. منافع همه طرف‌ها ایجاب می‌کند کابینه هر چه سریع‌تر تشکیل شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.