به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، یکی از مهمترین برنامه های دشمنان انقلاب و نظام در سال های اخیر، تصویرسازی غلط از وضعیت فعلی ایران در افکار عمومی است.
هدف دشمن از اجرای این برنامه، ایجاد تصویری سیاه و تاریک و ناامیدکننده از وضعیت جمهوری اسلامی و در مقابل، ساختن تصویری سفید و روشن و آرمانی از وضعیت کشور در دوره رژیم پهلوی است تا عملا مردم را به این سمت هدایت کند که برای اصلاح مشکلات اقتصادی فعلی کشور و حرکت به سمت توسعه یافتگی، راهی به جز وابستگی به کشورهای غربی بخصوص آمریکا وجود ندارد.
یکی از بهترین راهکارهای برای مقابله با این فضاسازی ها، مقایسه کارنامه جمهوری اسلامی با کارنامه رژیم پهلوی با استفاده از منابع آماری پذیرفته در فضای بین المللی است. با توجه به همین موضوع، در این گزارش عموما از داده های معتبرترین منابع بین المللی نظیر بانک جهانی و سازمان جهانی غذا و کشاورزی (فائو) استفاده شده است:
شاخص تولید مواد غذایی در سال 1978 (دی 56 تا آذر 57)، 29.58 بوده و در سال 2016 (دی 94 تا آذر 95)، به رقم 113.29 رسیده است.
شاخص تولید مواد غذایی در ایران، از سال 1961 تا 2016 / منبع: بانک جهانی
شاخص تولید مواد غذایی در سال 1978، 27.88 بوده و در سال 2016، به رقم 110.51رسیده است.
شاخص تولید محصولات زراعی در ایران، از سال 1961 تا 2016/ منبع: بانک جهانی
شاخص تولید دام در سال 1978، 34.58 بوده و در سال 2016، به رقم 108.9 رسیده است.
شاخص تولید دام در ایران، از سال 1961 تا 2016/ منبع: بانک جهانی
شاخص تولید گوشت مرغ در سال 1978 بالغ بر 200.9 هزار تن بوده و در سال 2018، به رقم 2200 هزار تن رسیده است.
تولید مرغ در ایران برحسب تن، از سال 1961تا 2018 م/ منبع: سازمان جهانی غذا و کشاورزی (فائو)
سرانۀ عرضۀ پروتئین روزانه در سال 1978، 67.65 گرم بوده و در سال 2017، به رقم 87.59 گرم رسیده است.
سرانه عرضه پروتئین در ایران، برحسب گرم، از سال 1961 تا 2017/ منبع: سازمان جهانی غذا و کشاورزی
براساس آمارهای فائو، سرانه عرضه پروتئین در ایران از متوسط جهانی بالاتر است. در واقع ایران با فاصله بسیار کمی پس از انقلاب اسلامی در این شاخص از متوسط جهانی فراتر رفته و علیرغم رشد متوسط جهانی همواره از این عدد بالاتر بوده است.
سرانه کالری روزانه عرضه شده در کشورمان در سال 1978، 2512 کیلو کالری بوده و در سال 2013، به رقم 3094 کیلو کالری رسیده است.
سرانۀ عرضۀ روزانۀ کالری ایران بر حسب کیلو کالری از سال 1961 تا 2013/ منبع: سازمان جهانی غذا و کشاورزی
براساس آمارهای فائو، سرانه کالری روزانه عرضه شده در کشورمان در ایران از متوسط جهانی بالاتر است.
میزان تامین گوشت به ازای شخص در کشورمان در سال 1978، 20.21 کیلوگرم بوده و در سال 2013، به رقم 35.98 کیلوگرم رسیده است.
تأمین گوشت برای هر فرد در ایران، ازسال 1961 تا 2017/ منبع: سازمان جهانی غذا و کشاورزی
سرانه مصرف ماهی و غذاهای دریایی در کشورمان در سال 1978، 1.99 کیلوگرم بوده و در سال 2017، به رقم 11.73 کیلوگرم رسیده است.
سرانۀ مصرف ماهی و غذاهای دریایی در ایران، از سال 1961 تا 2017/ منبع: سازمان جهانی غذا و کشاورزی
براساس اطلاعات موسسه پاسیفیک، تا اواسط دهه پنجاه شمسی، صرفا 51 درصد مردم و 30 درصد روستاییان به آب دسترسی داشتند ولی طبق آمارهای بانک جهانی، میزان دسترسی مردم به آب سالم در سال 2015 به 96 درصد رسیده است.
براساس آمارهای بانک جهانی،16 درصد روستاییان در زمان پهلوی به برق دسترسی داشتند ولی طبق این آمارها، از سال 1990، کل مردم ایران از جمله کل روستاییان به برق دسترسی دارند.
براساس اطلاعات مندرج در کتاب جامع آماری حمل ونقل مسکن و شهرسازی کشور، در طول سالهای 58 تا 95، شاهد رشد 4.4 برابری طول جادههای کشور، رشد 12.5 برابری جادههای روستایی و رشد 8برابری آزادراههای کشور بوده ایم.
براساس آمارهای بانک جهانی، در سال 1978، نرخ تحصیلات ابتدایی در ایران 71 درصد بود ولی این رقم در سال 2014 به 99.2 درصد رسیده است. همچنین براساس این آمارها، نرخ تحصیلات متوسط در ایران در سال 1978، 47 درصد بوده ولی این رقم در سال 2014 به 88.4 درصد رسیده است.