به گزارش خبرنگار مهر، حسین رشیدی صبح شنبه در نشست قرارگاه پدافند زیستی کرمان با اشاره به اینکه کرمان طی سه سال گذشته جزو استانهای پاک در زمینه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بوده، بیان داشت: هدف از برگزاری این نشست هماهنگی در خصوص پیشگیری از بیماری فوق حاد پرندگان است.
وی افزود: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به لحاظ اقتصادی دارای اهمیت ویژهای است لذا این بیماری قابلیت انتقال به انسان را دارد ضمن اینکه از لحاظ بهداشت عمومی نیز مورد توجه است و در صورت بروز این بیماری برای مقابله با آن تمامی دستگاههای مرتبط با یکدیگر باید تعامل داشته باشند.
مدیرکل دامپزشکی شمال استان کرمان گفت: یکی از نگرانیهای ما در رابطه با این بیماری پرندگان مهاجر هستند که نقش مهمی در انتقال این بیماری دارند زیرا استان کرمان جز ۱۸ استان کشور است که دارای پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی با تنوع بسیار زیاد است که احتمال آلودگی از طریق پرندههای وحشی را بالا میبرد.
رشیدی تصریح کرد: به منظور پیشگیری از از ورود این بیماری به استان، محیط زیست باید با دامپزشکی در راستای رصد و پایش تالابها، آبگیرها و سدها همکاری داشته باشد.
۴۰ تالاب کرمان استراحتگاه موقت پرندگان مهاجر است
وی گفت: بیش از ۴۰ تالاب طبیعی و انسان ساخت در استان وجود دارد که زمستانها محل استراحت موقت پرندگان مهاجر آبزی هستند که از جمله میتوان به سد بافت، سد تنگوئیه سیرجان و سد نساء بم اشاره کرد.
رشیدی یادآور شد: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بسیار واگیردار است ضمن اینکه این بیماری در صنعت طیور یک بیماری خطرناک محسوب میشود و درمانی ندارد و باعث تلفات و خسارات زیادی به صنعت گوشت و تخم مرغ کشور وارد میکند به ویژه در شرایطی که از لحاظ تأمین نهاد دارای محدودیت هستیم.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان ابراز داشت: این ویروس توانایی ایجاد بیماری نوظهور و مرگ و میر در پرندگان و انسانها را دارد زیرا ویروس آنفلوانزای فصلی قدرت انتقال بالا و ویروس آنفلوآنزای پرندگان قدرت کشندگی زیادی دارد و در صورتی که این دو در کنار هم قرار بگیرند ژنی نو به وجود میآید که بسیار خطرناک بوده و ایجاد پاندمی میکند.
وی ایجاد کرد: از مهمترین خصوصیات اپیدمیلوژیکی آنفلوآنزای پرندگان میتوان به تعدد سویههای ویروس، وجود پرندگان وحشی به عنوان مخزنهای این ویروس، توانایی ذاتی این ویروسها در تبدیل شدن به سویهها با بیماری زایی بالا، تظاهرات بالینی متعدد ابتلاء به این بیماری در پرندگان و قابل تفکیک نبودن با برخی از بیماریهای طیور اشاره کرد.
رشیدی گفت: کرمان از جمله استانهایی است که در زمینه صنعت طیور سرمایهگذاریهای قابل توجهی انجام داده و دارای چرخش کامل پرورش طیور است ضمن اینکه واحدهای پرورش سایر ماکیان مثل بوقلمون و شترمرغ و … نیز در استان وجود دارد.
وی یادآور شد: در حال حاضر پستهای قرنطینه در ورودیهای استان با همکاری نیروی انتظامی ایجاد شده ضمن اینکه از نقاط قوت صنعت طیور استان میتوان به کار مراقبت و پایش بیماری در آزمایشگاه مرجع، اعمال قرنطینه و کنترل تردد طیور زنده و فرآوردههای مرتبط با آن در مبادی ورودی استان اشاره کرد.
وی ادامه داد: اداره کل دامپزشکی استان کرمان در خصوص مبارزه با بیماری فوق حاد پرندگان اعلام آمادگی میکند و در صورت بروز این بیماری در استان پیشبینیهای لازم در خصوص امکانات مورد نیاز انجام گرفته است.